Finante personale

Ce crede lumea despre reducerea taxelor si impozitelor

, , , Lasa un comentariu

Acum mai bine de o saptamana am lansat un sondaj de opinie despre reducerea taxelor si impozitelor. Au raspuns peste 10% dintre abonatii blogului. Le multumesc public celor care au raspuns la sondaj.

Iata, in mare, datele sondajului:

  • majoritatea celor care au raspuns la sondaj sunt angajati (45.5%)
  • liber profesionistii (21.99%) impreuna cu detinatorii de afaceri (17.8%) nu depasesc numarul angajatilor
  • investitorii sunt in minoritate (6.81%)
  • raspunsul la intrebarea „Ce crezi despre taxe si impozite?” variaza intre „Sunt necesare”, „Un rau necesar” si „Sunt prea mari si prea multe”. La ultima extrema sunt texte pe care nu indraznesc sa le dau publice, pentru ca sunt de o agresivitate ridicata la adresa statului si sistemului fiscal…
  • la intrebarea „De ce crezi ca reducerea taxelor si impozitelor ar putea sa nu functioneze”, cei ai multi (30.14%) raspund ca „(nu vor functiona)…pentru ca nu cunosc detalii despre sistemul de taxe si impozite” urmat la mica distanta (27.15%) de „Pentru ca statul schimba tot timpul legile”
  • la intrebarea „Care crezi ca va fi reactia statului, atunci cand incerci sa-ti reduci taxele si impozitele pe care le platesti catre stat?”, majoritatea respondentilor (54.11%) spun ca statul ii va lasa in pace, iar 23.9% spun ca „Voi intra in vizorul statului”. Doar 4.79% cred ca statul ii va urmari si ii va persecuta.
  • la intrebarea cu raspuns deschis „Crezi ca statul va suferi daca tot mai multi oameni vor cauta sa-si reduca taxele si impozitele pe care le platesc la stat? Daca da, in ce fel va suferi statul?”, raspunsurile variaza intre „Nu va suferi” la „Va suferi si ne va taxa ai mult” sau „Va suferi si va trebui sa cheltuie banii din impozite cu cap” sau „Statul nu va suferi, vor suferi pensionarii” (evident, sunt si raspunsuri de genul „Care stat? Aia care fura tot ce misca?”)
  • la intrebarea „De ce ti-ai dori sa reduci taxele si impozitele pe care le platesti?, cele mai populare variante sunt „Pentru ca nu e corect ca statul sa ne impoziteze atat de mult. ” (37.39%) si „Pentru ca imi raman mai multi bani” (30%). Interesant de semnalat ca romanul e mai degraba adept al moralitatii decat o persoana cu spirit pecuniar.
  • cei care au participat la sondaj doresc , pentru a se informa despre optimizarea fiscala, sa cumpere o carte (36.9%) sau sa participe la un curs online sau sa vizioneze un film (29.0%)

Sondajul a fost o surpriza placuta pentru mine. Sigur, sunt persoane care se inscriu la una dintre cele doua limite cand e vorba de raspunsuri (sau raspunsul naiv, sau raspunsul de respingere, violent referitor la stat). Interesant de semnalat ca raspunsul violent este destul de prezent, ceea ce ne arata care este starea de spirit a populatie. Acest lucru ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru guvernanti, dar personal ma indoiesc ca „alesii” nostri dau o ceapa degerata pe sondajele care nu le influenteaza modul in care sunt alesi. Chiar si asa, prefera sa promita marea cu sarea, pentru ca apoi sa se „razgandeasca”.

Nu voi intra in polemica politica. Ce vreau sa spun este ca romanul este constient ca are carente de informare in domeniul optimizarii fiscale si ca, daca ar fi mai informat, ar putea sa beneficieze de  aceste tehnici pentru a-i ramane mai multi bani in buzunar, atunci cand merge sa-si plateasca taxele si impozitele.

Tocmai de aceea va invit la un seminar gratuit cu titlul „5 PASI CA SA PLATESTI MAI PUTINE TAXE SI IMPOZITE” care va avea loc Marti 17 Sepmtebrie de la orele 10.00 si 19.00

Poti gasi detalii despre webinar si te poti inscrie la adresa:

http://guerillafiscala.ro

Te astept la webinar!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.