In atentia mea

Blogger sau reporter?

, 2 comentarii

O multime de reporteri au bloguri, a caror trafic provine cel putin partial din expunerea media pe care o are reporterul in cauza. In ultimul timp se observa un fenomen interesant: bloggerii devin reporteri, de cele mai multe ori la publicatii online (cu ar fi Hotnews sau Bloombiz). Mai mult, unii dintre ei se transforma in autori in momentul in care scriu o carte (cum e si cazul meu).

rcenter

Pentru bloggerii care scriu in stil jurnalistic sau care aspira la statutul de jurnalist (dar si pentru cei care doresc o transformare profesionista a stilului lor)  recomand, la propunerea lui Bogdan (multumesc Bogdan) canalul reporterilor de la Youtube.

Este vorba de o mini-universitate online in care nume importante ale jurnalismului american prezinta relatari video despre munca lor, inclusiv aspecte tehnice legate de meseria de reporter. Iata citeva subiecte:

  • interviuri si profile
  • reportaje cetatenesti
  • urmarirea stirilor neacoperite de altii
  • reporterul de investigatie
  • etica, lege si verificarea faptelor
  • etc.

Exista si o sectiune speciala a expertilor. Canalul are peste 3300 de abonati si este deschis din luna aprilie 2009. Toate materialele sunt in limba engleza.

Mai jos va propun o mostra de jurnalism de calitate: Cum sa spui o poveste de Scott Simon

Sint trei minute concentrate in care reporterul destainuie citeva dintre secretele care i-au adus succesul. Vizionare placuta.

Daca nu puteti vizualiza fisierul, dati click aici.

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Blogger sau reporter?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.