Finante personale

Invata finante personale

, , , , Lasa un comentariu

Finantele personale presupun sa inveti sa-ti traiesti viata, descoperind lucrurile cu adevarat importante pentru ca apoi sa investesti bani in ele.

Chris Farrell

Daca ai citit cu atentie toate capitolele acestei carti, poti spune ca ti-ai insusit, cel putin teoritic, bazele finantelor personale.

Ce sunt finantele personale? Definitia clasica a finantelor personale, asa cum am prezentat-o in cartea „Iesi din labirint”, este:

Finantele personale sunt sunt o stiinta care se ocupa cu studierea totalitatii mijloacelor banesti (in ceea ce priveste obtinerea si gestionarea acestora) , mijloace care se gasesc la dispozitia unei persoane, si care sunt necesare pentru indeplinirea functiilor si sarcinilor sale.

Am explicat ca functiile sunt legate de supravietuire, fiind reprezentate de:

  • apa
  • hrana
  • adapost
  • reproducere

iar sarcinile sunt acele aspecte deosebite:

  • cauza pentru care existam
  • rolul pe care il indeplinim in aceasta existenta

Nu voi intra in amanunte, cei interesati le pot citi in cartea mentionata mai sus.  Voi lua in considerare citatul cu care incepe acest capitol, pentru ca el presupune o definitie ce se doreste cuprinzatoare.

Chriss Farrell abordeaza aspectul finantelor personale prin prisma importantei. Fara sa dea prea multe lamuriri, el ne spune ca e e important sa investim bani doar in acele elemente ale existentei noastre, care prezinta pentru noi, importanta.

Cea mai potrivita metoda de a aborda aceasta problema este folosirea piramidei lui Maslow, care a fost gandita de Abram Maslow, un psiholog american. El sistematizeaza nevoile umane sub forma unor trepte/niveluri ale unei piramide. La baza sunt necesitatile organice, legate de supravietuire, spre varf se afla  stima de sine si auto-realizarea (principii morale si moduri de a privi realitatea).

Textul integral al capitolului a fost disponibil GRATUIT pentru cititorii fideli ai site-ului  Milionarul Mioritic.
Pentru a fi informat despre aparitia cartii si pentru a putea lansa o precomanda, care iti permite achizitionarea cartii cu o reducere semnificativa,  te rog viziteaza aceasta pagina.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.