In atentia mea

Articol din Banii Nostri…

7 comentarii

articolbn

In 24 iulie Dragos Mihnea a publicat in Banii Nostri un articol despre bloggerii care activeaza in domeniul economic. Pe lista neagra ma aflu si eu, desi Milionarul nu se incadreaza la aceasta categorie.  Sunt  citat, din pacate cu o greseala de tipar care ar putea fi catalogata ca  ‘problema de exprimare’.

Va invit sa cititi articolul in cauza, pentru ca veti cunoaste o parte din analistii romani care au un blog economic ce merita urmarit.

Comentarii

comments

Standard

7 gânduri despre „Articol din Banii Nostri…

  1. Andrei zice:

    Blogurile citate (mai trebuia al lui AristotelCostel si lista era de toata jena) cu exceptia Milionarul Mioritic sunt bloguri scrise de ingineri sau contabili care se afla in treaba si … atat. Adica nu ofera solutii: traduceri din linkcutura si revelatii paranormale (http://www.imondo.ro/blog/?p=1517).

    Spuneau Al Ries si Jack Trout: „Daca o armata de specialisti si zeci de aparate nu pot prezice cu exactitate evolutia meteo pe 3 zile, de ce crezi ca specialistii in economie pot face predictii de 100%”?

    Apa de ploaie diluata!

  2. Luca zice:

    Andrei,

    iti multumesc de aprecieri, sunt magulit 🙂

    e adevarat, sunt bloguri de analiza, dar pana acum nu se facea nici macar atat in blogosfera romaneasca. e bine sa le avem in vedere pentru ca acestia sunt oamenii care creeaza curente de opinie (in randul celor care le citesc, atatia cat sunt).

    in momentul in care vrei sa-ti faci o parere despre un fenomen economic, e bine sa citesti cat mai multe analize (chiar daca unele dintre ele sunt gresite- nu cred ca are cineva pretentia ca e infailibil), sa-ti creezi o baza de informatii pe care sa le treci prin filtrul tau si sa ajungi la propriile concluzii.

    din aceasta cauza am recomandat aceste bloguri spre lectura…

  3. Andrei zice:

    De acord cu tine.
    Exista si multa incrancenare, mai ales la Khris.ro.
    Am vazut o incercare de a induce un curent de suprataxare, atat la Orgonas cat si alti autori de astfel de bloguri, ei fiind bugetari. Ideea asta cu „sa platesca altii mai mult ca sa nu ne pierdem noi locurile de munca si sporurile si tichetele de vacanta” nu mi se pare corecta.

  4. Radu zice:

    Nu cred ca Khris are intentzia sau audientza necesara sa induca un „curent de suprataxare”.

    Suprataxarea va veni indiferent de ce zice Khris ca urmare a gradului excesiv de indatorare al guvernului. In momentul asta e inevitabila, chiar daca se reduc cheltuielile bugetare (slabe sanse avand in vedere ca-i an electoral).

    PS: ca tot veni vorba de deficitul bugetar, asta e un factor foarte negativ pentru leu

  5. Luca zice:

    ‘Blogger-ii, insa, nu sunt constransi in prezentarea analizelor si opiniile de factori economici …’

    opiniilor in loc de opiniile 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.