Finante personale

Nu mai lua alte credite

, , 2 comentarii

„Sa gresesti e omeneste, sa perseverezi in greseala e diabolic”

Seneca

Cum spuneam, ai o problema.

Problema ta este acuta, daca esti pe punctul de a pierde casa in care traiesti. Ea poate fi cronica, daca abia esti in stare sa supravietuiesti financiar, datorita ratelor impovaratoare, pe care trebuie sa le platesti, luna de luna.

Ratele te secatuiesc, iti mananca mare parte din venituri, lasandu-ti prea putini bani pentru nevoile zilnice, ale tale si ale familiei tale. Cu toate acestea, esti pe punctul de a lua un nou credit.

De ce?

Aceasta este prima si cea mai importanta intrebare pe care trebuie sa ti-o pui. De fapt, este o intrebare multipla, pe care e imperios necesar sa ti-o pui, daca esti in situatia descrisa mai sus:

  • de ce  uiti atat de usor ca ratele iti sugruma veniturile?
  • de ce nu intelegi ca orice credit luat in plus, iti va face viata si mai groaznica?
  • de ce continui sa crezi ca iti poti permite noi cumparaturi pe credit?
  • de ce nu iei in considerare alte modalitati de cumparare, decat creditul?
  • de ce nu intelegi ca TREBUIE  sa te opresti?

Fiecare dintre aceste intrebari au un raspuns, un raspuns pe care eu pot sa ti-l propun, dar tu trebue sa-l constientizezi…

Textul integral al capitolului a fost disponibil GRATUIT pentru cititorii fideli ai site-ului  Milionarul Mioritic.
Pentru a fi informat despre aparitia cartii si pentru a putea lansa o precomanda, care iti permite achizitionarea cartii cu o reducere semnificativa,  te rog viziteaza aceasta pagina.

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Nu mai lua alte credite

  1. Dana zice:

    Buna Luca,

    Citesc de mai mult timp articolele tale pe tema creditelor si ma framanta o stare de vinovatie, sa-i spun asa, dar pana astazi nu am avut curaj sa deschid gura. Vinovatia se refera la faptul ca am hotarat impreuna cu sotul sa ne cumparam masina, dar nu avem bani pusi deoparte si singura solutie pe care am gasit-o a fost sa luam un credit. Avem deja unul, nu ne sufoca ratele dar nici nu stam pe roze cu banii, mai ales ca venitul meu ca liber-profesionist e fluctuant.

    Motivul pentru care vrem masina este ca sotul face scoala de soferi, isi doreste mult sa conduca si vrea sa exerseze dupa obtinerea permisului. De asemenea doreste sa-si schimbe serviciul si a vazut in trecut ca, nefiind sofer, are un handicap la angajare. La ora actuala amandoi cautam sa ne dezvoltam atat pe plan personal, cat si financiar, iar eu doresc sa-l sprijin in acest demers. Cred ca avem nevoie de succese care sa ne dea avant pe mai departe, iar obtinerea automobilului ar fi un astfel de succes.

    Ce alternative am putea avea, in afara de credit? Vreo idee?
    Multumesc oricum pentru tot efortul si toate informatiile pe care le oferi.

  2. Luca Dezmir zice:

    Dana,

    recomandarea mea este sa luati o masina second hand, cat mai ieftina, dar in stare buna de functionare. piata e foarte buna acum, preturile sunt scazute…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.