Dupa Money Days, educatia financiara din Romania intra intr-o noua perioada a istoriei sale.
Afirmatia de mai sus poate parea, la o prima lectura, exagerata, sau cel putin optimista. Mai jos iti voi lista motivele pentru care am facut aceasta afirmatie, si sunt sigur ca o sa te convinga.
Este cea mai mare manifestare de acest gen, ca numar de speakeri
Money Days se distanteaza, fata de tot ce s-a facut in Romania, in materie de educatie financiara si investitionala. In doua zile, participantii au putut sa asculte 12 speakeri, care au livrat 15 prezentari. Ziua unu a fost dedicata finantelor personale, ziua a doua a fost pentru investitii. In total au fost mai mult de 13 ore de prezentari plus sesiuni de intrebari si raspunsuri.
Este cel mai mare eveniment realizat de speakeri romani de finante personale si investitii
Acceptul este pe „speakeri romani”. Au mai fost evenimente de educatie financiara in Romania, realizate de speakeri din strainatate. Ultimul dintre ele a fost cel in care a fost prezent Robert Kiyosaki, cel mai citit autor de finante personale din lume.
Exista doua probleme majore legate de evenimentele sustinute de straini:
1. solutiile aduse de acestia nu functioneaza in Romania, de cele mai multe ori. Problemele sunt legate de diferentele de legislatie existente intre Romania si tara de unde vine speakerul, de psihologia investitionala a romanului, si de conditiile de piata locale, ca sa enumar doar trei dintre ele.
2.o mare parte din evenimentele sustinute de straini sunt axate preponderent pe vanzarea unor produse educationale, nu pe livrarea de continut. Acest lucru poate fi confirmat de participantii de la evenimentul lui Robert Kiyosaki
Este cel mai mare eveniment care livreaza continut practic, nu teoretic
Am spus mai sus, Money Days, spre deosebire de alte evenimente, doreste sa livreze proponderent informatii practice, care sa ajute participantul. Fiecare dintre speakerii prezenti, cu mici exceptii, s-a axat pe livrarea unor informatii practice, inspirate din experienta personala. Acest gen de continut este cel mai important si cel mai gustat de public.
Money Days a adus cei mai reprezentativi exponenti ai educatiei financiare din Romania
Evenimentul incearca sa aduca cei mai importanti educatori financiari din Romania, in momentul respectiv. Am considerat in metrica alegerii noastre, numarul de abonati la blog, numarul de ore de traning efectuate, expunerea in mijloacele mass media. Ca sa dau cateva exemple:
- Laurentiu Mihai, care are cel mai vizitat blog de finante personale si investitii din Romania
- Adriana Istrate, care are peste 3000 de persoane la cursurile sale de training financiar
- Bogdan Dinu, care are blogul de educatie financiara cu cea mai rapida crestere din ultimul an
- Adrian Asoltanie, care este cel mai prezent educator de finante personale, pe un canal de televiziune national
- Rares Mihaila, care are cel mai vizionat canal de Youtube, dedicat investitiilor la BVB
- Corina Mindoiu, care este unul dintre cei mai apreciati consultanti de fiscalitate, pe zona persone fizice, din Romania
…si am lasat la o parte organizatorii evenimentului, ca sa nu ne laudam prea tare 🙂
Singura absenta notabila este Eusebiu Burcash, care a fost invitat, dar nu a putut participa, datorita angajamentelor anterioare.
Chiar si sponsorii au facut educatie financiara!
Un eveniment nu poate sa ajunga la parametrii nominali fara existenta unor sponsori. Este o realitate economica pe care trebuie s-o intelegem si s-o acceptam.
Money Days s-a straduit sa aduca sponsori relevanti din domeniu investitional. Cu atat mai mult, una din conditiile noastre, impuse sponsorilor, este ca in prezentarile lor sa existe o componenta educationala majora. Una dintre cele mai apreciate prezentari a fost cea a lui Claudiu Cazacu, care a vorbit despre ciclul de piata in care ne aflam in acest moment. A adus atat elemente de analiza, cat mai ales de experienta personala a speakerului, in subiectul abordat, ceea ce a fost pe placul publicului.
