Acest articol este prima colaborare dintre mine (Luca Dezmir) si Pera Novacovici. Este un articol-test, scris intr-o maniera putin diferita de stilul in care sunteti obisnuiti. De aceea asteptam feed-back-ul tau. Lecatura placuta!
Salut.
Albert Einstein spunea:
” Nu poti rezolva o problema gandind la acelasi nivel la care a fost creata problema”
STOP!
Ce cauta Einstein intr-un articol despre haine si distractie?
Vreau sa iti spun povestea unui om in care s-ar putea sa te regasesti. Cand era adolescent, nu prea avea haine si nici parte de distractie. Evident, si le dorea extraordinar de mult. Si atata timp cat si le-a dorit nu le-a avut.
Asta s-a rasfrant negativ asupra psihicului sau, a creat o lipsa de incredere in sine, sentimentul ca nu este destul de bun pentru societate, ca este pedepsit de forte divine pentru greseli din alte vieti si tot felul de sentimente negative fata de oameni si viata. A fost un moment nasol care din pacate a durat multi ani din tineretea sa.
Apoi, greu de tot, a evoluat si educandu-se a inceput sa aiba si alte idealuri: sa scrie carti, sa faca lumea mai buna, sa fie psiholog. Anii au trecut si a inceput sa isi atinga unele din visurile pe care le avea. A scris si carti, a ajuns si psiholog, si-a pornit afacerea proprie.
Si ghici ce? Are parte de orice haine vrea si distractia este nelipsita din viata lui. Evident, acum, la 29 de ani, hainele si distractia nu mai sunt un scop in sine, insa a constatat cat de usor le poate avea acum. Sta si se gandeste ce ar fi trebuit sa faca in urma cu 10 ani, cand era un adolescent frustrat, sa aiba parte de jumate din hainele si distractia pe care le poate avea acum?
Evident, gandeste la un alt nivel decat ” VREAU HAINE SI DISTRACTIE”. Daca s-ar fi gandit: vreau sa am o suma de bani ca venit lunar, de exemplu, ar fi putut sa isi faca un buget si din acel buget doar in cateva luni cu siguranta ar fi putut sa isi fac o garderoba draguta si sa se bucure de aproape orice forma de distractie si-ar fi dorit. A stat insa ani de zile, gandind vreau haine si distractie si ele nu picau din cer.
Acum cred ca am inteles toti ce zicea Einstein. Gandeste la un nivel superior ca sa poti rezolva o problema aflata la un nivel inferior. Nu exista nimic din ce nu poti realiza cu puterea mintii.
Ce inseamna nivel superior?
In primul rand, sa te pui deasupra problemei. Daca o vezi de sus, de undeva de la un nivel superior, este ca si cum ai fi urcat pe un deal sa vezi strazile unui oras. Daca te afli in oras nu poti sa zaresti mai departe de cladirile cele mai apropiate. Dar daca orasul are in apropiere un deal sau un munte, de la un nivel superior vei putea sa vezi desenul strazilor, marginile orasului, drumurile principale care vin sau pleaca din oras.
Un alt mare avantaj al privitului de la un nivel superior este faptul ca nu mai esti implicat in problema. Ca sa pastrez comparatia, in momentul in care esti in oras, pe strada, esti obligat sa te inghesui in multime, sa inghiti praful de pe caldaram si sa te ineci cu fumul gazelor de esapament. Daca vei merge pe dealul din apropiere, nu numai ca ai scapat de toate aceste probleme, dar vei putea sa te asezi in iarba, sa respiri aerul proaspat si sa te bucuri de linistea naturii. Acest lucru iti permite sa fii calm si atent la lucrurile din jur.
Trecerea la un nivel superior creeaza o anumita detasare de probleme. Ea te ajuta sa vezi detalii de ansamblu pe care altfel nu le-ai putea observa si sa gasesti solutiile corecte.
Cu un oras e clar: pur si simplu mergi intr-un punct mai inalt, unde ai o panorama asupra asezarii. Dar problemele noastre de zi cu zi?
