Finante personale

Raspuns pentru un voluntar

, , , 8 comentarii

Unul din tinerii care citesc Milionarul Mioritic s-a oferit drept voluntar pentru proiectul meu de distribuire a unor DVD-uri educationale pe teme de finante personale la tinerii din liceele din Romania. Ma intreba cind porneste proiectul pentru ca el doreste sa ma ajute in zona Maramuresului. Deoarece raspunsul meu contine informatii relevante pentru cititorii blogului, va voi reproduce integral emailul trimis de mine:

helou,
ma bucur ca esti atit de implicat si motivat in privinta educatiei financiare! asta e bine in primul rind pentru tine.

proiectul meu consta in principal in multiplicarea unui DVD care sa contina:

-carti electornice (ebook-uri) in format .pdf in romaneste, scrise de mine
-alte carti disponibile gratuit in format electronic, in prima instanta in engleza, apoi traduse (carti de educatie financiara sau pe teme conexe)
-filme documentare pe teme de educatie financiara si conexe, in prima instanta in original apoi subtitrate in romana

ebook-urile scrise deja:
Cum sa faci un milion de dolari
Bazele finantelor personale
Fixingul imobiliar
Dincolo de bani (terminata, in curs de asamblare ca ebook)

mai sint de scris:
Creditul, intre pericol si oportunitate
Primii pasi in trading

Momentan am selectat urmatoarele filme documentare:
The story of stuff (se lucreaza la traducere)
The debt penalty

Mai trebuie sa rezolv problema serigrafiei DVD-urilor si sa gasesc o sursa de DVD-uri blank speciale pentru serigrafie la pret bun.

DVD-urile o sa fie editate pe editii anuale.

in principiu ele trebuie date gratuit elevilor de la licee, DOAR dupa vizionarea si acordul directiunii liceului, prin sistem de voluntariat.

cam asta e. problema nu se pune de bani (eu o sa sponsorizez proiectul iar pe masura ce Milionarul Mioritic va produce bani, o sa preiau bani de la blog). trebuie scrise ebook-urile restante, trebuie traduse filmele, trebuie constituita reteaua de voluntari (tineri ca tine), trebuie contactate liceele si date DVD-urile spre vizionare la directiune, apoi impartite la elevi.

dupa cum vezi, nu e propriu-zis un proiect de educatie financiara in sensul conventional ci mai mult o campanie de informare si constientizare. daca ulterior vor fi semnale pozitive de la licee, vom mai vedea 🙂

daca vrei sa te implici, e extraordinar. iti multumesc. de asemena este important sa spui celor din jur despre proiect. cu cit sintem mai multi cu atit mai bine. am nevoie de traducatori buni, care sa stie sa faca subtitrare, am nevoie de surse de DVD-uri blank bune de inscriptionat (fara logo-uri, adica simple, albe) si de o firma care sa faca serigrafierea, monocromatic. daca stii pe cineva, astept oferte 🙂 iar sponsorizarile in natura (DVD-uri) sau servicii (serigrafiere si trimitere in tara prin coletarie) sint binevenite!

cu sinceritate,
Luca

Comentarii

comments

Standard

8 gânduri despre „Raspuns pentru un voluntar

  1. Lia zice:

    mda, sper sa iasa bine. cred ca va fi o multime de persoane care sa strambe din nas… de invidie si alte prostii din astea. iti tin pumnii. daca pot face ceva te rog sa imi scrii…

  2. Luca zice:

    @ Feri
    nu cred. Simona de la TU ALEGI.NET merge in scoli din timisoara si judetul timis si tine prelegeri despre internet si pericolul pedofiliei, doar cu acordul directiunilor in cauza.
    daca se leaga ministerul de mine o sa merg si mai underground, folosind sistemul pier-to-pier (pentru cine nu stie, e vorba de recomandare de la prieten la prieten).
    solutii sint, in nici un caz nu vreau sa merg pe varianta ONG si colaborare cu autoritatile.sint altii care fac chestia in felul asta (vezi JAR si CREE de la sectiunea de link-uri)

  3. Luca zice:

    @ Lia

    mersi Lia pentru oferta.

    sint sigur ca o sa fie reactii pro si contra, ca in orice initiativa. it comes with the territory 🙂

    momentan, pina reusesc sa asamblez DVD-ul vreau sa setez problema realizarii lui fizice si sa vad citi voluntari se ofera.

    pina acum:
    Simona de la tualegi.net (timisoara)
    Lia 🙂 (ce oras?)
    George -cel caruia i-am raspuns in emailul din articol (baia mare)

  4. Lia zice:

    @Luca
    Schimb prea des peisajul sa am legaturi stabile cu vreun oras. 🙂
    In schimb am o retea maricica de persoane care te-ar putea ajuta aici. Am adus deja cateva persoane de la mine pe blogul tau.
    Pentru serigrafiere si imprimare e o firma la sibiu, o sa ii caut maine sa vad ce tarife practica si in ce conditii ar putea sa faca reduceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.