Finante personale

Cc: Legea atractiei si finantele personale

, , 19 comentarii

Acest articol a aparut ca si guest post in portalul dedicat dezvoltarii personale, empower.ro

Ma intilnesc deseori cu asemenea scenarii in emailurile primite de la cititorii Milionarului Mioritic sau discutind cu ei:

Varianta 1

  • am vazut filmul The Secret
  • m-a convins mesajul
  • sint atitia altii care spun ca Legea Atractiei functioneaza…
  • sint sigur ca pot realiza tot ce doresc!
  • vizualizez zilnic bani, multi bani
  • ma concentrez pe banii care vin spre mine usor, in cantitatile de care am nevoie
  • …fac asta de luni de zile si nu se intimpla nimic 🙁

Varianta 2

  • am vazut filmul The Secret
  • m-a convins mesajul
  • sint atitia altii care spun ca Legea Atractiei functioneaza
  • sint sigur ca pot realiza tot ce doresc!
  • vizualizez zilnic bani, multi bani
  • acum citeva luni am vazut o reclama la un credit: mi se pare atit de avantajos!
  • am luat creditul, mi-am cumparat apartamentul dorit! Legea Atractiei functioneaza!
  • acum doua saptamini am fost dat afara din firma. Nu pot sa-mi gasesc un job.
  • luna de luna trebuie sa-mi platesc rata la casa. Dar daca nu ma angajez rapid, banca o sa-mi ia apartamentul pentru ca nu am nici un fel de rezerve financiare…
  • vizualizez intens, zi de zi, banii de care am nevoie, dar nu se intimpla nimic. Cu ce am gresit?!

Sint sigur ca exista nenumarate variante asemanatoare. Oameni care cred cu ardoare in Legea Atractiei si cu toate acestea lucrurile ies prost. Cu atit mai mult cu cit sint altii care prospera. Dilema mare…

Din pacate aceste exemple nu sint putine.

Precizari generale

Sint sigur ca esti o persoana cu imaginatie. Iti este usor sa vizualizezi, in mare detaliu, ce-ti doresti. Esti disciplinat: zi de zi, cel putin pentru o ora, iti gasesti linistea necesara pentru a medita la  visele tale, ti le inchipui in cele mai mici detalii. Si totusi nu vezi oportunitatile pe care ti le doresti.

Cauza esecului:

Sint patru etape esentiale in obtinerea succesului intr-un domeniu, iar finantele personale nu fac exceptie:

  1. stabileste-ti cu exactitate telul (vreau sa devin independent financiar)
  2. studiaza intens metoda (metodele) prin care doresti sa-ti atingi telul (deschiderea unei afaceri, investitiile, etc.)
  3. fa-ti un plan de actiune pentru atingerea telului
  4. actioneaza conform planului, imbunatateste planul continuu in functie de rezultatele obtinute in aplicarea planului.

In cadrul acestor patru pasi filmul insista pe cunoasterea telurilor (punctul 1), vizualizarea si indeplinirea lor (punctul 1 si 3). Din pacate referintele la punctele 2, 3 si 4 sint foarte vagi.

Varianta 1

Din cele patru etape, te concentrezi in totalitate pe punctul 1. Si ramii acolo.

Intelepciunea populara spune un lucru interesant: Dumnezeu iti da, dar nu iti pune in desaga.

Corpul tau, vrei-nu-vrei, traieste in lumea materiala. In lumea materiala functioneaza anumite legi imuabile. Dincolo de bunul simt, sint sigur ca stii, undeva in adincul sufletului, ca n-o sa vina nimeni sa-ti puna bani in buzunar si sa-ti sopteasca la ureche: Du-te, fii liber! doar pentru ca ai vizualizat intens abundenta financiara.

Trebuie sa te ridici din meditatie, sa iesi din inertie. Trebuie sa pui mina pe realitate, s-o modelezi, sa actionezi. Nu poti scoate actiunea din ecuatia succesului. Nimeni nu are puterea sa puna acest parametru in propozitia succesului, doar tu!

Varinata 2

Esti un om de succes in privinta vizualizarii si actiunii. Iti lipseste bagajul de cunostinte (punctul 2) si planul (punctul 3).

Lansindu-te in actiune fara sprijinul pasilor 2 si 3 vei ajunge nu numai falimentar din punct de vedere financiar, dar si in situatia de a-ti fi amenintata existenta fizica. Avem nevoie de adapost si hrana iar acestea se pot obtine numai cu bani!

Situatia poate fi comparata cu urmatorul exemplu: Am vizualizat visul meu (de a inota ca un campion mondial la natatie) si am trecut la actiune (m-am aruncat in apa marii).

Urmarea: nu a durat mult si te-ai innecat. Pentru ca nu stii sa inoti (ai neglijat punctul 2). Ce sa mai spunem de plan (unde ajungi inotind, din moment de te afli in mijlocul marii).

Din pacate The Secret nu subliniaza aceste puncte esentiale, necesare ca etape in drumul succesului (dobindirea cunostintelor, realizarea si urmarea unui plan). Fara ele esecul este asigurat.

