Finante personale

Citatul zilei

, 2 comentarii

“It’s really just about as bad as can be imagined,” said Dean Baker, a director of the Center for Economic and Policy Research in Washington. “There’s just no way we’re anywhere near a bottom. We’ll be really lucky if we stop losing jobs by the end of the year.”

New York Times, 3 aprilie 2009

Traducere:
„Este chiar la fel de rau pe cit se poate imagina”, spune Dean Baker, director la Centrul pentru Cercetari Politice si Economice din Washington. „Se pare ca nu sintem deloc aproape de finalul caderii. O sa fim intr-adevar norocosi daca o sa se opreasca pierderea locurilor de munca la sfirsitul anului.”

Acest comentariu apare dupa anuntarea cresterii ratei somajului economiei americane la 8.5% (cel mai mare nivel din 1983). Numai in martie au aparut 663.000 noi someri.

Si cind ma gindesc ca unii vorbesc despre revenirea economiei americane…

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Citatul zilei

  1. Radu zice:

    Ce parere ai despre inflatzie?

    Fed, BoE & BoJ sunt deja implicate in quantitative easing si toate tzarile au deficite din ce in ce mai mari de la programele de stimulare/bailout si scaderea incasarilor bugetare.

    Dpdv fundamental dolarul este cea mai slaba valuta din toate, dar daca toate bancile centrale tiparesc cred ca nu vom vedea neaparat o cadere a dolarului fatza de alte valute majore ci o pierdere a puterii de cumparare a banilor de hartie si un boom in commodities, in special agricultura si metale pretzioase.

  2. Luca zice:

    cred ca vin vremuri grele pentru dolarul american, nu neaparat pe termen scurt ci mediu si mai ales lung

    se vorbeste tot mai insistent de moneda mondiala care va fi sub „tutela” FMI care va deveni noul FED dar la nivel mondial. lucrurile astea sint pregatite de mult de FMI (e vorba de SDR) iar faptul ca Rusia si China sustin planul mi se pare mai mult decit interesant. informatii aici dar gasesti o groaza de articole daca dai un search pe google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.