O metoda simpla ar fi sa-ti folosesti imaginatia, pentru a percepe trecereatimpului. Daca ai putea sa faci un pas in spate si sa privesti intreaga ta viata, ar fi exact ca si cand esti pe deal si privesti orasul de sus. Acum poti sa-ti dai seama ca problema pe care o ai (lipsa hainelor si a distractiilor) este mult mai mica in comparatie cu alte evenimente din viata ta trecuta sau, poate viitoare. Lipsa hainelor „la moda” este marunta in comparatie cu o problema familiala (o familie in care certurile sunt continue, un parinte alcoolic, divortul parintilor), probleme de sanatate majore sau chiar decese.
Desigur, intr-o perioada cand vrei sa fii remarcat de prieteni si sa atragi sexul opus prin modul in care te imbraci, lipsa banilor pentru asemenea preocupari este o sursa de ganduri negative. Aici ajungem la o a doua metoda de a vedea lucrurile de la un nivel superior. A doua metoda sa vezi lucrurile la un nivel superior este sa realizezi adevaratul motiv pentru care nu ai haine si distractie. PENTRU CA NU AI BANI. Stiu, acum esti uimit si dat pe spate de profunzimea misterului pe care tocmai ti l-am descoperit.
Ai fi tentat sa te imbraci intr-o mie de scuze (daca esti adolescent, dar nu numai): saracia familiei, faptul ca parintii nu vor sa-ti cumpere haine sau sa-ti dea bani pentru distractii, chiar daca sunt ceva bani in casa. Dincolo de aceste raspunsuri ramane adevarata problema: lipsa banilor. Este adevarata problema, pentru ca daca treci intr-o alta perioada a vietii tale, de exemplu, in cea in care ai plecat de-acasa si muncesti dar inca nu iti poti permite hainele pe care le vrei si distractiile la care tanjesti, raspunsul este acelasi, adica raspunsul corect: lipsa banilor.
Bun, ai trecut la un nivel superior, ai vazut problema, acum nu-ti ramane decat s-o rezolvi. Nu exista decat doua solutii pentru ea:
1.iti gestionezi mai bine banii pe care ii ai
2.faci mai multi bani
1. Gestionarea banilor
Exista o zicala populara de care poate ai auzit: un dusman cunoscut este un dusman pe jumatate invins.Ca sa fiu foarte corect, iti voi spune ca adevaratul dusman, care nu-ti permite sa ai hainele pe care le vrei si sa te distrezi de minune… esti chiar tu. Da, tu, pentru ca tu esti stapanul vietii tale. Tu esti capabil sa faci bani (chiar daca esti adolescent) si, evident, tu esti cel care ii cheltuie.
In primul rand trebuie sa te cunosti pe tine, sa te intrebi si sa-ti raspunzi la doua intrebari esentiale:
- cum faci banii
- cum cheltui bani
Pentru aceasta e nevoie sa-ti „cunosti dusmanul”, adica sa urmaresti foarte atent cati bani faci si cati bani cheltui, dar mai ales pe ce ii cheltui! Pentru aceasta trebuie sa-ti tii un registru de venituri si cheltuieli. Poti invata acest lucru din ebook-ul gratuit „Controleaza banii… sau ei te vor controla pe tine” (detalii aici).
In momentul in care stii cum circula banii in viata ta, vei putea vedea ce poti sa faci pentru a obtine hainele si distractiile pe care le doresti. Pentru aceasta trebuie sa economisesti, iar cel mai simplu este sa reduci din alte cheltuieli pentru a strange banii de care ai nevoie. Registrul de cheltuieli iti arata cu claritate pe ce dai banii si mai ales cati bani cheltuiesti, deci vei stii de unde „sa tai” ca sa obtii bani pentru haine sau distractii.
2. Gaseste alte surse de venit
Aici exista de asemenea mai multe solutii:
- te angajezi (daca nu esti deja)
- iti iei un al doilea job
- incepi o activitate acasa (de exemplu, poti incerca sa faci bani pe net cu sisteme de afiliere, in cazul in care ai un site sau un blog)
- incepi o afacere
- povestesti cuiva despre visul tau in viata ( de aceea e important sa ai unul) si gasesti pe cineva cu bani care sa te sponsorizeze
Dupa cum vezi, ti-am dat doua seturi de solutii ca sa poti sa-ti permiti hainele si distractiile pe care ti le doresti. Una dintre ele (gestionarea banilor) iti va aduce rapid bani, dar nu prea multi, a doua (gaseste alte surse de venit) iti va aduce bani in cantitati indestulatoare atata timp cat ai ales bine sursa de venit si depui munca necesara pentru a avea succes.
