Cartea care imbogateste, Carti, filme si evenimente

Recenzie:Tata bogat, tata sarac – Educatia financiara in familie

, , , 5 comentarii

 • Titlu: Tata bogat, tata sarac: educatia financiara in familie
 • Titlu original: Rich Dad, Poor Dad
 • Autori: Robert T. Kiyosaky impreuna cu Sharon L. Lechter
 • Gen: educatie financiara personala
 • Se adreseaza: publicului larg

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.

Prezentare generala

Ramine, indubitabil, una dintre cartile cele mai bine vindute din domeniul educatiei financiare personale. In ciuda criticilor si acuzatiilor, este o carte ce trebuie citita de toata lumea, chiar si de cei care nu doresc sa urmeze calea libertatii financiare.

Cea mai mare realizare a cartii este aceea ca incepe educatia financiara exact de acolo de unde trebuie: la nivelul de baza, in perioada de trecere dintre copilarie spre adolescenta. Multe carti abordeaza subiectul crezind ca fiecare dintre noi are bazele puse, ca sintem inzestrati cu informatiile necesare unei lecturi avizate. Adevarul este ca cea mai mare parte din cetatenii lumii nu au auzit niciodata de aceste notiuni. Pentru ca ele nu se invata acasa si nu se predau la scoala. Majoritatea sintem tabula rasa la acest subiect iar Kiyosaki a avut curajul sa ne abordeze tinind cont de asta, si o face fara sa jigneasca.

Lectiile de educatie financiara sint date prin exemple, unui pre-adolescent, la nivelul lui de intelegere. De aici forta cartii, o calitate ce nu a fost descifrata de catre detractorii sai. Oricine poate sa traga concluzii din pildele pe care le primeste acel tinar. Din acest punct de vedere, majoritatea romanilor sint la nivelul copilariei in ceea ce priveste educatia financiara personala. Daca ar fi fost altfel, nu s-ar plinge atitia oameni de lipsa banilor.

Nu trebuie sa fim toti bogati, dar trebuie sa stim sa gestionam banii in asa fel incit sa nu ducem lipsa lor. Vina ca nu sintem competenti financiar nu se datoreaza anilor traiti sub comunism, nici faptului ca aceste notiuni nu se predau la scoala, sau lipsei educatiei financiare in familie.

Situatia isi are radacina in ignoranta, in pasarea responsabilitatii finantelor noastre catre patron/stat/comunitatea europeana. Datorita ideii generale conform careia „Noi muncim cinstit, altii trebuie sa se ocupe de nevoile noastre”.

Kiyosaki da peste cap acest truism, lansind axioma plina de realism: TU trebuie sa ai grija de banii tai! Nu-i lasa pe altii s-o faca .

Daca Tata bogat, tata sarac va reusi sa va schimbe in acest sens, inseamna ca si-a indeplinit misiunea.

Zona alba

Didactica, exemplicativa.
Prezentarea grafica a conceptelor de chashflow (circulatia banilor).
Prezentare antitetica (tata bogat versus tata sarac) ce creeza tensiunea argumentelor si faciliteaza retinerea conceptelor.

Zona neagra

Ancorata prea mult in sistemul de afaceri si de impozitare american.
Lipsa unor exemple concrete a tehnicilor de investitie (caracteristica generala a cartilor lui Kiyosaky).

Detalii suplimentare despre carte.

Pentru a cumpara Tata bogat, tata sarac, dati un click aici.

 • Daca vizitezi pentru prima data Milionarul Mioritic, poate doresti sa stii mai multe despre acest blog.
 • In cazul in care iti place, iti recomand sa te abonezi prin RSS sau prin email.
 • Daca esti foarte ocupat, descarca un ebook pe care sa-l citesti mai tirziu.
 • Parerile tale sint importante. Lasa un comentariu sau trimite un email.

Iti multumesc pentru vizita!


Milionarul Mioritic este deschis la colaborari!

Daca ai un blog despre sau obisnuiesti sa scrii pe teme de educatie financiara, trimite-mi articole. Ele vor fi publicate in blogul meu daca:
a. aduc contributii originale si se ridica la nivelul criteriilor de calitate indeplinite de articolele din Milionarul Mioritic
b. nu au mai fost publicate

Astept mesajul tau prin email.

Comentarii

comments

Standard

5 gânduri despre „Recenzie:Tata bogat, tata sarac – Educatia financiara in familie

 1. Recomand tuturor sa citeasca cartile lui Robert Kiosaky pentru ca mie unul aceste carti mi-au schimbat total modul de gandire in ceea ce priveste modul in care actioneaza banii.

 2. m1ha1 zice:

  da, cu toate ca tatal bogat nu exista cu adevarat ci reprezinta suma personajelor ce i-au dat sfaturi Kiosaky stie sa prezinte notiunile atat de complexe intr-un mod foarte simplu.

  Si cred ca punctul FORTE al operei sale consta tocmai in faptul ca nu a prezentat date concrete, cu investitii concrete astfel incat fiecare e liber sa isi lase propria imaginatie sa faureasca ideea unei afaceri in locul in care traieste. Pentru ca pana la urma o afacere depinde intr-o mare masura de ceea ce stim sa facem.

 3. Pingback: recenzie la “Tat? bogat, tat? s?rac” « m1ha1's blog

 4. Luca zice:

  m1ha1,
  sunt perfect de acord cu tine. te invit sa citesti un articol despre criticii si detractorii lui Kiyosaki, ce va apare joi, sunt sigur ca o sa-ti placa 🙂

 5. Pingback: Criza din 2008 - pierderi in investitiile imobiliare - Milionarul Mioritic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.