Carti, filme si evenimente, Filme documentare

Recenzie: Organizeaza-te

, , Lasa un comentariu

orga

  • Titlu:Organizeaza-te!
  • Autor: Chris Crouch
  • ISBN: 978-973-88521-8-1
  • Gen: dezvoltare personala, managementul timpului
  • Se adreseaza: publicului larg

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.

Trebuie sa recunosc: am optat pentru a citi aceasta carte datorita faptului ca in ultimele luni am devenit deosebit de ocupat.

Pentru mine managementul timpului nu e o chestie nou. Am citit carti pe acest subiect si am aflat o groaza de tehnici de eficientizare a muncii online de la bloggeri renumiti, cum este Darren Rowse de la probl0gger.net

Dar nu mi-am putut infringe curiozitatea de a arunca un ochi si peste aceasta carte. Si nu mi-a parut rau.

Cartea este scrisa intr-un mod care observ ca devine tot mai popular (capitole scurte, de 3-5 pagini, rar mai mult). Este concisa, la subiect, plina de tehnici practice care sa te ajute in momentul in care le aplici, cu o eficienta care depinde de stilul tau de lucru si felul de a fi.

Ce m-a suprins placut este faptul ca autorul este un bun analist in domeniul psihologiei, realizind portrete exacte ale tipologiei si manifestarii in munca a persoanelor care sint foarte ocupate. Nu am putut sa nu ma recunosc in citeva dintre ele.

Dupa  capitolele introductive care ne ajuta sa identificam problemele, se trece la cele cinci decizii importante pe care trebuie sa le luam (noi, cei ocupati): renuntarea, delegarea, trecerea la actiune, indosarierea, dosarele pentru follow up.

Apoi se trece la exemplificari si tehnic compozite, menite sa-ti schimbe atitudinea asupra crizei de timp si sa te ajute efectiv in lucru. Am observat ca personal aplic multe din aceste tehnici, pe care le-am citit la autori disparati sau de pe internet, dar cartea m-a ajutat sa am o viziune de ansamblu asupra lor si sa le aplic organizat.

Chiar daca folosesc in mod diferit procedeele, uzitind alte unelete (de exemplu pentru „indosariere”), tehnica in sine este aceiasi si o pot adapta la modul meu de lucru. Nu trebuie sa fiti rigizi in momentul in care vi se recomanda ceva. Puteti prelua doar ideea si sa o modificati in asa fel incit sa o aplicati usor, pliata la nevoile voastre.

Cartea este o lectura buna atit pentru cei care doar incep sa citeasca pe acest subiect cit si pentru cei obisnuiti cu subiectele productivitate si time management, care sigur vor gasi idei si tehnici interesante.

Poti cumpara aceasta carte de pe internet, dar eu iti propun o alternativa. Am reusit sa obtin de la editura Amsta o reducere de 5% la pretul cartii pentru cititorii Milionarului Mioritic. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti formularul de comanda, pe care il gasesti aici.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.