Investitii imobiliare

Cc: De ce ne merge rau, cand ne va merge mai bine

, , , Lasa un comentariu

Ma uit in jurul meu, la oamenii pe care ii cunosc. Intamplator sunt conectat in multe feluri cu oameni din diferite cercuri sociale, profesionale sau de interese:

  • rude
  • prieteni
  • cunostinte din oras
  • pacienti
  • parteneri de afaceri
  • abonati la listele mele de email
  • clienti care imi cumpara cartile
  • oameni care ma urmaresc pe social media

Oamenilor le place sa se destainuie si se pare ca am un talent nativ pentru a atrage acest gen de comportament social. Aud mult feedback legat de viata personala si profesionala si am acest reflex al medicului de a nu spune mai departe nimic din ce aud ((poate si din aceasta cauza mi se destainuie).

Pot spune ca povestile sunt de obicei din registrul negativ. Ma refer la situatia financiara si profesionala: reduceri de salarii sau profit la firme, scaderea standardului de viata, privatiuni, frustrari si pe alocuri deprimare.

Exista si cealalta paleta, de succes si multumire, dar mult mai redusa in intensitate: oameni care se simt impliniti financiar, fie ca sunt angajati sau intreprinzatori. Curiozitatea ma face ca de fiecare data cand aud aceste povesti pozitive sa intreb, sa cer lamuriri, in speranta ca voi gasi un pattern, o asemanare intre povesti, pentru a trage concluzii care sa duca la o „reteta a succesului”.

Un lucru e sigur: majoritatea povestilor de succes sau esec sunt legate in cea mai mare masura de situatia economica a tarii, a regiunii, dar mai ales a nisei in care activeaza fiecare dintre cei a caror poveste o aud.

Care e situatia de azi

Situatia poate fi studiata la mai multe niveluri:

  • civilizatia vestica, incluzand SUA
  • zona est europeana
  • zona nationala

Civilizatia vestica este la un punct de cotitura. In SUA exista o crestere fulminanta, arficiciala a bursei, in timp ce economia are o crestere firava. La nivelul populatiei sunt inca probleme legate de somaj si falimentele personale.

In zona europeana lucrurile sunt nuantate, de la economiile functionale (Germania si majoritatea tarilor nordice), pana la tarile problema (celebrele PIGS, adica Portugalia, Irlanda -care pare sa-si revina, Grecia si Spania)

In estul Europei suntem pe un drum pozitiv, cu o crestere economica record in ultimul trimestru al lui 2013 in Romania.

Economia nationala este intr-o crestere, din pacate aceasta este realizata de marile multinationale, care exporta profitul iar romanul nu prea simte altceva decat scumpiri si taxe mai mari.

Cum suntem la nivel de cicluri economice

Trebuie sa intelegi un lucru: aceasta realitate functioneaza in cicluri

  • nastere
  • copilarie
  • maturitate
  • batranete
  • moarte

Inclusiv economia mondiala are cicluri economice. Actualmente ne aflam spre sfarsitul scaderii determinate de criza aparuta in lumea vestica in 2008, cu situatii mixte, cum am spus mai sus. Pare sa fie un punct de cotitura in care va apare o crestere. Nu stim cat de mare va fi cresterea si cat va tine.

Cu economia romaneasca am spus-o: am avut o crestere anul trecut, probabil vom avea si anul acesta, pentru ca e an electoral si se pompeaza bani in economie de la guvern, ca sa (se) simta lumea „mai bine”. Stiu, la nivelul omului de rand acest lucru nu se prea vede, dar per total exista semne.

La nivel de nisa: imobiliarele

In cadrul acestui tablou, o parte interesanta, care personal ma preocupa, sunt imobiliarele. Dupa ani de scadere continua, acest proces de reducere a preturilor proprietatilor imobiliare, noi sau vechi, a inregistrat o reducere a scaderii, o stabilizare la nivel general si chiar o usoara crestere in unele locuri, in zona capitalei (pe unele segmente din 2013), in Brasov si in Timisoara. In zonele limitrofe Timisoarei sunt cresteri evidente a constructilor noi de locuinte. Iar in statistici se vorbeste deja de doua luni consecutive de cresteri ale preturilor. Pentru 2014 se preconizeaza o crestere.

Traversam o perioada interesanta. In acest moment, sansele ca piata imobiliara sa-si revina sunt mai mari decat cele in care piata isi va continua scaderea. E un punct de cotitura, care pe mine ma pune in garda, pentru ca activez in zona investitiilor imobiliare din 2001. Ca atare, sunt extrem de atent la tot ce misca in acest domeniu.

Deja mi-am facut planuri de reluare a investitiilor imobiliare si „stau la cotitura”, cum spune romanul, pentru a fi pregatit in cazul in care piata va lua o turnura pozitiva. Am imaginat strategii care sunt adaptate acestei perioade a pietei, strategii cu risc minim, care sa produca rezultate in aceste vremuri deosebite.

Articolul a aparut ca si guest post in portalul de dezvoltare personala empower.ro

Pentru ca activitatea mea de business online include un segment puternic de educatie financiara, bazat pe experienta personala acumulata de-a lungul anilor si pentru ca vad o posibila revenire a pietei imobiliare, m-am gandit ca e oportun sa ofer un curs de investitii imobiliare pentru omul obisnuit. Este vorba, in prima instanta, de un curs gratuit, de trei materiale video, care va fi continuat cu un curs platit.

Pentru inceput te invit la cursul gratuit IMOEXPAND. Daca nu ai avut niciun fel de experienta in imobiliare pana acum, sunt sigur ca vei avea ocazia sa afli informatii noi, interesante. Mai mult, aceste informatii te ajuta chiar daca nu crezi ca vei face investitii imobiliare. Te ajuta daca vrei sa cumperi sau sa vinzi o proprietate imobiliara pe care o folosesti ca domiciliu.

Te astept la IMOEXPAND pentru a intra in lumea fascinanta a imobiliarelor. Este un curs axat pe subiecte practice, in care o sa primesti si un exemplu de investitie, destinata omului obisnuit, care include si calcule financiare, pentru a vedea ca sumele care se vehiculeaza, in investitiile imobiliare de start, sunt absolut accesibile omului obisnuit.

Pentru a participa la curs, acceseaza linkul de mai jos, lasa-ti adresa de email in formularul de sub clipul video si vei primi informatii despre curs, care va incepe in 7 aprilie.

Click AICI pentru a te inscrie la curs

Te astept la IMOEXPAND!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.