In atentia mea

De la fond de investitii la site de licitatii

, , 4 comentarii

Pentru detalii click pe imagine

Bjorn Hauge este seful pe Romania al fondului imobiliar de investitii Romania Invest. Prezent pe piata din 2006, a achizitionat in timp 800-1000 (cifrele variaza in presa) apartamente in cadrul diferitelor proiecte rezidentiale din Bucuresti, pe care a incercat sa le vanda. Fara succes. Prin iunie 2008 acesta declara in Ziarul Financiar ca fondul continua sa cumpere apartamente, pentru ca piata isi va reveni in 6 luni,  un an. Nu si-a revenit.

Deunazi am observat ca Bjorn Hauge revine in atentia presei cu un site de licitatii, in care spune ca a investit 100.000 de euro, care functioneaza nu numai in Romania ci si in Norvegia si Israel. In acest site poti cumpara obiecte scumpe, la pretul cu mult sub cel real. Nu este un site de licitatii obisnuite, ci unul cu regulament special, regulament care  pare destul de complicat (la prima vedere). Daca vreti sa cititi un articol despre Bjorn Hauge,  in stilul specific, marca „Balonul imobiliar”, o puteti face aici.

Ce mi-a atras atentia este ca in acest site de licitatii se pot  „achizitiona” …  ghici… si apartamente, probabil din cele care nu au fost vandute de fondul de investitii a lui Bjorn Hauge.  Site-ul pretinde ca poti licita si cumpara cu 1000 de RON (da, ai citit bine, o mie de RON) un apartament in valoare de 100.000 euro.

Un alt lucru care mi-a atras atentia este ca „stirea” despre site a aparut in publicatii zic eu importante, cum ar fi Capital, Daily Business si a fost preluata de „fara numar”  agregatoare de stiri de pe internet (nici nu are rost sa le amintesc). Cu alte cuvinte, campanie de presa in toata regula.

Ca sa nu va tin prea mult pe jar, site-ul cu pricina se numeste mywin.ro

Fara sa comentez vis-a-vis de regulament, va invit sa-mi spuneti parerea despre site si daca sunteti dispusi sa „jucatii” (licitati).

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „De la fond de investitii la site de licitatii

  1. Afacerea este destul de simpla.

    Softuri de site de licitatie se gasesc pe net destul de multe. Sunt de la cele gratuite pana la cele mai complexe (cum este cel despre care vorbim) care pot costa undeva intre 5000 si 15 000 de euro, in functie de uneltele de administrare, boti, etc.
    Esenta actiunii este: licitatorul cumpara credite.
    La fiecare bid, consuma un numar de credite. Aceste credite sunt nerambursabile, chiar daca ai pierdut licitatia.
    Income-ul afacerii se bazeaza pe cumpararea de credite de participare.
    OK. Licitatorul intra in licitatie.
    Licitatia se desfasoara doar intr-um interval limitat de timp, dupa care, indiferent de rezultat , se inchide, urmand a fi reluata la o data ulterioara(in caz de neatribuire a obiectului), tot pentru o perioada limitata de timp.
    Licitatorul intra langa alti participanti pe care nu-i poate vedea, le vedea numai bidurile si numele de utilizator.
    Acest lucru permite administratorului sa introduca boti de identitate care „insufletesc” licitatia.
    Astfel, daca miza e mare, licitatia se poate desfasura de mai multe ori, de fiecare data incheindu-se fara castigator.
    In momentul in care, la o etapa de licitatie nu este nici o persoana fizica reala prezenta pe licitatia respectiva, obiectul licitat este atribuit, dupa un simulacru de licitatie, unuia dintre boti.
    Pentru a mentine totusi „credibilitatea” site-ului, obiectele de valoare mai mica, cand si cand, sunt lasate sa fie castigate de cate un participant real, caruia i se face si reclama, si document scris de primire-sub semnatura privata.
    In asa fel se castiga doar din „creditele” consumabile.

  2. Alex zice:

    Da sunt mai multe site-uri de acest gen, dar nu am mai vazut sa „liciteze” apartamente pana acum…Site-ul este la limita legalitatii, care are lacune in acest domeniu: al licitatiilor. Problema apare ca exista niste ro-„boti” care sunt setati de administratorii site-ului de licitatii care urca licitatia pana la punctul in care devine profitabila. Ma batea gandul sa fac si eu un asa site, as fi facut bani din piatra seaca. Nu am facut-o din considerente morale si deocamdata nu-mi pare rau.

  3. stefan zice:

    Apartamente „pe combinatie” licitate cu 1000€ pe internet… LOL

    Stii cum se spune- if it’s too good to be true, then it probably is.
    Numai prostii pot baga bani in chestii de genul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.