Carti, filme si evenimente

Bob Proctor sau un exemplu despre cum sa devii bogat

, , 2 comentarii
Acesta este un articol cu scop educational si promotional. El are la final un link de afiliat prin care puteti obtine un discount la evenimentul sustinut de Bob Proctor in Bucuresti in 20-21 noiembrie 2009.

bob proctor

Pentru cei care au vazut filmul The Secret, Bob Proctor nu este un necunoscut, ci o persoana a carui discurs te poate atrage din primele secunde. Este doar una din laturile acestui om talentat, pentru ca Bob Proctor mai este autor, speaker, trainer, coach si business man.

Bob Proctor este una dintre cele mai cunoscute personalitati care invata oamenii cum sa devina bogati. Chiar nu vad un cuvant mai bun pentru a-l defini decat acela de „invatator” in sensul nobil al cuvantului. Cu atat mai mult, lucrurile pe care le  impartaseste se bazeaza pe o experienta personala, pe faptul ca a fost bogat inainte de a incepe sa aiba o activitate in domeniul educatiei non-formale.

Bob Proctor a avut o tinerete agitata. S-a lasat de liceu, apoi a fost angajat intr-o multime de job-uri pe care le-a parasit rand pe rand. Acest scenariu a continuat pana cand i-a cazut in maini cartea lui Napoleon Hill, Think and Grow Rich (De la idee la bani). Viata lui s-a transformat radical. A intrat in industria vanzarilor dar in paralel a continuat sa-si caute mentori care sa-l ajute sa creasca din punct de vedere al abilitatilor. I-a gasit in persoana lui Earl Nightingale si a lui Lloyd Conant, care detineau o companie de training. A fost atat de impresionat de cele doua personalitati incat s-a mutat in Chicago pentru a lucra la firma lor. A avansat rapid in functii pentru a ajunge vice-presedinte de vanzari. Nu peste mult timp si-a deschis firma lui de training, in anul 1973, fiind un pionier al industrie actuale de self help (dezvoltare personala).

Urmatorul domeniu bifat de Bob Proctor a fost cel de autor. In 1983 a publicat You Were Born Rich (Te-ai nascut bogat), care a devenit best seller vandut in 6 milioane de exemplare. Au urmat si alte carti:

  • Ce ai schimba?
  • Nu e vorba de bani
  • Inspirat! Secretele lui Bob Proctor
  • Puzzelul succesului
  • Lucrand cu Legea (Atractiei)
  • plus o multime de alte carti scrise in colaborare, din care amintesc doar „Fii un magnet pentru bani”

Din 1990 a inceput sa-si extinda la nivel international firma de training si consultanta, infiintand compania LifeSuccess Productions care activeaza in domeniile:

  • seminarii
  • personal coaching
  • corporate training si consultanta
  • publicatii

Asta ar fi o istorie extrem de scurta, extrem de condensata. Voi analiza de ce Bob Proctor este un om bogat si cum o face.

Ofera valoare

Toti clientii lui Bob Proctor, fie ca e vorba de persoane fizice (seminarii, personal coaching) sau corporatii (corporate training si consultanta) vor acelasi lucru:  sa fie mai eficienti, sa prospere, sa faca mai multi bani. Iar Bob Proctor ii ajuta. Sloganul lui, deosebit de inspirat este: „Spune-mi ce vrei si eu o sa-ti arat cum sa-l obtii”. Este o valoare extraordinara, perceputa ca atare de cei care o primesc, fapt care face ca produsele sa se vanda foarte bine.

Foloseste forta business-ului

Cele mai eficiente modalitati de a face banii se afla in cadranul al doilea (descris de Kiyosaki) si anume printr-un business sau prin investitii. Bob Proctor are un business infloritor, si anume LifeSuccess Productions. Iata produsele sale:

  • Seminarii (Science of Getting Rich, Create Your Own Economy, Bob Proctor Matrixx etc.)
  • training si coaching (in cadrul programelor LifeSuccess)
  • consulting (LifeSuccess Consulting)
  • programe pentru firme (Thinking Into results)
  • programe educationale (carti si DVD-uri educationale)

Foloseste castigurile reziduale

Unul dintre cele mai puternice elemente ale succesului financiar este folosirea castigurilor reziduale. Acest tip de surse de venit necesita efort si timp pentru a fi constituite, dar dupa ce isi incep activitatea ele au nevoie doar de supervizare pentru a produce un flux continuu de venituri. Bob Proctor foloseste doua elemente: cartile si sistemul de franciza.

Cartile scrise de Bob Proctor produc venit rezidual continuu dupa ce au fost scrise, atata timp cat vor fi vandute. Continuarea vanzarii este asigurata de gasirea unor noi piete (astept cu placere momentul in care se vor putea citi cartile lui in limba romana) si prin faptul ca in continuu se vor naste noi generatii de cititori. Cartile mai au un rol important, acela de a creea un branding pozitiv pentru autor.

Franciza este un sistem prin care, contra unei sume de bani, se vinde un concept de afacere si un brand. Bob Proctor vinde francize pentru LifeSuccess Production, brand care este activ in Australia, Noua  Zeelanda, Regatul Unit, Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Islanda…

Pentru a sustine aceasta franciza, compania organizeaza training-uri prin care formeaza trainerii care vor activa in aceste francize.

Acestea sunt doar trei dintre cauzele pentru care Bob Proctor este bogat. Poate cea mai importanta este a patra si anume faptul ca Bob Proctor stie sa vanda. Sa nu uitam ca si-a inceput cariera in domeniul vanzarilor.

Una din metodele de a deveni bogat este sa studiezi oamenii de succes si sa inveti de la ei. Bob Proctor este un bun exemplu. Ai acum o  ocazie deosebita. Sunt bucuros sa promovez evenimentul sustinut de el la Bucuresti, in 20-21 noiembrie 2009, la Rin Grand Hotel.

Am negociat cu organizatorii ca cititorii Milionarului Mioritic sa obtina un discount de 5% din pretul biletului, care este de 249 euro (fara TVA).  Pentru a beneficia de acest discount trebuie sa folositi link-ul de mai jos, care va duce la site-ul organizatorului.

Apasa aici pentru 5% discount!

Pretul este destul de mare pentru Romania dar este un pret corect, tinand cont de importanta vorbitorului. Iar daca vei compara acest pret cu cel de 2000 de US$ cat este biletul de intrare la un eveniment Bob Proctor in USA, vei vedea totul cu alti ochi.

Sunt sigur ca daca te vei duce la acest eveniment nu vei regreta. Nu uita sa folosesti link-ul de mai sus pentru a primi discount-ul oferit cititorilor Milionarului Mioritic!

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Bob Proctor sau un exemplu despre cum sa devii bogat

  1. Pingback: Links 17.11 - Concediaza-ti seful!

  2. Giugastru zice:

    Va salut, pentru toata lumea care a citit de pe acest site v-as ruga frumos care vrea si are placerea sa i-a legatura cu mine , poate ajungem sa ne impartasim mai multe secrete despre acest domeniu foarte interesant. Eu sunt curios si dornic de a invata mai multe amanunte si mici secrete. Sunt convins ca voi da de oameni seriosi si oameni care nu au in viata lor invidia , oameni care sunt oameni . As mai scrie mai multe dar as prefera pe messenger , ID-ul meu este giugastruionut . Va multumesc si va astept

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.