In atentia mea

Important: probleme de comunicare

, , , 8 comentarii

Acum o saptamina am primit de la Radu, caruia ii multumesc, urmatorul mesaj:

salut, m-am gandit ca te poate ajuta informatia ca toate articolele tale mi-au ajuns in spamul de la g-mail desi si feedburner e un serviciu tot google:)

Veste proasta. Cu aceasta ocazie m-am uitat in emailul meu de la yahoo (milionarulmioritic at yahoo punct com) care este prezent in Feedburner (adresa de plecare a mesajelor) si am observat acelasi lucru: emailurile cu articole de la Milionar (trimise prin abonarea la Feedburner prin email) imi vin direct in directorul Spam.

Aceasta situatie este deosebit de neplacuta pentru ca in general lumea nu se uita in acest director in momentul in care acceseaza emailul. Singura explicatie pe care pot sa o dau este faptul ca suficient de multe persoane care primesc articolele prin email (ca urmare a abonarii la Feedburner prin email) la un moment dat nu mai doreau sa citeasca articolele si, in loc sa se dezaboneze, au catalogat mesajul ca SPAM.

Daca acest fenoment este repetat, serviciul de email (fie ca e vorba de gmail sau yahoo mail) va eticheta adresa de email ca SPAM si va redirectiona mesajele primite de la aceasta adresa, automat in directorul de spam.

Din aceasta cauza apar doua probleme foarte mari pentru mine:

 1. articolele de la Milionar ajung in directorul SPAM si la ceilalti cititori-abonati, care doresc sa primeasca in continuare articolele
 2. daca scriu un email catre o pesoana care are adresa la gmail sau yahoo mail, mesajul meu ajunge automat in directorul de spam

Pentru a remedia aceasta situatie, va rog sa ma ajutati:

 • in primul rind sa verificati in zilele in care Feedburner trimite mesaje (diminetile de Luni-Vineri in mod sigur) in directorul SPAM. S-ar putea ca articolul de la Milionar sa fie acolo
 • daca gasiti articolul acolo, dati click pe butonul Not Spam care se gaseste deasupra mesajului (la yahoo mail, nu stiu cum e la gmail). Va rog sa faceti acest lucru de fiecare data cind gasiti articolul de la Milionar in directorul de spam (in loc sa-l cititi de acolo, pur si simplu)
 • daca doriti sa nu mai primiti articolele de la Milionar prin email, va rog sa folositi optiunea de dezabonare prezenta in fiecare mesaj, la final (imaginea de mai jos, incercuit cu rosu), dind click pe link-ul unsubscribe now prezent in mesaj

unsubscribe

Pentru a pacali filtrul de spam de la gmail si yahoo mail am incercat o shmekerie: am schimbat adresa de From de la Feedburner prin email, de la milionarulmioritic at yahoo punct com la articole at milionarulmioritic punct com, in speranta ca de aceasta data mesajul cu articolul de la Milionar va ajunge direct in Inbox.

Ii rog pe cei care au experienta cu Feedburner si cu distributia prin email sa-mi spuna daca au mai intilnit asemenea probleme (mesajele de la Feedburner prin email ajung la directorul de spam din gmail sau yahoo mail) si cum pot fi rezolvate.

La final va rog sa completati sondajul de mai jos, in care sa-mi spuneti tipul contului (gmail, yahoo sau altul) si daca, in ultimele saptamini, mesajul cu articole de la Milionar a ajuns sau nu in directorul de spam.

Va multumesc si astept feedback (prin email sau comentarii la acest articol).

Ce cont de email ai si unde ai primit in ultimul timp articolele de la Milionarul Mioritic?

Citeste rezultatele sondajului

Loading ... Loading ...

Comentarii

comments

Standard

8 gânduri despre „Important: probleme de comunicare

 1. Adrian zice:

  Salut,
  eu, pe yahoo, le primesc fara probleme in Inbox.
  Ce este funny, este ca asta e primul mesaj care a ajuns in Spam :))

 2. Claudiu zice:

  Salut,

  La mine au fost doua cazuri, una a fost cu „Spam”-u pe care l-am dres cu „Not Spam” (se pare ca l-a aruncat la Spam chiar daca aveam filtru pe el), si ce-l de-al doilea caz este cu „Inbox”-u, adica articolu’ asta… ma miram de ce nu a mers filtrul dar m-am lamurit cand am citit articolu’.

  Dilema a ramas la Pool-u de mai sus… cred ca o sa pun varianta cu spam-u chiar daca a fost doar un caz 🙂

  Numai bine.

 3. selfhelp zice:

  Pentru bloguri sau alte siteuri care au RSS, folosesc Google Reader. Emult mai eficient de citit articole si newslettere decat prin contul de email.

  Se creaza un „folder” pentru fiecare abonament, poti grupa feedurile pe categorii, ai statistici sa vezi cine trimite, cat de des trimite si cat % citesti, le poti accesa atat online cat si offline.

 4. Catalin zice:

  salut..
  Cred ca cea mai simpla modalitate de a primi mesajele in inbox in loc de spam e sa dati „add sender to contacts”. Eu asa am facut si nu mai am probleme si merge pentru orice site.

 5. Luca zice:

  multumesc Roxana,

  se pare ca adresele de la yahoo sint cele care au aceasta problema.
  te rog sa dai „not spam” de fiecare data cind gasesti mesajul in folderul de spam. multumesc 🙂

 6. Pingback: Problema cu spam-ul si altele | Milionarul Mioritic ®

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.