Bitcoin HODL
Investitii la bursa

HODL pentru Romania

Lasa un comentariu

Oamenii sunt diferiti.

De la acest principiu trebuie sa pleci in momentul in care te adresezi publicului, cu un serviciu sau cu un produs. Ei sunt mai tineri sau batrani, cu un nivel de educatie diferit, de la liceu la facultate sau dincolo de ea, cu un grad de autoeducatie, cultura si eruditie diferit. Acesta fiind punctul de plecare, este practic imposibil sa livrezi ceva catre o masa de oameni si sa te astepti ca toata lumea sa fie multumita.

Money Days, conferinta nationala de finante personale si investitii, a fost primul eveniment de acest fel din Romania. In cadrul sau am incercat sa multumim cat mai multi oameni: si incepatorii, pentru care sa dam explicatii de baza, si cei care au ceva experienta in domeniu, carora sa le oferim idei si principii deosebite de investitii, si avansatilor, care sa poata lua din experienta personala a speakerilor exemple reale. A fost aproape imposibil sa satisfacem pe toata lumea, chiar daca toate aceste categorii de oameni au primit cate ceva pentru necesitatile lor… in nici un caz un intreg eveniment personalizat pe nevoia fiecaruia!

Bitcoin HODL

Prezentarea despre criptomonede

A doua zi a evenimentului, am realizat o prezentare despre tipurile de investitii in criptomonede. In alegerea subiectului si nivelului acestuia, am luat in consideratie ca lumea criptomonedelor este:
-un domeniu putin cunoscut publicului larg
-un domeniu foarte putin abordat, ca investitie
-un domeniu extrem de riscant, catalogat de mine ca „eXtra risc”

De asemenea, este, dupa cum am explicat in prezentarea mea, o posibila oportunitate care vine o data la o generatie.

Evident, din cele de mai sus rezulta ca investitorii care au experienta in domeniul cripto au auzit in prezentarea mea lucruri stiute. Pentru ei n-a fost nimic nou, dar ei au reprezentat o minoritate in sala.

Pentru toti ceilalti, am prezentat 4 metode de investitie, potrivite pentru patru tipuri de personalitate.

HOLD pentru Romania

Nu voi relua prezentarea in acest articol, doar voi incerca sa sintetizez pasii de investitie pentru metoda HODL adaptata investitorului roman. Inainte de aceasta, iata cateva idei despre HODL.
-este o metoda de investitie de tip „buy and hold”, de unde vine acronimul HODL (HOLD)
-se refera la cumpararea si detinerea in portofoliu al criptomonedelor pe termen lung (10-20 de ani)
-optez pentru cumpararea celei mai populare monede, Bitcoin
-investitia trebuie sa fie constanta, pe masura ce poti economisi bani
-IMPORTANT! se investesc DOAR sume de bani pe care nu te deranjeaza sa le pierzi in totalitate (pentru ca Bitcoin e posibil sa-si piarda in totalitate valoarea, la un moment dat)

Iata pasii:
1. economisesti bani
2. cumperi constant, de sume pe care nu te deranjeaza sa le pierzi in totalitate, Bitcoin (de la automatele Bitcoin Romania, de la automatele Selfpay, de la exchange-uri), etc.
3. transferi imediat Bitcoinii cumparati, direct pe portofelul hardware propriu (Ledger Nano, Tresor… nu sunt asociat in niciun fel cu aceste doua marci de portofele hardware, e o parere personala ca sunt cele mai bune existente la ora actuala), care se poate cumpara online
4. astepti 2-3 cicluri de piata, in care Bitcoin va creste si va scadea, la fel ca orice instrument financiar
5. la un moment dat, cand ti se pare ca ai obtinut un profit satisfacator, poti schimba Bitcoin in moneda fiat si sa folosesti suma pentru alte investitii (de exemplu pentru a cumpara imobile pentru inchiriere). Orizontul normal de investitie este 10-20 de ani, poate mai mult.

Daca doresti sa afli mai multe detalii despre realizarea pasilor 2 si 3, poti cauta informatii pe internet sau poti participa la un workshop practic/cumpara un curs pe aceasta tema.

ATENTIE!

Aceasta metoda este oferita cu scop educational, informativ. NU reprezinta o recomandare de investitie.
Am detaliat metoda pentru a o prezenta simplu si la concret, in asa fel incat ulterior sa te poti informa despre detaliile practice de realizare.

Daca vrei sa vezi prezentarea mea despre tipurile de investitie in criptomonede, in functie de personalitatea ta, de la Money Days, poti cumpara inregistrarile video de la moneydays.ro, folosind codul de reducere LUCAPROMO, care iti ofera un discount de 200 de lei. E valabil pana in 5 iulie.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.