In atentia mea

Blogul intre pasiune si un al doilea job

3 comentarii

A avea un blog personal este un lucru chic, la moda. O multime de oameni isi fac blog, fie ca au ceva ce spus sau nu.

Sigur, atita timp cit e vorba de un hobby, orice este permis. Dar cind vrei sa faci un lucru serios din blogging, poate chiar sa faci bani din asta, nu e admis orice.

Daca vrei sa scoti un ban cinstit din aceasta pasiune, asa trebuie sa o incepi: ca pasiune. Trebuie sa-ti pui niste intrebari:

  • te pricepi la ceva? orice? ai o personalitate interesanta? macar ai simtul umorului? …daca nu, de ce crezi ca ar vrea cineva sa asculte ce ai de spus?
  • esti pasionat de ce stii sau ce faci? ai acel foc interior care te mistuie, te face sa fierbi pina simti ca o sa explodezi, iar scrisul devine o supapa binevenita?
  • stii sa scrii? (am citit o groaza de bloguri de limba romana scrise cu piciorul…)
  • ai idee despre ce inseamna sa ai un blog de calitate? ai citi pe net resurse despre blogging, esti abonat la vreun blog sau site despre blogging know-how?

Daca aceste intrebari au raspunsuri negative, nu te apuca de blogging pentru bani. O sa resusesti, cel mult, sa te faci de cacao.

Sint multi care bat acest drum. N-au ceva de spus, n-au pasiune, nu stiu sa scrie, dar au blog, sufocat de reclame si subtire in continut. E plin netul de ei. Acesti intreprinzatori de mucava se straduie luni la rind si se mira ca nu au cititori si nu scot bani. Ajung sa creada ca lumea are ceva impotriva lor, ca sint victima unei conspiratii, ca bloggerii de succes sint genii sau sint sustinuti de la spate prin reclame platite de forte obscure sau…

Chiar daca simti ca ai ce spune, ai pasiune si ai reusit sa inveti ceva despre blogging, lupta nu e cistigata. Trebuie sa abordezi acest proiect in mod profesionist.

BLOGUL ESTE JOBUL TAU.

Ce inseamna asta?

  • zi de zi, trebuie sa mergi la job. Adica sa te ocupi de blogul tau. Ori scrii un articol, ori promovezi blogul, ori te ocupi de imbunatatirea lui, grafic, structural sau in continut. Tot timpul trebuie sa faci ceva.
  • cititorii sint clientii tai. Trebuie sa ai grija de ei. Urmareste comentariilor lor, raspunde la ele, raspunde la toate emailurile pe care le primesti. Asculta, incearca sa ajuti de fiecare data.
  • informeaza-te continuu despre blogging. Invata. Ca orice activitate care se bazeaza pe internet, bloggingul este in plina evolutie. A scrie pe blog azi e colosal diferit de ce a insemnat sa ai un blog acum trei ani. Peste alti ani de acum incolo, totul se va schimba. Nu esti la curent cu tendintele, ramii in urma. Iti recomanda sa te abonezi la bloguri specializate pe aceasta tema, cum ar fi Problogger sau, daca preferi o varianta scrisa de un român, la blogul lui Bobby Voicu.
  • abordeaza profesionist aspectul financiar. Invata metode de marketing , aplica-le. Ca sa faci bani trebuie sa stii sa te vinzi. Valoare in sine e necesara, dar nu si suficienta. Banii apar daca faci ce trebuie.

Acestea ar fi citeva cuvinte pentru cei care ar dori sa se apuce de blogging pe bani.

Mai e un lucru. Fiti rabdatori. Chiar daca eforturile sint constante, cresterea in primii ani e mica. Toti bloggerii de valoare din ziua de azi au spus ca banii au inceput sa curga dupa 2-3 ani de activitate. In plus, trebuie sa tineti seama de faptul ca (cei mai multi ) scrieti in limba romana, deci din start aveti un public restrins. Mai putini cititori, mai putini bani.

Dar este loc pentru fiecare. Bloggingul va va imbogati si spiritual, si emotional. Veti lega prietenii, veti progresa intelectual. Aceasta pasiune va poate umple viata de lucruri bune.

So, do you want to start a blog?

  • Daca vizitezi pentru prima data Milionarul Mioritic, poate doresti sa stii mai multe despre acest blog.
  • In cazul in care iti place, iti recomand sa te abonezi prin RSS sau prin email.
  • Daca esti foarte ocupat, descarca un ebook pe care sa-l citesti mai tirziu.
  • Parerile tale sint importante. Lasa un comentariu sau trimite un email.

Iti multumesc pentru vizita!

Comentarii

comments

Standard

3 gânduri despre „Blogul intre pasiune si un al doilea job

  1. Un articol barbatesc cu cuvinte tintite, directe, fara vorbe in vant. Bravo.

    Mi se pare ca articolul a fost scris si ca un mesaj personalizat pentru cineva anume, dar nu numai. Cred ca multi, dupa ce o sa citeasca articolul o sa se gandeasca altfel despre blogging. Si mie mi-ai batut un cuie in cap. Mersi.

  2. N-a fost un articol tintit si nu vreau sa supar pe nimeni. Incerc sa demitizez activitatea de blogging, sa arat ca pentru a obtine succesul in acest domeniu, ca de altfel in oricare, sint necesare pasiunea si munca.

  3. Pentru a scrie pe blog este nevoie in permanenta de diamism, subiecte noi, articole care sa nu plictiseasca.

    Imi plac articolele aerate, cu continut si nu doar cu fraze lungi si obositoare. Dupa ce iesi de pe acea pagina sa ramai cu ceva!

    Greu adaug pe blogroll ceva, acum insa nu ezit sa o fac 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.