Finante personale

Puterea angajamentului

, , , Lasa un comentariu

Ratatii fac promisiuni pe care cel mai adesea le incalca.
Invingatorii isi iau angajamente pe care intotdeauna le duc la indeplinire.

Denis Waitley

Esti gata de drum!

Ai hotarat sa iti rezolvi, odata pentru totdeauna, problema creditelor si a ratelor apasatoare. Ai analizat situatia din toate unghiurile. Ai facut un plan care sa-ti permita plata ratelor, apoi accelerarea vitezei cu care vei scapa de datorii. Ti-ai luat ca aliat propria familie, care e gata sa lucreze impreuna cu tine pentru indeplinirea planurilor. Ti-ai analizat modul de gandire si ai decis ca e momentul sa-ti schimbi atitudinea mentala, modul in care reactionezi, atunci cand vine vorba de bani. Nu-ti ramane decat sa pornesti.

Inainte de asta, e bine sa mai faci un lucru: va trebui sa-ti iei un angajament, fata de tine si fata de altii.

Angajamentul fata de tine

Dintre toti cei care isi exprima o parere despre tine, tu esti cel mai important. In ochii tai se afla adevarata apreciere a ceea ce esti. Daca tu nu esti multumit de tine, parerea oricarei alte persoane nu mai conteaza.

Ca atare, daca iti iei un angajament fata de tine, este deosebit de important sa-l respecti. Orice esec din partea ta, incapacitatea de  a duce la indeplinire angajamentul, iti va produce o reactie negativa, o decadere in proprii ochi.

A-ti lua un angajament fata de propria persoana este un lucru deosebit de dificil. Chiar daca incerci sa minimalizezi consecintele neindeplinirii unui angajament, nu vei putea sa o faci, pentru ca exista o instanta superioara, un supraveghetor care nu uita si nu poate fi mituit: propria constiinta.

Textul integral al capitolului a fost disponibil GRATUIT pentru cititorii fideli ai site-ului  Milionarul Mioritic.
Pentru a fi informat despre aparitia cartii si pentru a putea lansa o precomanda, care iti permite achizitionarea cartii cu o reducere semnificativa,  te rog viziteaza aceasta pagina.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns