Finante personale

Cc: Educatie financiara pentru mase: Suze Orman

, Lasa un comentariu

Acest articol a aparut ca si guest post in portalul dedicat dezvoltarii peronale, empower.ro

suze

Nu este prima oara cand scriu despre Suze Orman. In februarie 2008 am promovat descarcarea gratuita a cartii sale „Femeile si banii”, apoi anul acesta am facut la fel cu ocazia ofertei de descarcare gratuita a cartii  „Planul de actiune pentru 2009”.

In SUA, Suze Orman este o personalitate arhicunoscuta. As putea spune ca numele ei este sinonim cu termenul de finante personale. Prin cartile pe care le scrie, prin produsele educationale, prin emisiunile TV ea a ajuns, in 12 ani de la lansarea primei sale carti, in 1997, un adevarat guru al educatiei financiare.

Este o personalitate indragita de marele public si contestata de specialistii de finante personale.

Realizari

  • incepand din 1997 a scris sapte carti de finante personale
  • a fost gazda a 6 emisiuni PBS legate de cartile scrise de ea
  • este gazda emisiunii de finante personale Suze Orman Show
  • are doua premii Daytime Emmy Awards pentru show-uri de televiziune
  • in 2008 si 2009 a fost selectata de revista Time in lista celor mai influente 100 de personalitati
  • a luat in 2008 premiul Amelia Earhart pentru promovarea mesajului ei de finante personale dedicat femeilor
  • a primit 6 premii Gracie Awards pentru activitatea in televiziune, cele mai multe premii primite de o personalitate de televiziune in cei 34 de ani de cand se acorda premiul
  • in 2009 revista Forbes a pus-o in pozitia 18 pe lista celor mai influente femei din mass media
  • a sustinut conferinte in calitate de speaker motivational, pe teme de finante personale, la mai mult de 100.000 de oameni.

Contestari

De-a lungul timpului, Suze a fost atacata de specialisti in finante personale care au afirmat ca recomandarile sale sunt simpliste si sunt promovate pe baza unor explicatii psihologice fara valoare.  Dintre cei care au contestat-o se numara editorialistul Chuck Jaffe de la MarketWatch si James Scurlock de la MSN Money.

Popularitate

  • sase din cartile sale au fost desemnate, consecutiv, drept best seller de catre The New York Times
  • cartea sa „Femeile si banii” s-a descarcat gratuit de pe internet, intr-o fereastra de 33 de ore, de pe site-ul lui Oprah Winfrey de peste 1 milion de exemplare (printre care se numara si cititorii Milionarului Mioritic)
  • daca te duci pe Youtube si dai o cautare dupa Suze Orman, majoritatea aparitiilor sale TV sunt cotate cu cinci stele din cinci, restul cu patru stele si jumatate sau cu patru stele
  • este cea mai de succes persoana care a strans bani in campanii publice organizate de posturi de televiziune conform Yahoo Finance.

Puse cap la cap, realizarile lui Suze Orman sunt deosebite, indiferent de ce standarde de comparatie vei folosi. Dincolo de toate, succesul ei personal se datoreaza modului deosebit cu care a abordat finantele personale: direct, intr-un limbaj simplu, care poate fi inteles de toata lumea. Pe aceasta caracteristica se bazeaza popularitatea pe care o are.

Va invit sa va faceti o impresie despre Suze vizionand unul din episoadele din Suze Orman Show.

(sursa informatii: wikipedia.com)

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.