In atentia mea

Propuneri/ce-ai vrea sa vezi pe DVD-ul AS 2010-2011?

, , 4 comentarii

Foto: beriliu

Sunt inca in vacanta, dar „demonii” nu ma lasa in pace

🙂

Cititorii mai vechi ai Milionarului stiu ca in ultimii ani (mai precis, incepand din 2008), in luna octombrie, lansez DVD-ul Avantaj la start, in cadrul proiectului Avantaj la start. Pana acum un minut am crezut ca am in minte 90% din continutul DVD-ului, dar inspiratia m-a lovit brusc si am inceput sa scriu acest articol.

Ce este DVD-ul AS?

Pentru cei care nu vor sa citeasca detalii despre proiectul AS (desi ar fi recomandabil s-o faca, urmarind link-ul de mai sus), le spun ca:

 • DVD-ul se imparte gratuit in scolile din Romania (in principiu orice profesor poate sa ceara un DVD si primeste o copie, in anumite conditii)
 • DVD-ul va fi pus pe torrente
 • DVD-ul contine materiale pentru adolescenti, in format text, audio si video din zonele: dezvoltare personala pentru adolescenti (relatie parinti-copii-profesori, sarcina prematura, violenta, droguri, etc.), materiale de ecologie, materiale generale de dezvoltare personala, materiale de educatie financiara…

Propunerea mea

Desi la ora actuala avem suficiente materiale pentru DVD (mare parte sunt productie proprie, realizate de catre oamenii care contribuie la proiect, mai ales la  sectiunea online a proiectului),  DVD care va fi editat in colaborare cu Asociatia pentru Educatie Complementara, declar deschisa „sesiunea” de propuneri de teme si materiale, si anume:

 • idei despre tipuri de materiale (forme de prezentare)
 • teme care doriti sa fie abordate in materiale
 • propuneri de materiale scrise sau realizate  de vo,i pe temele de mai sus sau pe alte teme de interes pentru tineri

Din aceste idei sau materiale, cele care se pliaza pe structura proiectului si care indeplinesc criteriile de calitate, vor fi publicate in DVD.

Va rog sa ma contactati cu ajutorul formularului de contact de pe site (click aici) iar la subiect sa fie scris „propuneri AS 2010-2011”.

Oferte de colaborare

De asemenea apelez la voi ca sa ajutati proiectul cu:

 • actiuni de ajutor din partea voastra ( la traducere, prelucrare audio/video, design web, distributie) sau ce stiti voi sa faceti si credeti ca ar putea ajuta proiectul
 • ajutor pentru realizarea fizica a DVD-lui (tiparirea copertilor, donarea de DVD-uri blank, servicii de imprimare a DVD-urilor blank, servicii de inscriptionare a DVD-urilor blank, servicii de mesagerie-distributie a DVD-ului in tara).

Ajutorul pentru crearea fizica a DVD-ului va fi directionat spre Asociatia pentru Educatie Complementara, care poate primi legal donatii de orice fel si care va realiza DVD-ul.

Ofertele se trimit de asemenea prin pagina de contact.

Am lansat acest semnal de deschidere si cooperare ca un experiment si ca o dorinta ca voi sa va implicati intr-un proces educativ (realizarea si distributia DVD-ului AS), care in mod sigur va ajuta tinerii la care ajunge DVD-ul. Sunt curios cum se va derula acest experiment.

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „Propuneri/ce-ai vrea sa vezi pe DVD-ul AS 2010-2011?

 1. Vali zice:

  Draga Luca, este interesant de aflat ce isi doresc tinerii, dar mai ales ceea ce ii intereseaza si ii pastreaza motivati. Mie mi se pare greu sa-i facem sa citeasca. De aceea, ideea ta cu DVD-ul mi se pare foarte buna. M-am tot gandit la ce as vrea sa apara pe DVD insa nu am gasit nimic care sa merite sa-l recomand. Insa am inca o idee despre distribuirea lui: sunt multi tineri in companiile mari. Ei au de asemenea nevoie de aceste informatii, ar putea sa le inteleaga si sa le fructifice mai bine, cred ca le-ar fi de mai mare ajutor. Deja au facut un pas cand s-au angajat. Sa ii ajutam sa hotarasca unde vor sa ajunga peste cativa ani, daca vor sa fie tot angajati cat de buni, dar mai ales cat de indatorati.
  Tot ei ar avea posibilitatea sa cumpere cartea ta si sa o recomande mai departe.
  Am vazut ca distributia DVD-ului se face prin intermediul unei fundatii. Inca o idee: cei 2% din impozitele pe salarii se pot directiona catre aceasta fundatie. Pune pe DVD si datele pentru a se putea completa pe declaratia de venit de anul viitor. Sunt sigura ca multi isi vor aminti.
  Poti sa incerci sa tii un curs la o scoala pe care o alegi din recomandarile tale, sau sa vorbesti la unele ore de dirigentie despre educatia finaciara, despre Milionarul Mioritic. In functie de cum consideri si despre carte.
  Eu am incercat in anii trecuti sa ii ajut pe colegii mei mai tineri. Le-am recomanda Kiyosaki, Dale Carnegie, Steven Covey, Napoleon Hill, altii pe care i-am citit si de cand te-am descoperit si pe tine. Am avut surpriza sa primesc si multumiri de la cativa.
  Tot respectul si admiratia pentru ceea ce faci.

  Ma voi stradui sa citesc mai mult din ce scrii si sa comentez mai mult, ma inspiri si iti multumesc!

 2. Molnar Csaba zice:

  Salut Luca,

  am gasit un site foarte interesant mixergy.com. poate iti da cateva idei ineteresante si ceva up-to-date…

  Power to you !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.