Finante personale

Cum m-am hotarat sa-mi construiesc o afacere online

, 6 comentarii

Viata este o evolutie. Este un parcurs in care ne schimbam, in functie de experientele pe care le avem, pentru a ne adapta la mediul in care traim.

Daca te uiti cu atentie, evolutia are loc in toate „departamentele” vietii, inclusiv in cel financiar. Nu stiu cum a fost la tine, dar iti pot vorbi despre mine.

Cum am evoluat eu

Evolutia mea financiara a inceput, oficial, ca angajat. Dupa terminarea facultatii de stomatologie, am lucrat „la stat” si apoi m-am angajat cu jumatate de norma „la privat”.

A fost doar o etapa, pentru ca visul meu era sa am propriul cabinet. Dupa cativa ani ca angajat, acest vis s-a materializat. A fost, pentru mine, o victorie. M-am simtit implinit. Dar o singura carte a schimbat totul.

Acum mai bine de zece ani am citit cartea „Tata bogat, tata sarac” de Robert Kyiosaki. In timplu lecturii am avut un soc. Mi-am dat seama de felul in care imi castig banii, de faptul ca sunt plafonat de tipul de activitate pe care o realizez (ca liber profesionist), ca pentru a avea bani in cantitatile dorite, trebuie sa ma gandesc la o transformare: va trebui sa devin investitor sau patron.

La acea vreme, m-a atras „meseria” de investitor . Era in plina bula imobiliara. Dupa ce luni de zile am citit carti, m-am documentat si am cautat parteneri de investitie, m-am lansat in investitiile imobiliare. De-a lungul anilor de crestere imobiliara am facut de toate, de la fixing, la dezvoltare imobiliara, la speculatii imobiliare.

Intre timp, am avut norocul sa aflu de un investitor italian care tine cursuri de trading in Romania. Am participat la cursurile lui si, dupa doi ani de zile si mii de euro investiti in cursuri, m-am apucat de trading.

Aceasta a fost a doua etapa de evolutie financiara.

Cu un an inainte de criza mondiala, cand lucrurile mergeau bine, in 2007, am deschis blogul „Milionarul Mioritic”. A fost o intreprindere absolut lipsita de mobiluri financiare: doream, pur si simplu, sa impartasesc cu lumea experienta mea de investitor, succesul meu.

Ulterior, lucrurile au luat-o spre o cale la care nu m-am gandit. Au inceput sa apara tot felul de oferte lucrative, am scris prima carte si, incet-incet, activitatea s-a indreptat spre castig financiar. Evident, am ramas fidel telului initial: acela de a mentine milionarulmioritic.com o sursa de informatii gratuite. Cu toate acestea, cladita pe notorietatea site-ul, am deschis o afacere online.

Aceasta a fost a treia etapa din dezvoltarea mea financiara.

In acea perioada au inceput sa ma preocupe sursele de venit pasiv. O definitie simpla spune ca o sursa de venit poate fi considerata a fi pasiva daca ii acorzi cel mult 60 de minute in fiecare zi. Conceptul mi s-a parut extraordinar. Din acel moment, toate eforturile mele s-au indreptat spre construirea de resurse de venit pasiv. Am cautat sa transform chiar si activitatea investitionala, in asa fel incat ea sa devina venit pasiv. Am gasit solutia chiar si pentru trading, o activitate temporofaga: m-am orientat spre tradingul automat cu roboti de trading.

Afaceri online

Kiyosaki spunea ca, pentru a avea surse de venit echilibrate, trebuie sa te gandesti nu numai la investitii, dar si la afaceri. Desi incepusem cu investitiile, am fost in permanenta preocupat de ideea de a deschide o afacere. Evident, acea afacere trebuia sa fie o sursa de venit rezidual.

Unele din cele mai importante surse de venit rezidual sunt cele obtinute din drepturile de autor. Pasiunea mea de a scrie isi gasise, astfel, un loc ideal in planul meu de afaceri.

Site-ul meu, milionarulmioritic.com, s-a transformat de asemenea, printr-un proces natural, devenind sursa de clienti interesati de cartile mele. Ulterior lucrurile au evoluat spre metode de promovare in sistem de afiliere, spre un shop pe internet si, in ultimul timp, spre cursuri online (gratuite si platite). Incet dar sigur, am inceput sa incheg, aproape fara sa vreau, o afacere online, bazata pe informatie. Cu alte cuvinte, eram un infoprenor.

De ce?

E adevarat, lucrurile au evoluat „de la sine”. In fapt, ele s-au bazat pe liniile dupa care am inceput, in ultimii cinci ani, sa-mi ghidez „politica financiara”:

 • doream sa am multiple surse de venit
 • doream ca sursele de venit sa le transform in venit rezidual
 • doream sa am independenta de a calatorii si de a-mi conduce afacerile de oriunde in lume, daca aveam acces la internet

Bazandu-ma pe aceste principii, toate deciziile mele m-au indreptat spre o afacere cu baza pe internet, pentru ca aceasta se putea plia la necesitatile mele.

Tu ce vrei?

S-ar putea ca si tu sa fii animat de dorintele pe care le am eu, expuse in principiile de mai sus (surse de venit pasiv, independenta financiara si o viata avand libertatea de a calatori). Pentru tine, voi realiza un curs special, de e-learning, despre sursele multiple de venit, si modul de a le transforma in surse de venit pasiv. Acest crus va apare la inceputul lunii martie.

Pana atunci, daca te intereseaza modelul afacerilor online, cu toate avantajele pe care le are, te invit sa participi la cursurile gratuite, tinute de Stefan Irimia.

Stefan mi-a fost recomandat de un partener apropiat, Ionut Ciurea. Stefan va tine cateva cursuri introductive despre afacerile pe internet, in urmatoarele orase:

Cluj: 7 Februarie, Ora 11:00 – 13:00 sau Ora 17:30 – 19:30
Bucuresti: 8 Februarie, Ora 11:00 – 13:00 sau Ora 17:30 – 19:30
Galati: 9 Februarie, Ora 11:00 – 13:00 sau Ora 17:30 – 19:30
Bucuresti: 21 Februarie, Ora 11:00 – 13:00 sau Ora 17:30 – 19:30
Timisoara: 22 Februarie, Ora 11:00 – 13:00 sau Ora 17:30 – 19:30
Daca doresti sa participi la aceste cursuri gratuite, va trebui sa te inscrii pe pagina de internet dedicata acestor evenimente.
Pentru inscrieri, CLICK AICI.
Chiar daca nu vrei sa deschizi o afacere pe internet, acest seminar gratuit este o buna ocazie sa te informezi despre aceasta modalitate de a face afaceri. Sunt sigur ca informatiile o sa te ajute, acum sau pe viitor.

Comentarii

comments

Standard

6 gânduri despre „Cum m-am hotarat sa-mi construiesc o afacere online

 1. Ioan Paraschivescu zice:

  Multumesc pentru invitatia la seminariul lui Stefan, de ieri m-am inscris la invitatia lui Lorand Soares, pe care l-am urmarit anul trecut.

  Trebuie sa va multumesc si pentru informatiile si cartile pe care vi le-am citit, chiar daca nu ma pasioneaza traiding-ul, m-am informat ca si cultura generala.

  Tot prin domnia voastra am descoperit alti experti de dezvoltare personala.

  Sanatate si prosperitate!
  Si astept cu placere noi aparitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.