Ramane la latitudinea ta sa alegi o solutie. Dar nu uita ceea ce te-am invatat in acest articol, si anume ca problemele nu se pot rezolva eficient decat daca te ridici la un nivel superior fata de ele.
Spune-ne cum castigi tu bani, cum ii gestionezi, cum faci rost de haine, cum si cat te distrezi?
Precizare importanta:
Cartea pe care o voi scrie cu Pera se va numi
Parazit in cuplu?
Cum sa supravietuiesti in 3: ea, el si banii.
Am deschis un site in care vor apare saptamanal articole pe teme care vor fi dezbatute in carte. Te invit sa vizitezi site-ul si sa te abonezi la primirea articolelor prin email.
Adresa este parazitincuplu.ro
cool, succes in continuare la colaborare. Vezi ca nu ai pus link la ebooku gratuit !
Un articol interesant,astept si continuarea (daca va fi una).Keep it the good work! 🙂
Interesant articolul,in viata insa exista o anumita perioada a hainelor si distractiilor…totusi fiecare om lupta sa aiba bani pentru un trai decent.Nu inteleg exact cum au reusit unii sa ajunga milionari si altii cu acelasi creier nu,cred ca au folosit scopul scuzand mijloacele…….ma bucur de colaborarea cu Pera.
Mie peronal imi sunt foarte utile toate articolele scrise de voi, imi influenteaza in mod favorabil viata pentru ca ma regasesc in ceea ce scrieti si sunt de acord cu modul in care expuneti solutiile
Mult suces in continuare!
articolul in sine nu are continuare, dar daca te abonezi la blogul „Parazit in cuplu”, vei primi saptamanal articole care dezvolta temele abordate. foloseste link-ul de la finalul articolului si vei ajunge la pagina unde poti sa te abonezi la blog.
Intersante articolele, le urmaresc cu atentie pe toate, foarte bine structurata informatia in ea, felicitarile mele, va citesc cu placere fiecare articol, o sursa de inspiratie in viata de zi cu zi. Bafta
Buna,
eu nu vad nimic extraordinar in acest articol.
astfel de sfaturi gasesti oricand prin reviste (ca de ex Cosmopolitan)
sa fim seriosi! daca am realizat ca nu am haine+distractii este clar ca din lipsa banilor, ca doar nu din lipsa magazinelor sau cluburilor!
iar cum sa faci bani, nu ai spus nimic nou sub soare.
deja am pierdut prea mult timp pt articol, si opinia mea mai critica fata de pupaciosii de pana acuma
Ca sa traiesti fericit (nu neaparat bogat, inalt si perfect) USE YOUR BRAIN!
numai bine
felicitari pentru toate articolele! sunt foarte interesante si pentru mine si utile! succes!
foarte interesant si util
toata admiratia pentru toate articolele.efectiv eu personal am multe de invatat si simt ca mergeti la miezul problemelor.va simt aproape,ca pe niste confidenti in care se poate avea mare incredere.mult succes in continuare
Interesant articolul….as avea o singura intrebare…cum poti sa faci bani cu un blog?…v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde la intrebare. Succes in continuare!
Ha!
V-am prins
Eu urmaream separat si site-ul tau si al lui Pera de vreo 2 ani.De fapt de la fiecare din voi am cumparat prima carte publicata.
Cine se aseamana se aduna.
Succes cu noul site, mai ales ca la capitolul educatie financiara si arta de a trai noi, romanii, suntem deficitari…
Mihai
Salut!
Sper sa continuati scrierile pe aceasta tema.
