Finante personale

Urmareste progresul tau

, , , Lasa un comentariu

Avantajul scrierii unui jurnal este ca iti dai seama cu o claritate
deosebita de modificarile care apar in viata ta.

Franz Kafka

Daca ai parcurs cu atentie capitolele acestei carti, ti-ai dat seama ca problema pe care doresti sa o rezolvi (plata datoriilor la banca) necesita un efort constant, pe care trebuie sa-l faci zi de zi. Acest efort nu este numai unul financiar, ci as spune ca, mai degraba, este unul de transformare a propriei persoane. Pentru a plati ratele, trebuie sa-ti modifici propriul mod de a reactiona la lumea din jur, trebuie sa-ti modifici atitudinea mentala. In final, o sa devii alt om. Acest proces este lent, anevoios. Ca atare, daca te uiti  la tine azi, apoi faci acelasi lucru peste o saptamana, nu vei putea observa modificari.
De aceea iti recomand sa folosesti o unealta deosebit de eficienta, care te va ajuta in acest proces, mult mai mult decat ai putea crede: tine un jurnal personal.  Acest jurnal trebuie scris „pe doua fronturi”:

  • urmarind modul in care reusesti sa platesti ratele, sa scapi de datorii si sa-ti imbunatatesti situatia financiara
  • pentru a inregistra modul in care, cu trecerea timpului, devii un alt om, mai constient de noile informatii si deprinderi pe care le-a dobandit, un om mai inteligent, mai eficient in ceea ce face

Tinerea unui jurnal ti se va parea, la inceput, lipsita de finalitate. Mai mult, e posibil sa o simti a fi plictisitoare: un efort fara rost. Inteleg acest sentiment pe care il ai. Tocmai de aceea iti spun ca e important sa treci peste el, sa-ti aduni fortele si sa-ti notezi evenimentele pe care le consideri importante, in lupta pe care o duci cu plata ratelor bancare.
Ai doua posibilitati de a stoca aceste informatii: intr-un jurnal scris sau intr-unul electronic. Daca esti o persoana  conservatoare, care are inclinatie spre modul traditional de a face lucrurile, vei alege formatul scris de mana. Persoanele care prefera eficienta si modernitate, vor alege formatul electronic. Indiferent care care e decizia ta, ea este buna, atata timp cat te ajuta sa iti formezi obisnuita de a scrie un jurnal.
Daca esti indecis, da-mi voie sa-ti recomand varianta electronica. Mai mult decat atat, ar fi bine sa tii un jurnal public, pe internet. Acest lucru nu trebuie sa te sperie, pentru ca poti alege varianta anonimatului, obtinut prin folosirea unui pseudonim. E cea mai buna metoda,p e care te incurajez s-o folosesti.
Sunt sigur ca stii de ce iti recomand varianta online. E vorba de puterea angajamentului, discutata pe larg in capitolul anterior. Atunci cand spui oamenilor din jurul tau ca ai pornit pe un drum, acest lucru este un impuls suplimentar pentru a te tine de cuvant. Metoda este valabila chiar si atunci cand declaratia este facuta unor persoane pe care nu le cunosti, cum sunt cititorii tai de pe internet.
Formula electronica, pe internet, a jurnatului tau, poate fi realizata, din punct de vedere tehnic, cu ajutorul unor platforme gratuite. Cele mai cunoscute sunt wordpress.com si blogspot.com  Personal prefer prima varianta, dar oricare dintre cele doua este usor de folosit. Gasesti pe internet, la o simpla cautare prin google.com, dupa cuvintele cheie „cum sa-mi fac un blog” si „wordpress” sau „blogspot” o multime de informatii, in limba romana, care te ajuta sa-ti construiesti blogul in cateva minute.

Textul integral al capitolului a fost disponibil GRATUIT pentru cititorii fideli ai site-ului  Milionarul Mioritic.
Pentru a fi informat despre aparitia cartii si pentru a putea lansa o precomanda, care iti permite achizitionarea cartii cu o reducere semnificativa,  te rog viziteaza aceasta pagina.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.