Investitii imobiliare
Investitii imobiliare

Magia investitiilor imobiliare: de ce le plac românilor

Lasa un comentariu

Dintre toate tipurile de investitii, cele in imobiliare (a se citi apartamente de bloc si case) sunt cel mai pe placul micului investitor roman.

Aceasta afirmatie este cat se poate de adevarata, fiind probata deopotriva de experienta mea in educatia financiara si investitionala, care incepe in 2001, si de statisticile oficiale. Daca mai e nevoie sa te conving, iata cateva dintre cele mai puternice argumente.

Românilor le plac casele

Când spun „case”, ma refer la locuintele personale. Cifrele sunt clare: in 2016, 96% din romani locuiau in locuinte personale, fata de doar 52% dintre germani. Cauzele sunt socio-istorice, fiind determinate de:

  • dorinta milenara a romanului de a avea pamant si casa proprie; de-a lungul istoriei am fost la intretaierea imperiilor, fiind un popor eminamente sarac, aceasta realitate s-a concretizat intr-un jind spre proprietate privata, spre stabilitate
  • social, romanii care au case sunt priviti ca „asezati la casa lor„, deci cu o stabilitate materiala clara. Mai este o vorba, partial adevarata: „Nu te da nimeni afara din casa ta”, pe care o poti auzi ca un lait-motiv de fiecare data cand romanul este intrebat de ce prefera sa fie proprietarul casei sale.

Romanilor le place stabilitate

Ca natie, suntem conservatori, iar conservatorismul inseamna, in primul rand, stabilitate. Ce poate fi mai stabil decat pamantul de sub picioare si zidurile de caramida, care te protejeaza de intemperii? Ele sunt i-mobile, deci stau pe loc, nu pot fi miscate, deci sunt definitia conservatorismului.

Romanii sunt familisti si conservatori

Suntem, cum spuneam o natiune conservatoare, in care valorile familiei traditionale sunt adanc inradacinate, mai ales in mediul rural. Desigur, acestea sunt asaltate de tendintele moderne, din toate partile, dar in adancul sufletului sau, romanul traditional este familist. Cea mai puternica arma pentru protejarea familiei este casa, ca atare ea este vazuta ca un bun de pret al familiei, un loc unde familia este protejata, unde este „acasa”.

Mai mult, romanii nu sunt exhibitionisti. Le place intimitatea, personala sau familiala, si asta se vede in modul in care apreciaza proprietatile imobiliare.

Romanii vor stabilitate si sunt conservatori …si in investitii

E normal ca un popor care prefera stabilitatea si care este conservator din fire, sa aiba un comportament investitional in aceleasi granite. Romanului ii place riscul minim si cresterea stabila. Romanului ii place fluxul de monetar constant. Aceste doua elemente sunt intruchiparea exacta a investitiilor imobiliare facute pentru inchiriere.

Ca atare, nici nu e de mirare ca romanii prefera investitiile imobiliare. Statisticile nu face decat sa sustina aceste constatari de bun simt. Faptul ca la Tim Invest, cele mai populare intalniri sunt cele dedicate imobiliarelor, nu reprezinta nicio surpriza.

Te invita sa intri in cel mai popular grup de Facebook dedicat micilor investitori in imobiliare,Prima mea investitie imobiliara, pentru venit pasiv„. Acest grup a fost construit tocmai dupa tipicul romanului, care prefera investitiile imobiliare si doreste sa fie informat in legatura cu ele, pentru a avea un start bun, ca si incepator.

Grupul are marele avantaj de a avea printre membri, investitori cu experienta, care sunt dispusi sa impartaseasca din cele invatate de-a lungul timpului, atunci cand au facut investitii imobiliare. El reprezinta un mediu prietenos, in care cu siguranta vei gasi oportunitati de informare si de a creste in aceste domeniu.

Inscrie-te in acest grup privat, care poate fi gasit aici!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.