Finante personale

O noua serie: „Cum sa scapi de datorii”

, , , 2 comentarii

Cum sa scapi de datorii

Zilele tecute am citit un articol despre doua personalitati ale vietii publice romanesti care au ajuns in executare silita: Angela Similea si Victor Surdu. Aceasta stire ne arata ca, indiferent de pozitia sociala si materiala pe care o ai, creditele neachitate pot duce la situatii care sa-ti ameninte grav situtia financiara.

In momentul de fata, numarul romanilor care au credite la banci  depaseste numarul salariatilor (sursa). Este o situatie ce frizeaza absurdul, din mai multe motive:

 • teoretic nu poti lua un credit daca nu esti angajat
 • daca nu esti angajat n-ai cu ce sa-ti achiti creditul

La o privire mai atenta, s-ar putea gasi explicatii la aceasta situatie:

 • o parte din cei care au luat credite sunt liber profesionisti, patroni sau investitori
 • o parte din angajati au fost disponibilizati intre timp

Nu aceasta este problema, cat faptul ca numarul restantierilor creste de la o zi la alta. (sursa) Ca atare, cred ca nu gresesc daca spun ca cea mai mare problema de finante personale din Romania, cea care prezinta cel mai mare pericol pentru romanul de rand este creditul luat de la banca.

Tinand cont de acest lucru, m-am decis sa scriu o serie de articole care ulterior vor fi asamblate intr-o brosura. Seria de articole va fi prezenta gratuit in cadrul site-ului milionarulmioritic iar brosura (in format electronic si/sau tiparita) va fi oferita spre vanzare, iar o mare parte din banii incasati vor fi folositi pentru a sustine financiar proiectul de educatie non-formala AVANTAJ LA START.

In fiecare saptamana va fi cel putin un articol pe acest subiect. Sunt curios sa aflu parerea voastra despre proiectul meu.

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „O noua serie: „Cum sa scapi de datorii”

 1. Ela zice:

  Cred ca e un subiect fierbinte, iar o lista cu sfaturi si solutii ar fii binevenita, mai ales in aceasta perioada de criza. Cunosc multe familii care abia reusesc sa treaca cu bine luna, nestiind cum o sa mai razbeasca luna viitoare.
  Pacat doar ca cei care sunt in aceasta situatie nu se informeaza suficient.

 2. Luca Dezmir zice:

  e rolul vostru, al celor care stiti despre resurse de acest gen, disponibile gratuit pe internet, sa le spuneti unde sa se informeze 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.