Carti, filme si evenimente

Colin Powell si cele 13 reguli ale unui bun conducator

, , 4 comentarii

Personal nu sint un fan al lui Colin Powell. Dimpotriva, face parte dintr-un grup de oameni pe care nu-l stimez, si cind spun asta ma refer la Bush Jr. si echipa. Cu toate acestea, am aflat de un clip video cu 13 reguli pe care ar trebui sale  stie un conducator, reguli enuntate de Colin Powell. Sa nu uitam ca Powell este general de armata al SUA.

Titlul original este The 13 Rules of Leadership. Am ales traducerea de mai sus pentru ca termenul de leadership este greu traductibil in limba romana. Leadership ar insemna ‘abilitate de conducere a unei multimi‘ unde multime poate sa insemne orice, de la un grup de prieteni, la o armata sau o natiune. Sau la angajatii unei firme.

Aceasta este legatura cu Milionarul Mioritic: daca stii sa conduci o echipa, indiferent ce inseamna ‘echipa‘, atunci esti in stare sa faci bani. Pentru a face bani e nevoie, de multe ori , de leadership. Aceste reguli au o aplicabilitate si in viata de zi cu zi, dupa cum veti vedea din film.

Din pacate filmul este in limba engleza; de aceea ‘fac apel’ la persoane dispuse sa traduca aceste reguli in limba romana si sa faca un filmulet similar. Merita.

Puteti urmari filmul aici.

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „Colin Powell si cele 13 reguli ale unui bun conducator

  1. titanium.fla zice:

    eu cred ca un grup de prieteni nu e nevoie sa fie condus ca nu mai e grup de prieteni atunci. parerea mea 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.