Networking fara precedent intre speakeri si participanti
Una din caracteristicile evenimentului a fost ca si-a propus, de la bun inceput, sa „coboare” speakerii de la podiumul de conferinta, catre public. S-a constituit astfel elementul de program denumit „La o cafea cu…”, unde speakerii au fost prezenti, in pauzele de cafea, pentru a vorbi cu participantii. Abordarea a avut un succes colosal, in asa masura incat speakerii, dupa conferinta lor, au fost inconjurati literalmente cu zeci de persoane doritoare sa puna intrebari suplimentare. Pozele de la eveniment, de pe pagina de Facebook a Money Days, stau marturie acestui lucru.
Personal nu cunosc sa fi existat o asemenea abordare, la un eveniment de educatie financiara si investitionala in Romania.
Un alt punct in program, a fost „Masa autografelor”, unde autorii de produse de educatie financiara au vandut cartile lor si au acordat aurografe. Ca organizator de eveniment, am contactat personal toti autorii de carti si produse de educatie financiara din Romania, pe care i-am cunoscut, si i-am invitat sa participe la „Masa cu autografe”, chiar daca nu au fost inclusi ca speakeri in program. Daca exista vreun autor care nu a fost contactat de mine, il invit sa-mi dea un email, ca sa participe la viitoarea editie a Money Days.
Apetitul publicului pentru „Masa cu autografe” a fost maxim, s-au vandut aproape in intregime stocurile aduse pentru eveniment.
Feedback pozitiv dupa eveniment
Am primit atat in timpul evenimentului, cat si dupa, un flux continuu de feedback, in marea majoritate pozitiv. Cel mai impresionant, pentru speakerii participanti, este faptul ca la finalul evenimentului, publicul a aplaudat in picioare. Este o masura a aprecierii si a multumirii, un gest spontan de mare valoare pentru cei care il primesc.
Desigur, evenimentul nu a fost perfect. Am oferit participantilor posibilitatea sa dea feedback si observatii cu ajutorul unui sondaj online si vom analiza cu mare atentie toate aspectele care pot fi imbunatatite, pentru ca la anul Money Days sa fie un eveniment si mai reusit.
N-ai fost la Money Days? Pentru tine avem o oferta!
Daca n-ai fost la Money Days, ne pare foarte rau. Sper ca la anul sa fii unul dintre participanti.
Pentru cei ca tine, am inregistrat evenimentul si il oferim sub forma video. Pentru ca sa fie mai usor de perceput, filmul are inserturi cu slide-urile prezentarilor. In acest fel vei beneficia in intregime de toate informatiile de la eveniment, pentru ca sunt prezente inclusiv sesiunile de intrebari si raspunsuri.
Sunt trei tipuri de pachete disponibile spre vanzare:
SILVER (click aici) contine:
Înregistrarea video a celor doua zile de conferintePrezentarile speakerilor în format PDF
Pret: 490 lei
GOLD (click aici)
GOLD = SILVER + bonus, contine:
Înregistrarea video a celor doua zile de conferinte
Prezentarile speakerilor în format PDF
Ebook „101 metode de reducere a cheltuielilor…” de Luca Dezmir
Curs video „Conducta de venituri pasive” de Valentin Nedelcu si Dan Sulica
Pret: 590 Lei
VIP (click aici)
VIP = GOLD + bonus, contine:
Înregistrarea video a celor doua zile de conferinte
Prezentarile speakerilor în format PDF
Ebook „101 metode de reducere a cheltuielilor…” de Luca Dezmir
Curs video „Conducta de venituri pasive” de Valentin Nedelcu si Dan Sulica
Câte o sedinta de consultanta live (online, cu durata de o ora) cu Luca Dezmir, Valentin Nedelcu si Dan Sulica
Pre?: 1190 lei
Pachetele vor fi disponibile pentru vizualizare si descarcare cel tarziu pana in 7 iulie, probabil mai devreme.
Pana atunci avem o promotie: daca achizitionezi orice pachet, primesti o reducere de 200 de lei, folosind codul
LUCAPROMO
Codul se foloseste la cosul de cumparaturi de la moneydays.ro, unde exista si linkul spre un tutorial de folosire.
Te asteptam la moneydays.ro ca sa achizitionezi pachetul video dorit, si la Money Days 2020!