Cred ca ar fi constructiv sa scrieti despre disponibilitatea pe care ar trebui sa o aiba fiecare individ cu privire la job: fie sa persiste intr-un domeniu pe care l-au ales (si l-au studiat)pana cand va castiga experienta si va deveni foarte bun (pt ca rezultatele muncii nu se vad intotdeauna de la inceput), fie sa o ia de la capat intr-un alt domeniu daca prima data nu a facut alegerea norocoasa.
Spun asta pt ca am observat ca unele persoane, desi simt ca job-ul/meseria/domeniul pe care l-au ales nu e potrivit sau nu le place, se complac intr-o situatie mediocra in loc sa incerce altceva. Altele sunt dezamagite de faptul ca nu se intrevede un castig imediat si nu inteleg pentru ce sa se chinuie daca tot aceeasi bani ii primesc.
Eu sunt foarte conservatoare. Pana acum cateva luni nu m-am gandit ca as fi in stare sa am afacerea mea. Mi-am ales o meserie (si eu cred ca mi se potriveste pentru ca o fac cu toata daruirea) si nu as renunta la ea decat cand o sa ma pensionez. am perseverat cu un singur gand: stiam ca pentru a fi competititv nu trebuie sa fii bun ci CEL MAI BUN. Acum cred ca pe langa aceasta, pot avea si afacerea mea.
Eu am incercat sa impartasesc prietenilor mei aceasta „perceptie” insa nu prea am reusit.
Poate voi o sa puteti transpune aceste idei mai bine. Eu cred ca ar folosi cititorilor.
Succes!
Foarte buna initiativa. Generatii intregi sunt analfabete in domeniul EDUCATIEI FINANCIARE, si ca atare orice material scris pe aceasta tema este bine venit.Sunt in prezent carti publicate , cele ale lui Robert Kiyosaki sunt de mare valoaresi mai sunt multe altele, dar personal cred ca e bine venita si una care sa detaliezesi sa fie de-a noartra.
Succes.
Iulia
VA MULTUMESC F F F MUUUULT, am gasit imediat implimentarea info din articol, acum sufeream ca nu am laptop Lenovo T61, cu toate ca deja de 9 luni imi duc bilantul lunar cu toate cheltuielile si lista de incoming’uri, acum voi face si deviz lunar si anual, pentru a putea mai eficient redistribui cheltuielile, p-u ca am constatat ca cam 15-20% din cheltuieli sunt irezonabile…
VREAU INTILNIRI CU VOI, VREAU SA FIM O COMUNITATE UNITA, pentru a ne sustine, schimba cu experienta, IMPINGE, in asa fel se mareste eficienta, e mai interesant, mai distractiv. Articole sunt foarte bune, dar eu am nevoe de un imbold. Ce folos ca citeam zi si noapte cartea ta Arta seductiei, pana nu am iesit cu un „helper” pe teren (era in mall vitan =))) a fost f fine… sper ca ai inteles ideea 😉
asa de precizare spun ca am 20 ani si sunt anul II la constructii in Buc
cu sinceritate si multa multa stima,
Dumitru
Andreea,
exista mai multe tipuri de perceptii ale fenomenului, legate de gradul de cultura financiara ale fiecarui individ. de aceea tu nu te declari satisfacuta de articol, pe cand altii il apreciaza.
vezi, in Milionar sunt pus in situatia sa ma adresez unei palete variate de cititori, de la cei care necesita primele indrumari in cadrul finantelor personale (cum este acest articol) pana la profesionistii in trading. sunt sigur ca investitorii profesionisti in trading privesc la nivelul articolelor pe care le citesti tu cu placere cu aceiasi condescendenta cu care privesti tu spre articolul de fata.
oricum, cartea de care vorbeam la finalul articolului de fata va reprezenta o surpriza placuta chiar si pentru tine, pentru ca abordeaza detaliat problema dependentei in cuplu (financiara si nu numai, nu uita ca Pera e psiholog) cum nu o face nici chiar Cosmopolitan, daca vrei sa luam aceasta publicatie ca punct de referinta.
in concluzie, te invit sa te abonezi la blog, unde vom scrie articole pe aceste teme care sa fie o avanpremiera la carte.
iti recomand o resursa extraordinar de buna, problogger.net, care pentru mine a insemnat o inepuizabile sursa de inspiratie.
