Finante personale

Moneygram

, Lasa un comentariu

Cuprinsul seriei Transferuri de bani

  1. Transferuri de bani, ieftine: Moneybookers

Moneygram

Moneygram este un serviciu de transfer de bani care functioneaza in 191 de tari si teritorii, in cadrul a 233.000 de agenti locali. Este o retea cu adevarat cuprinzatoare, care te ajuta sa transferi bani cu rapiditate, dintr-un colt in altul al globului. Firma (cu baza  in SUA) asigura servicii de transfer de bani plus alte servicii financiare, fiind a doua companie (ca marime) in domeniul transferului de bani,

Sistemul de transfer

Este asemanator cu al celorlalte sisteme de transfer de bani, implicand aceleasi etape. Nu ai nevoie de cont bancar sau de card de credit/debit. Se realizeaza rapid, in 10 minute.

La trimisul banilor:

  • trebuie sa cauti o agentie Moneygram – foloseste facilitatea speciala, dand click aici sau mergi la sediile BANCII COMERCIALE ROMÂNE (BCR), OTP BANK, UniCredit Tiriac Bank, ProCredit Bank, ALPHA BANK, LIBRA BANK, SMITH&SMITH, Carrefour si INTESA SANPAOLO BANK
  • ai nevoie de un acti de identitate (pasaport, carnet de conducere auto, buletin/carte de identitate sau alt document de identitate eliberat de guvern)
  • completeaza formularul de trimitere
  • inmaneaza banii si plateste taxa de trimitere
  • ia numarul de referinta (codul atasat tranzactiei) si trimite-l persoanei care trebuie sa receptioneze banii
  • in 10 minute acesta va putea receptiona banii

La primirea banilor:

  • cere persoanei care iti trimite banii sa-ti spuna numarul de referinta
  • mergi la o agentie Moneygram cu un act de identitate (vezi link-ul de mai sus, pentru a cauta o agentie)
  • completeaza formularul de primire, furnizeaza numarul de referinta
  • primeste banii, de obicei in moneda locala

Cat costa

Este extrem de utila facilitatea oferita de site-ul Moneygram, care iti calculeaza automat taxele de trimitere, in functie de suma trimisa si cele doua locuri (de trimitere si de receptionare a banilor, click aici)

Fraude

Moneygram are o pagina dedicata fraudelor, desi  mai putin explicativa decat cea de la Western Union. O poti consulta, in limba romana, dand click aici. In caz de probleme, ai o pagina speciala destinata reclamatiilor (click aici).

Vrei sa devii agent?

Daca ai o firma si vrei sa infiintezi o agentie Moneygram, consulta informatiile prezente la aceasta pagina (click aici).

Concluzie

Moneygram este o varianta de luat in considerare, alaturi de celelalte variante, mai ales daca te gasesti intr-o locatie exotica, in care nu ai la indemana celelalate servicii de transfer de bani.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.