Carti, filme si evenimente

Recomandare: Un film despre alternative la bani

, , , , Lasa un comentariu

Cuprinsul seriei Alternative la bani

  1. Alternative la bani- Introducere

Pentru persoanele obisnuite, ca mine si ca tine, criza economica si financiara actuala are ca principal simptom de manifestare, lipsa banilor. Acesta este primul lucru pe care il simtim:

  • castigam mai putin
  • preturile si cheltuielile noastre au crescut
  • ne raman tot mai putini bani sau, mai mult, nu ne ajung banii pentru nevoile zilnice si de durata

Acest fenomen este datorat modului in care functioneaza sistemul financiar total si a felului in care banii iau nastere. Putina lume e constienta ca banii „sunt produsi” de banci si apar sub forma de credit. Daca incerci sa explici acest fenomen, omul obisnuit are o reactie instinctiva de respingere. Din pacate, acesta este adevarul.

Sistemul financiar actual se bazeaza pe credit si dobanda, ceea ce duce, in perioadele de criza la greutati enorme in managementul banilor. Oamenii sunt dati afara din slujbe, aparand un paradox interesant: desi doresc sa munceasca, nu gasesc angajatori. Plecand de la situatia descrisa mai sus, au fost persoane care s-au gandit sa „repare” sistemul actual, care, evident, are neajunsuri majore. Atfel au fost imaginate sisteme monetare alternative (moneda locala, LETS-urile) sau chiar au fost revalorizate  alternative istorice la bani -trocul si barterul.

Va propun spre vizionare un film extrem de interesant, care trateaza exact aceasta problema, cea pe care o traim astazi (lipsa banilor) si care ofera variate solutii. The Money Fix (Repararea banilor), in regia lui Alan Rosenblith este un film pe care toata lumea ar trebui sa-l vada, pentru a intelege ca exista alternative care trebuie luate in seama.

Filmul este prezent gratuit pe site-ul producatorilor (themoneyfix.org) alaturi de diferite resurse online, dedicate subiectului. De asemenea exista spre descarcare gratuita o varianta care are subtitrare in limba romana:

  • detalii pe IMDB (click aici)
  • link pe site-ul producatorilor (click aici)
  • trailer (click aici)
  • download de pe torrenti (click aici)
  • varianta vizionabila online, subtitrare romana click aici
  • varianta de fim downloadabil  (click aici) si subtitrarea aferenta, in limba romana (click aici)

Vizionare placuta!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.