Finante personale

Scrisorica pentru vremuri de criza (tzapa noastra cea de toate zilele)

, 4 comentarii

Probabil multi dintre voi au aflat deja de „afacerea cu sapte lei”, o scrisoare care circula pe internet prin intermediul forumurilor, blogurilor si prin email. Este un gen de schema Ponzi, un tip nou de Caritas fara nici un ‘sediu central’ sau, mai rau, un sediu virtual, tinind cont ca este vorba de internet.

tzapa

In esenta este o scrisorica destul de lunga in care ti se explica in detaliu cum poti cu o ‘investitie’ de 7 lei sa faci mii sau zeci de mii de lei. Este copiata dupa un sistem care functiona si pe vremea lui Ceausescu, dar atunci trebuia sa scrii si sa trimiti sapte scrisori , copiind o epistola norocoasa care „a inconjurat Pamintul”. In caz contrar vei avea sapte ani de ghinion. Daca trimiteai scrisorile ai fi primit mii de plicuri in interval de citeva luni.

Mai precis, scrii sapte scrisori pe care le trimiti la sapte persoane de pe lista din scrisoarea pe care ai ‘receptionat-o’ prin email. In fiecare scrisoare pui 1 leu. La rindul tau vei copia scrisoarea dar vei trece numele tau pe pozitia a saptea iar celelalte nume le vei avansa cu cite un loc pe lista; primul nume de pe lista il stergi. Apoi vei posta noua varianta de scrisoare in cit mai multe locuri de pe internet sau le vei trimite la lista ta de email.

Dragos Mihnea, ziarist de la Banii Nostri a avut curiozitatea sa identifice o astfel de persoana. A intrebat-o daca a primit vreun ban in urma acestei ‘scheme’. Raspunsul a fost negativ.

Chiar daca 7 lei ti se pare o suma mica,  sa nu trimiti bani prin acest sistem. Mai bine cumpara o franzela si cateva iaurturi si  da-le unui amarit, cel putin ai facut un gest generos.

sursa: articol din Banii Nostri

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „Scrisorica pentru vremuri de criza (tzapa noastra cea de toate zilele)

  1. ZONA zice:

    Luca, lasa te rog prostiile astora cu 7 ani de blestem si variantele si mai bine …. baga ceva cu aur.
    aur aur aur… ca e la moda si .. baietii pomenesc de 5000$ uncia in 3-4 ani (printre care si Kiyosaki)

  2. Luca zice:

    Zona,

    foarte multa lume vrea aur 😀

    ok, am in plan o serie de articole despre aur, cu resurse de pe net si recenzarea cartii despre investitiile in metale pretioase din seria „rich dad advisors”… dar la toamna, ca din august milionarul intra in vacanta, adica vor fi doua articole pe saptamana, si alea light

    nu va impacientatzi, in fiecare zi apar oportunitati de a face bani, chestia cu aurul va ia ochii 🙂 nu e chiar asa de usor de facut bani cu aur… detalii in seria de articole

  3. Stefan Murgeanu zice:

    nu pot sa cred ca mai sunt fraieri (scuzati expresia) care pun botul la astfel de tampenii (scuzati termenul)

    succes 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.