Finante personale

Alte feluri de a face bani…

, , Lasa un comentariu

Lumea e obisnuita cu modul traditional de a face bani: o slujba, care iti ocupa, de obicei, mare parte din timpul zilei. Cauza e simpla: parintii te indeamna sa mergi la scoala, sa iei note bune, sa faci o facultate si sa te angajezi intr- slujba bine platita/ intr-o multinationala.

E adevarat, acest mod de a face bani iti asigura o stabilitate financiara si sociala, dar nu  face fericiti decat o parte din oameni. Multi dintre noi nu considera ca pasiunea vietii lor este sa lucreze intr-un conglomerat international, o munca mai mult sau mai putin standardizata. Acest tip de oameni ajung, la un moment dat, intr-o criza si cauta metode alternative de a-si castiga existenta.

La un alt pol se afla persoanele care au un business ce le consuma intreaga zi. Muncesc pe branci, castiga bine (sau nu prea), dar nu mai au timp pentru familie si pentru propria persoana.

Amandoua categoriile vor simti nevoia sa incerce altceva. Tocmai despre acest „altceva” vorbesc Marci Alboher si Tim Ferriss, doi autori de bestseller, a caror carti, „One Person, Multiple Careers” si „4 Hour Workweek”, au aprins imaginatia mutor oameni. Ii puteti asculta pe cei doi autori vorbind in cadrul unei intalniri sub titulatura „Authors @ Google”, in 2007.

Vizionare placuta!

(daca nu se incarca playerul video, puteti viziona clipul dand click aici)

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.