Investitii la bursa

La final…

, , 5 comentarii

Articolele din seria „Primii pasi in trading” te-au purtat prin citeva dintre ideile si conceptele pe care trebuie sa le cunosti inainte de a incepe sa investeti la bursa. Ele iti dau repere despre multitudinea informatiilor pe care trebuie sa le detii inainte de a trimite primul ordin catre brokerul tau.

Ce ti-am spus acum vine in contradictie cu mesajele multora dintre cei care vind metode de trading. Desigur, poti cumpara metode si le poti aplica mecanic, uneori cu rezultate excelente. Dar in cazul in care lucrurile iau o intorsatura nedorita, nu vei stii niciodata cum sa reactionezi. Pentru ca nu stii cum functioneaza lucrurile in acest domeniu si nu intelegi ratiunea pasilor pe care ii faci automat, urmind algoritmul metodei pe care ai cumparat-o.

Sint multi care nici nu vor mai mult. Contraargumentul major este: „nu trebuie sa stiu cum functioneaza un automobil pentru a ma folosi de el”. Este foarte adevarat. In acest caz, desi vei investi bani la bursa, nu vei fi cu adevarat un trader, pentru ca doar un om care intelege ce face este un om care controleaza ce face.

Depinde de tine ce drum vei alege. Intr-un caz vei trece de la o metoda la alta, in cautarea (zadarnica) de a gasi „cea mai buna metoda”, in celalalt caz vei cunoaste piata, iti vei descoperi stilul de trading si iti vei alege metodele care ti se potrivesc cel mai bine, in cunostinta de cauza. Sau vei ajunge sa iti testezi propriile metode.

A doua varianta necesita multa munca si pasiune. In cazul in care o vti alege, vti intra intr-un teritoriu fascinant, care iti va aduce nopti nedormite, esecuri si succese rasunatoare, alaturi (poate) de indepenenta financiara pe care o viseaza fiecare dintre noi.

Comentarii

comments

Standard

5 gânduri despre „La final…

  1. Multumesc pentru serie. Sper sa se dovedeasca de folos tuturor celor care au parcurs-o. Sa ai parte de o vacanta faina. Lia

  2. Luca zice:

    multumesc Lia.

    dupa ce revin din vacanta voi asambla seria intr-un ebook, ce va contine si citeva anexe.

  3. Victor zice:

    sunt un incepator, pe langa lista pe care ai intocmmit-o, am nevoie de pregatire. multumesc pentru serie si pentru primele luminite oferite!

  4. Nelutzu zice:

    Multumesc pentru informatile pretioase sunt la inceput si chiar caut informatii in acest sens. Sincer m-am mai limpezit putin puntin ,va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.