Mihai,
cred ca de la altcineva ai cumparat cealalta carte, a mea iese in primavara 😀
Dumitru, noi suntem din Timisoara…
pentru intalniri si help iti recomand boot-camp-urile lui Pera, o sa-ti raspunda el referitor la bootcamp-uri
Multumim pentru aprecieri si feedback.
Vad ca Luca a fost prompt si a raspuns mai bine decat as fi facut-o eu la intrebarile care s-au pus pana acum.
@ Andreea, multumim pentru sprijin 🙂
@ Dumitru , sa ne scrii cand iti iei laptop-ul.
Constat ca problema banilor genereaza emotii puternice si fiecare judeca in functie de perspectiva experietelor personale, ceea ce este foarte bine.
Tot ce va vom invata Luca si cu mine referitor la bani sunt lucruri venite in urma EXPERIENTELOR NOASTRE PERSONALE si a educatiei noastre care si ea a fost supusa la testul vietii de zi cu zi.
Sunt convins ca in curand vor aparea rezultatele si astept cu nerabdare sa vad oameni care aplica cu rezultate excelente ceea ce noi vom oferi sub forma de educatie financiara.
Evident, in acest proces al evolutiei si educatiei suntem impreuna si ne bazam pe reciprocitate. Si eu si Luca invatam la fel de mult de la cititori, daca nu chiar mai mult 🙂
De aceea, sper sa va avem alturi intr-un mod cat mai interactiv.
O saptamana excelenta.
Super. Inca un articol scris pentru liceeni sau cel mult pentru studenti puturosi. Nu e total neinteresant. Doar 95% neinteresant.
Poi CUM dragii mei sa facem bani?Asta ne preokupa pe toti.Tot spunety povesty aici, cu gestionarea, dar dintr un salariu de teapa Romaniei asteia ce sa gestionezi…Cand ne-oty spune cum sa facem bani atunci suntem cei mai buni prieteni.Si nu my incepeti cu explicatii d-alea, k daca ne urmam visele, sa ne gasim pasiunile, sa ne facem relatiile potrivite k nu merge.Nu e chiar asa!
In rest, e cea mai buna incercare de ajutor din Romania!Multumim mult!
Felicitari pentru toate articolele, toate sunt foarte interesante si pentru mine si utile, ma regasesc aproape in toate, succes in continuare !
Marius,
vezi raspunsul pentru Andreea 🙂
stiu ca n-are importanta 🙂 pentru tine…
dar tot o sa repet, pana plictisesc si alte persoane:
daca sunt vizitatori care cauta scheme rapide de a face bani, shmekerii sau metode de a da un tun, in milionarul mioritic n-o sa gaseasca asa ceva. e plin netul de ele si pot sa le incerce.
tot ce am facut eu (ma refer la milionarulmioritic.ro, fapturbo.ro, avantajlastart.net) am facut din pasiune si din dorinta de a da mai departe. la inceput n-au produs deloc bani, unele n-or sa produca niciodata, cel putin nu pentru mine personal (avantajlastart.net) dar dupa doi ani lucrurile se misca cu o viteza care ma uimeste si pe mine 🙂 , mai ales din punct de vedere financiar.
din aceste motive nu pot decat sa repet ce am spus in multe alte articole: cauta-ti visul si invata sa-l monetizezi.
cat priveste metode de a face bani, trebuie doar sa citesti cartile in format electronic care sunt disponibile gratuit plus alte articole. dar degeaba faci cum spune in ele (de exemplu sa te apuci de fixing imobiliar sau de forex) daca nu ti se potriveste acest gen de investitie.
cel mai simplu este sa-ti cauti visul si sa inveti sa-l monetizezi (na, ca iar ma repet).
dar, pentru cei pe care ii plictiseste acest indemn, ii indemn la rabdare pentru ca printre asemenea articole o sa gaseasca si metode de a face bani. in schimb, cele mai multe metode o sa fie prezente in cartea Iesi din labirint”. care e pe bani 🙂
Felicitari, nu atat pentru ideile pe care le transmiteti prin materialele de genul acestui articol – care sunt utile celor cu suficienta deschidere si capacitate de a recepta orice sugestie ce le-ar putea potenta preocuparile -, cat mai ales pentru atitudinea de bun simt si toleranta superioara pe care o aveti fata de unii „preopinenti” gen Andreea, Marius, „n-are importanta”, a caror pozitie nu reflecta, din pacate pentru ei, decat frustrare, complexe de inferioritate/superioritate, aroganta gaunoasa,etc (probabil, Pera i-ar putea mai corect evalua psihologic). Succes in continuare.
multumim, Robert 🙂
Hello,
Felicitari pentru colaborare !
