Cartea care imbogateste, Carti, filme si evenimente

Recenzie: Tinar si bogat

, , , Lasa un comentariu

 • Titlu: Tinar si bogat – cum sa faci avere de tinar, pentru totdeauna
 • Titlu original: Retire Young Retire Rich
 • Autori: Robert T. Kiyosaky si Sharon L. Lechter
 • Gen: educatie financiara
 • Se adreseaza: publicului larg

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.

Prezentare generala

In reclamele la pensiile private din pilonul doi, a deveni pensionar inseamna o realizare apoteotica a vietii. Nu faci nimic, banii curg.
De fiecare data cind vad aceste spoturi ma ia cu ameteli. Ma revolta, ma enerveaza, imi creeaza o stare de disconfort. Apoi imi revin, pentru ca refuz sa cred ca românul este atit de prost cum il cred cei din companiile de asigurari. Trebuie doar sa faci doua lucruri:

 1. sa privesti cum o duc pensionarii din ziua de azi
 2. sa intelegi ca vei contribui la pensia mixta, de stat (pilonul unu) si „privata” (pilonul doi) cu tot atitia bani cu cit ai contribuit pina acum

Fundurile de pensii nu sint fonduri de investitii cu capital de risc. Ele nu ontin cistiguri anuale de 15-20% la suta. Le e frica sa riste tocmai pentru a nu a intra in incapacitate de plata sau, mai rau, in faliment. In cel mai bun caz iti vor da aceiasi bani ca si statul.

Reclamele mai omit sa spuna un lucru: vei avea 65 de ani la pensie. Nu vei fi tinar. Reclamele la pensiile private arata rareori batrini, iar atunci cind ii vezi sint inconjurati de o multime de tineri.

Mi se face greata.

Daca vrei sa iesi la pensie, sa fii tinar si sa ai bani, trebuie sa faci altceva. In nici un caz sa te bazezi pe o pensie de la stat. Nici macar pe una privata, facultativa.

Trebuie sa te apuci din timp de investitii. Un anumit tip de investitii. Cele in care folosesti pirghii. Cartea lui Kiyosaki ar trebui sa aiba un alt subtitlu: cum sa faci avere folosind eficient pirghiile.
Ce face o pirghie? Te ajuta sa ridici lucruri ce depasesc puterea corpului tau. Ce inseamna pirghiile in investitii? Sa faci bani mai repede decit ai putea cu metodele obisnuite.

Doar asa poti face avere repede, pentru totdeauna (cum zice autorul) si sa te pensionezi cind ai virsta celor din reclamele despre pilonul doi. Aceste reclame ar fi mai potrivite pentru cartile lui Kiyosaki.

Zona alba

Abordeaza tema cresterii accelerate a averii, prin prisma folosirii coordonate a mai multor tipuri de pirghii.
Pentru a cumpara Tinar si bogat dati un click aici.

 • Daca vizitezi pentru prima data Milionarul Mioritic, poate doresti sa stii mai multe despre acest blog.
 • In cazul in care iti place, iti recomand sa te abonezi prin RSS sau prin email.
 • Daca esti foarte ocupat, descarca un ebook pe care sa-l citesti mai tirziu.
 • Parerile tale sint importante. Lasa un comentariu sau trimite un email.

Iti multumesc pentru vizita!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *