Carti, filme si evenimente

Seminar de miliarde!

, , , 2 comentarii

Guest post scris de Ovidiu Miron, ca urmare a participarii la seminarul lui Nik Halik de la Bucuresti, septembrie 2008.

Sunt genul de evenimente care ne arata de ce unii reusesc, iar altii dau vina pe soarta, pe ghinion sau pe cei din jur intr-o tentativa derizorie de a-si explica eternul esec. Sunt rarele ocazii in care cineva care chiar stie ce vorbeste ne atrage atentia ca problema noastra este de fapt una de fond. Adica deloc usor de rezolvat.

Seminarul de sambata de la Bucuresti al lui Nik Halik a atacat nemilos si sanatos naivitatea noastra de oameni condusi de un sistem al carui scop real este manipularea. V-ati gandit vreodata ca suntem de fapt niste vaci duse la abator? Poate ca suna dur si incomod. Dar de multe ori reprezinta adevarul existentei noastre. Suntem actorii dezorientati ai unei piese de teatru regizate in asa fel incat sa ne transforme in datornici. Si cu cat devenim mai datornici, cu atat suntem mai atacabili, mai vulnerabili si mai usor de pus in genunchi. Pana cand vom deveni complet incercuiti. E mai mult decat o ambuscada aici. E un lant care ne trage catre o Vale a Infrangerii fara sfarsit.

Dimineata noastra financiara

De ce de obicei dormim noaptea si lucram ziua? De ce am fost invatati ca singurele seminare importante din aceasta lume sunt cele dintr-o Universitate? De ce suntem ultimii rasplatiti atunci cand ne primim propriul salariu? De ce am permis asa-zisilor oameni de afaceri din Romania precum Copos, Iacubov sau Becali sa ne scarbeasca si sa ne atace increderea noastra in modelul omului bogat? De ce in mintea noastra “bogatie”=”imoralitate”?

Mentalitatea si atitudinea formeaza o baza esentiala pentru succesul in viata. Nik Halik ne spunea ca reprezinta 90% din reusita finala. Si ca strategia va conta cel mult 10%. “Indiferent ce strategie veti aplica, veti esua lamentabil daca nu veti intelege in prealabil lucruri de o importanta critica. Unul dintre aceste lucruri este cultura voastra financiara.” – spunea Nik pe un ton grav. Si cand te gandesti ca aceste sfaturi vin de la un tip care la 25 ani avea deja o avere de cateva sute de milioane de dolari, atunci realizezi ca de data asta nu iti mai poti gasi scuze. La 38 ani, cati are in prezent, Nik Halik isi traieste viata asa cum ne-a dorit sa ne-o traim si noi. Iar misiunea sa este de a-i inspira pe cei din jur.

Ma bucur ca mi-am petrecut ziua de sambata invatand lucruri noi si cunoscand oameni de mare calitate. Cand am plecat de la acest seminar am inteles unde se face de fapt diferenta. Si de ce Luca a ales sa promovez intens acest super eveniment ! Pietrele aruncate de cei ramasi in frustrarile de pe margine sunt trecatoare. Dar aici e vorba de viata noastra si de propriul nostru viitor. Parca nu le-as lasa altora puterea de decizie. E sansa mea de a trai cu adevarat.

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Seminar de miliarde!

  1. Razvan zice:

    poate gresesc dar cred ca te-ai expus de curand la acest tip de informatie… tine-o pe drumul asta pentru succesul tau indiferent de ceea ce inseamna pentru tine!
    SUCCES!

  2. ALI zice:

    Foarte frumos spus! Imi place cum ai scris acest articol. Mi-as fi dorit mult sa pot veni si eu si mi-am imaginat ca a fost exact asa cum ai spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.