Am suferit si eu de lispa multor lucruri mai putin sau mai mult importante. Insa, mereu am considerat ca trebuie sa fii creativ si sa gasesti cea mai buna solutie atat pentru tine cat si pentru ce te inconjoara : natura. Din acest motiv, cred ca pot sa ma imbrac si sa ma distrez fara sa daunez mediului inconjurator. Oricat de multi bani am reusit sa fa,c nu vreau sa cumpar „brandul” si sa platesc pentru el de 100 de ori mai mult decat valoarea serviciului sau a produsului. Din acest motiv apelez, in special in privinta hainelor la magazinele SH. Odata, pentru ca sunt ieftine si imi permit de 10 ori mai multe tinute si in al doilea rand pentru a recicla produsele si a ajuta natura. Cat despre servicii caut mereu varianta cea mai placuta si mai ieftina, in felul acesta ajutand persoanele ce vor sa intre in „bresa”.
Mult succes
„Stiu, acum esti uimit si dat pe spate de profunzimea misterului pe care tocmai ti l-am descoperit.”…cred ca e un „mister” pentru cei cu intelectul lenes…ca sa nu zic scazut…ma asteptam la ceva mai interesant…
Alina,
im pare rau ca nu ai observat unda fina de autoironie 🙁
Subscriu la tot ce ati scris in acest articol. Ar fi bine daca macar unii dintre noi ar invata din altceva decat propriile greseli… Felicitari pentru ideea cu orasul…pentru cine vrea sa inteleaga, mai clar de atat nu se putea alege. Se vede ca aveti multa pedagogie in voi 🙂
Eu inca incerc sa ma autoeduc in privirea problemelor de la un nivel superior, si mai ales atunci cand ele exista, incerc sa nu le privesc deloc…ci sa ma concentrez doar pe solutii. Si sa nu uitam de munca!!! e ingredientul principal! stabilesti scopul, iar de acolo munca,munca,munca. Indiferent ce forme ar lua aceasta, intelectuala sau fizica, fara munca nu se poate realiza nimic, nu se poate ajunge la perfectiune. Un talent desavarsit piere daca nu este exploatat la maxim, deci cu atat mai mult, noi, muritorii de rand pentru a avea rezultate de top trebuie sa depunem o munca de top.
A sta cu ‘gandeste la un nivel superior problema’e f tare…eu am luat un examen asa…am crezut ca am in fata un om pe care il consideram idiot,ca examinator si am avut fff mult tupeu,am fost stapana pe mine si am luat examenul,doar cand am iesit am aflat ca il confundasem si ca in realitate era cel mai talentat prof din facultate!!!asa ca fara sa vreau m-am situat deasupra examinatorului,si am luat examenul!ce bine ar fi sa fie mereu asa!!!mult succes!
ce tare 🙂
Salut…foarte interesante articolele,titlurile sunt foarte motivante…imi plac.Insa sunt foooarte lungi shi nu pot sa le citesc in intergime.De multe ori aceashi informatie este scrisa de mai multe ori in diferite forme.Ash vrea doar sa fie totul mai compact,in rest e super fine…succes in continuare!!
