In atentia mea

Scribd intra pe piata cartilor electronice

, , , , 4 comentarii

scrbd

In urma cu citeva luni am inceput sa folosesc scribd.com pentru a posta cartile electronice gratuite pe care le ofer in cadrul Milionarului Mioritic. In acest fel aceste ebook-uri sunt disponibile pentru un alt segment de public care probabil nu a auzit de site. Am descris Scribd in alt articol, aparut in urma cu o luna. La nici doua luni dupa ce am incarcat cartile electronice iata statistica accesarilor:

 • 5 documente
 • 574 vizionari
 • 3 aprecieri pozitive
 • 11 declaratii ca favorite
 • 147 descarcari

Dintre cele cinci documente, unul dintre ele este disponibil online doar la scribd.com. Este vorba de Sa nu muncesti pentru bani, ebook ce apare pe DVD-ul AVANTAJ LA START editia 2008, care tocmai s-a incheiat.

Este foarte interesanta pentru mine situatia vizionarilor. Iata clasamentul:

 1. Cum sa faci un milion de dolari
 2. Sa nu muncesti pentru bani
 3. Dincolo de bani
 4. Fixingul imobiliar
 5. Bazele finantelor personale

Primele doua pozitii nu sint o surpriza pentru mine, pentru ca au titluri incitante la public. M-a mirat prezenta lui Dincolo de bani pe pozitia a treia, care este una dintre cele mai  tehnice lucrari. Bazele finantelor personale ocupa un nemeritat ultim loc, desi este pe departe cea mai importanta si practica dintre toate ebook-urile.

O noutate interesanta este intrarea Scribd pe piata de vinzare a cartilor electronice. Cu o baza de zeci de milioane de utilizatori, acest serviciu poate deveni rapid un jucator important. Sint curios sa vad evolutia in timp a acestui segment, fiind dispus sa iau in considerare cu seriozitate aceasta oferta in momentul in care ma voi decide sa scriu un ebook pentru vinzare. Am deja citeva idei dar pentru moment ma concentrez pe prima mea carte, Iesi din labirint.

Vom vedea cum va prinde acest serviciu la comunitatea de cititori de limba romana. Pina acum nu a devenit un mare hit, precum Twitter si Facebook.  Scribd ramane un loc unde se pun mai degraba lucrari de specialitate din diverse domenii decit un mediu de promovare al creatiilor proprii.

Completare ulteriora

Cautind de curiozitate scribd pe google, am dat de un articol in care se spune ca ipaper (sistemul de gestionare al documentelor de la scribd.com) poate fi folosit pentru a accesa direct de pe site-ul propriu documentele postate pe Scribd. Voi studia aceasta problema si voi reveni cu un articol. Ii rog pe cei care au experienta cu aceasta facilitate sa lase un comentariu.

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „Scribd intra pe piata cartilor electronice

 1. David Nagy zice:

  Da, Scribd + iPaper e un tool grozav.

  Are si optiunea de embed pur si simplu, pe orice blog, ca si videoclip-urile de la YouTube.

  Te pot ajuta eu daca ai nevoie cu chestii din acestea mai tehnice 🙂

 2. Concediaza-ti seful! zice:

  hmm, interesant, foarte interesant

  chiar ma intereseaza continuarea

  multumesc 🙂

 3. Pingback: Retrospectiva lunii Iunie 2009 | Milionarul Mioritic ®

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.