In atentia mea

O noua prohibitie?

, Un comentariu

Foto:peaces

Obs: acest articol a fost scris in decembrie 2010

Am sa-ti spun o poveste adevarata, in care personajul principal sunt chiar eu.

Pe la varsta de 17 ani am inceput sa ma trezesc in plina noapte, cu dureri foarte puternice de stomac. Initial am crezut ca e vorba de o indigestie, dar noptile urmatoare acest simptom neplacut a revenit. Pana la urma le-am spus parintilor mei despre problema mea si m-au dus la medic. De la medic am ajuns la spital pentru investigatii suplimentare, unde au pus si diagnosticul: ulcer duodenal acut cu nisa bulbara.

Trecand peste detaliile medicale, am sa va spun ca aveam o boala pe care o mostenisem pe cale ereditara. Ambii bunici fusesera bolnavi de ulcer, iar tatal meu avea gastrita (o forma mai usoara a bolii).

Am inceput tratamentul, durerile au trecut, dar am ramas cu o mostenire: in fiecare an, primavara si toamna, timp de cateva saptamani, aveam crize de ulcer. Durerile reveneau impreuna cu problemele asociate: o stare de foame dureroasa, imposibilitatea de a manca ce doream, o stare de agitatie determinata de dureri.

Anii au trecut. Au aparut teorii noi, revolutionare: ulcerul era determinat de o bacterie: Helicobacter Pylori. Am fost din nou la medic, am facut analizele: aveam bacteria. Mi s-a recomandat un tratament cu antibiotic. L-am facut, a trecut ceva timp, mi-am refacut analizele: bacteria era prezenta. Am facut a doua serie de tratamente, cu acelasi rezultat: negativ. Intre timp, incercasem toate tratamentele recomandate de medici (inhibitori ai secretiei de acid de tip Ranitidina, blocanti ai ionilor de hidrogen de tip Omeprazol…), fara sa pot scapa de revenirea crizelor, in fiecare primavara si toamna.

La un moment dat m-am saturat. Am incetat orice tratament cu medicamente si am inceput sa caut un remediu naturist. Cineva mi-a recomandat sa beau ceai de sunatoare. Nici nu mai stiu cine, dar ii multumesc si acum, pentru ca dupa o luna de baut ceai de sunatoare, durerile mi-au trecut iar de atunci, de mai bine de 9 ani, nu am mai avut probleme. Beau in fiecare zi ceai de sunatoare si crizele mele de stomac sunt de domeniul trecutului.

Codex Alimentarius

Am auzit de Codex Alimentarius acum cativa ani.  Traducerea termenului din latina inseamna „Codul alimentelor”. Acest cod a fost creat de o comisie de experti care si-a inceput activitatea in 1963, fiind creat de FAO (organizatia agriculturii si alimentelor, organism al Natiunilor Unite) si WHO (Organizatia Mondiala a Sanatatii).

Cu timpul, componenta comisie s-a schimbat si, odata cu aceasta au aparut oameni noi, care au inceput sa promoveze prezenta in lista componenta a Codex Alimentarius a unor aditivi alimentari toxici si a cerut interzicerea folosirii plantelor medicinale si a suplimentelor alimentare vitaminice si pe baza de plante, decat in doze controlate (care diminueaza mult efectul initial). Nu e greu de ghicit cine sunt lobistii unor astfel de masuri, care introduc astfel de reglementari ce vor reduce capacitatea populatiei de a avea acces la remedii naturiste ieftine, pentru a consuma, in locul acestora, medicamente scumpe.

Codex Alimentarius a fost adoptat de Romania in decembrie 2009. Aceasta inseamna ca reglementarile din codex vor scoate din activitate reglementarile similare, prezente in legislatia noastra.

Reactia a fost prompta. Au aparut proteste ale producatorilor de ceaiuri medicinale si de produse naturiste. Romania are o traditie milenara in acest domeniu, iar scoala romana de fitoterapie este recunoscuta la nivel mondial. Aceasta situatie s-a dezbatut si in presa TV (aveti la final o emisiune pe acest subiect).

Referendum

Lumea este revoltata, si pe buna dreptate. Ideea este ca revolta nu ajuta la nimic. De aceea, atunci cand am primit prin email informatia ca se face o petitie , pentru declansarea unui referendum la nivel european, care sa transeze aceasta problema, am reactionat imediat si am fost pe internet s-o semnez. Daca se strang un milion de semnaturi, va avea loc referendumul.

De aceea am scris acest articol, in care am vrut sa iti prezint povestea mea. Daca ai avut, personal, in familie sau din randul rudelor, un caz care a fost vindecat prin plante medicinale sau prin terapii naturiste, intelegi foarte bine despre ce vorbesc. De aceea te rog:

  1. mergi si semneaza aceasta petitie (click aici pentru a ajunge la pagina de web a petitiei)
  2. trimite link-ul petitiei la toate persoanele din agenda ta de emailuri
  3. pune pe Twitter link-ul acestui articol
  4. da „Share” pe contul tau de Facebook la acest articol

Ce pot sa spun cu siguranta este ca, daca vom avea o prohibitie pe produsele naturale, la fel cum America interbelica a avut o prohibitie la alcool, sunt decis sa calc aceasta interdictie si sa merg pe camp, sa culeg sunatoare si sa-mi fac ceai. Daca va fi nevoie, voi merge s-o culeg noaptea, ca sa nu fiu vazut. Pentru ca n-am de gand sa-mi intrerup tratamentul naturist care m-a scapat de ulcer, doar pentru ca niste „specialisti” dintr-o comisie vor ca BIG PHARMA (marile firme multinationale producatoare de medicamente)  sa faca mai multi bani.

Poti citi mai multe despre Codex Alimentarius si interzicerea remediilor naturiste aici (articol din Baltimore Chronicle) si aici (site-ul Organizatiei de Sanatate a Consumatorului din Canada). Poti viziona mai jos o emisiune dezbatere pe aceasta tema, de pe TVR2.

De asemenea te invit sa urmaresti aceasta expunere de Dr. Rima Laibow, la Conferinta Nationala  Asociatiei Nutritionistilor Profesionisti din SUA, 2005, in care un specialist dezbate problema Codex Alimentarius. Filmul este in limba engleza.

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „O noua prohibitie?

  1. Dann zice:

    Circula informatii cum ca partidul pd-l a primit directiva in 2009 ca in 2-3 ani in Romania sa moara 4 milioane de oameni. Pentru asta se introduc substante toxice in paine si alte alimente ambalate. Eu deja am renuntat sa mai mananc paine din comert, cumpar faina de la tara si imi fac paine in casa. Nu ma mira ca vor interzice sa mai folosim plante medicinale. Dar cred ca totul e doar la nivel de razboi psihologic. Sa vad eu pe unu ca vine si imi zice ce sa pun in ceai ca ii scot ochii. Companiile astea multinationale sunt conduse de niste idioti care se cred mari scule in lojele lor. Daca ar iesi unu de asta pe strada si s-ar stii cine e pun pariu ca ar fi omorat cu tot cu garzile lui. Sper ca ceea ce ne doresc ei noua sa li se intample lor, cat mai repede. Ei sunt adevaratul cancer al societatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.