da,chiar e tare,si mi-am adus aminte si alta poveste a unei prietene:era la examen auto cu instructorul in masina si nu lua niciodata carnetul,dar de data asta stia ca maica-sa daduse spaga,si era atat de tupeista cu instructorul si in acelasi timp nervoasa,atunci cand instructorul ii mai facea observatii asupra modului de a conduce,ma rog la toate intrebarile lui ea a raspuns cu atat de mult tupeu si siguranta ca pana la urma a luat examenul de soferi!cand a ajuns acasa maica-sa s-a scuzat ca nu a putut da spaga ,ca nu a gasit persoana dar ca nu i-a mai spus ca sa nu o demoralizeze,si peste ceva saptamani a aflat si cine era instructorul era unul care nu suporta femeile la volan si f putine femei luau examnenul la el,deoarece suferea de o problema mai veche:sotia ii murise intr-un accident de masina!si uite asa…..deci prietena mea a luat examenul de sofat in ciuda acestor imedimente doar ca s-a SITUAT DEASUPRA PROBLEMEI!f tare!multumesc inca o data!
salut,multumesc pt toate informatiile p care mi leati trimis,sunt ff interesante si miau ajutat mult…sper sa-mi trimite ti in continuare,succes…stima:D
=)) Alina e blonda? Sa nu-mi spui ca a luat de buna faza cu misterul. Si tot ea vorbeste de intelect lenes? :)))))) M-am distrat!
Buna,
Imi plac articolele voastre. Imi dau avant atunci cand imi lipseste asta. M-am gandit eu citind articolul ca am si eu un vis, stiti? Eu la fel ca si iubitul meu locuim intr-un oras mic. Vrem job-uri intr-un oras mare. In timisoara…. Asa ca dak stiti vreounul dati-ne de stire. Multumesc
se spune ca Dumnezeu iti da dar nu iti baga si in traista. Pentru „destepti” si „cunoscatori” ca Andreea, Marius si n-are importanta (pai chiar ca n-are, tot ingust la minte e)normal ca articolul nu e interesant. A arunca cu noroi e sport national. Dar stiti ceva nici toti nu pot fi milionari. Trebuie sa care cineva si gunoiul :D. Felicitari pentru articol. Interesant.
ca peste tot, nu se putea sa nu apara „mofturosii”. solutiile gen „pica para malaiata …” sunt in alta parte dragi „compatrihoti”!
Pingback: Retrospectiva lunii Ianuarie 2010 | Milionarul Mioritic ®
Buna!Toate articolele pe care le-am primit sunt foarte interesante si utile,uneori mi-au oferit solutii la problemele mele.Succes in continuare!le voi urmari cu placere!
multumesc 🙂
@ PERA
,,DIN CAUZA TA,, am ajuns sa am mai multe femei ca inainte si tot din cauza ta am inceput sa citesc, ceea ce nu faceam inainte. Si nu in ultimul rand am inceput sa fac si bani mai multi!
Ti-am citit cartea (Arta seductiei), o sa dau un feedback acolo dar tot am amanat, ca nu vroiam doar sa zic: Mersi, e tare rau cartea!..mi-ai dat spitul in cur de care aveam nevoie…ca visuri aveam dar nu faceam nimic pentru ele..
@ LUCA
respectele mele pentru ca ai ales sa colaborezi cu un om de valoare cum e Pera.
Succes in afaceri si in toate!
nu gasesc unde sa-l downloadez in format pdf 🙁
nu gasesc cum downloadez articolul in format PDF 🙁
dai click pe link-ul respectiv, din articol, iti dai emailul si primest prin email patru ebook-uri gratuite 🙂
Pentru Andreea
(o parte din comentariu, care continea un mesaj publicitar, a fost extirpata de administrator)
Mie mi se pare articolul extrem de util pentru tineri in sendul ca ii invata sa isi programeze veniturile si cheltuielile; aceasta este de fapt baza unei vieti linistite din punct de vedere financiar.
Multi tineri casatoriti ajung de la feerie in primii doi ani la certuri cumplite din cauza banilor, lucru ce ar putea fi evitat 80% daca isi planuiesc sursele de venit si cheltuielile cu atentie si evident muncesc in vederea indeplinirii acestui plan financiar.
o zi buna
Man, nu merge sa ma inscriu pe parazitincuplu.ro, cica „mailing list not active”
Vasile
pentru moment, proiectul „Parazit in cuplu”, realizat impreuna cu Pera, este in suspensie. realuarea proiectului va fi anuntata in blog.
Daca banul nu e muncit nu sta mult la tine fra?ilor!