Carti, filme si evenimente

Recenzie: Tribes de Seth Godin

, , , Lasa un comentariu

tribes

  • Titlu: Tribes
  • Titlul tradus: Triburi
  • Autor: Seth Godin
  • ISBN: 978-1591842330
  • Limba: Engleza
  • Gen: dezvoltare personala, leadership
  • Se adreseaza: publicului larg

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.

Trebuia sa fac aceasta recenzie de mult iar articolul de ieri mi-a amintit de carte.
🙂

Daca cititi constant Milionarul Mioritic, ati auzit de Seth Godin (va recomand sa urmariti acest link!) si de Tribes pentru ca am semnalat la un moment dat posibilitatea de a descarca aceasta carte in format de audio book.

La scurt timp dupa ce am descarcat fisierul audio am inceput sa-l ascult, stiind de notorietatea de care se bucura autorul in lumea marketingului. Daca nu ma insel el este cel care a lansat conceptul de permision marketing, sau marketing prin permisiune, concept care sta la baza unei industrii de marketing online.

Asteptarile nu mi-au fost inselate. Cartea este stralucita si cit se poate de ancorata in problematicile fierbinti ale momentului. In esenta se refera la faptul ca oamenii, desi traiesc intr-un mediu hiper-tehnologizat,  au inclinarea de a se grupa in mase de indivizi conduse de acelasi interese, care au tendinta de a-si alege un lider si de a-l urma. Este un comportament atavic, o reminiscenta din epocile primitive, dar care functioneaza impecabil si in ziua de azi.

Oamenii simt nevoia unui conducator, a unui lider care ‘sa le arate calea’. Astazi, mai mult ca niciodata, prin intermediul Internetului, este  extrem de usor sa folosesti aceasta tendinta naturala a semenilor nostri pentru a ajunge un lider, in masura in care doresti si poti.

Cartea ne imbie in mod repetat sa scoatem liderul din noi, acest lucru fiind benefic pentru propria persoana si pentru cei din jurul nostru. Va las placerea de a descoperi metodele si tehnicile pe care le propune Seth Godin.

Daca nu ati descarcat audiobook-ul, va recomand sa cumparati cartea. Daca nu stiti engleza, va recomand sa asteptati traducerea. Este o carte care ar trebui predata in facultatile de management, o carte care ar trebui sa fie pe lista de lecturi obligatorii in scoli. Chiar daca nu vrei sa devii un lider, ar fi bine sa citesti aceasta carte, daca nu altceva pentru a recunoaste un lider adevarat si a te feri de falsii lideri care apar peste tot in ziua de azi, incepind cu firma in care lucrezi si terminind cu structurile de conducere ale tarii in care traiesti.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.