Este o mare scapare pentru ca Legea Atractiei functioneaza exemplar in domeniul interactiunilor umane si dincolo de acestea, in modalitati care nu inceteaza sa ma uimeasca zi de zi. Lucruri de care am nevoie mi se prezinta ca oportunitati nu numai cind am nevoie de ele, dar mai ales atunci cind sint pregatit sa le utilizez! Continui sa fiu siderat de eficienta acestei legi.

Puteti crede sau nu, acest lucru nu conteaza. Eu il stiu pentru ca il traiesc. Dar in acelasi timp sint foarte atent sa parcurg cei patru pasi ai succesului. Fara ei Legea nu are nici o valoare. Este o poveste de care se minuneaza cei dispusi s-o creada. Doar o poveste.

Comentarii

comments

Standard

19 gânduri despre „Cc: Legea atractiei si finantele personale

  1. godefroy zice:

    Vreau sa incep prin a va ura tie Luca si tuturor cititorilor tai Un An Nou asa cum vi-l doriti!

    Imi place subiectul asta, asa ca pun si eu pe tava neclaritatile mele:
    1. cei din film spun clar „visualize and then let go”, adica lanseaza-ti dorinta catre univers si dupa aia nu te mai preocupa, nu e treaba ta cum va rezolva universul ca tu sa primesti. Ei chiar insista asupra acestui aspect. In cazul asta, daca urmezi corect cei 4 pasi de care zici, ce nevoie mai ai de legea atractiei?
    2. mai nou, Bob Proctor promoveaza un pachet de cd-uri despre cele 11 Legi uitate (ale atractiei)!!! Zice ca a urma Legea Atractiei este doar unul din pasi si trebuie sa intelegem si sa le aplicam pe toate. In cazul asta, deja e vorba de un intreg curs, al carui studiu in sine imi va ocupa urmatoarele 6 luni, cand sa mai incep sa le si aplic?
    Totul devine deja mult prea complicat, ca orice lucru care trece prin masinaria numita marketing. N-ar trebui sa fie ceva simplu, ceva ce toti sa putem intelege si aplica? Chiar ma intereseaza ca crezi despre asta. Multumesc

  2. Ioan zice:

    Buna Luca,
    Iti urmaresc de ceva vreme blogul si imi place stilul tau, si tematica abordata.
    Te-am vazut si la intalnirea cu Nikk Hallik in Bucuresti a doua oara cred…
    Insa vreau sa te intreb dacacele scrise in acest articol au functionat sau functioneaza la tine? Daca poti da exemple, poate ar fi utile.?!
    Apropo, uitasem sa-ti urez un An Nou Fericit, cu impliniri multe si fireste sanatate.!!!

  3. Luca zice:

    draga Godefroy,

    multumesc pentru urari 🙂
    iti doresc si tie toate cele bune in anul viitor, dar mai ales sanatate.

    1.intrebarea ta este foarte buna!
    desi cele doua afirmatii ale mele par sa se contrazica (urmeaza cei patru pasi vs. legea atractiei), ele se completeaza. cum spuneam, legea atractiei functioneaza impecabil in relatiile interumane. ia un exemplu simplu: ignora o persoana de care nu iti place, nu te gindi la ea, indiferent ce iti face (bun sau rau) si dupa un timp ea va disparea din viata ta. pur si simplu!
    revenind la problema noastra: banii nu se fac, de fapt ei se primesc de la alti oameni (ca plata pentru produsele sau serviciile pe care le oferi tu). oricum ar fi, e vorba de oameni. deci daca legea atractiei functioneaza impecabil la nivel interuman, iti poti imagina citi bani vei face daca o aplici pentru a face bani.
    e suficient sa urmezi cei patru pasi pentru a face bani dar adevarata abundenta apare cind pe linga pasi aplici Legea Atractiei
    2.pai chiar tu ai spus: totul e marketing. fiecare doreste sa vinda ceva. dar Legea Atractiei e suficient de simpla, mie personal nu-mi mai trebuie altceva.

  4. Luca zice:

    helou Ioan

    multumesc pentru aprecieri si pentru urarile de sarbatori!
    la bucuresti am fost, intr-adevar, dar pentru intilnirea echipei de la empower.ro, din pacate n-am putut participa la prelegerea lui Nik Halik.

    da, cele spuse in articol functioneaza.
    daca vrei mai multe detalii si intimplari, te invit sa citesti
    doua articole despre daruire, care le-am scris pentru empower.ro (vor apare si pe milionar, peste o luna), si care au o relatie directa cu Legea Atractiei (desi aceasta nu este nominalizata niciodata in articole)

  5. Radu zice:

    Asa numita „lege” a atractiei nu este nimic nou. Acum vreo’ 10 ani am citit o carte asemanatoare si, la varsta aia, mi s-a parut extraordinara. Chiar am crezut ca vizualizarea si increderea oarba in ceva o sa-mi aduca acel lucru.

    Dupa cativa ani de vizualizari zadarnice am ajuns la concluzia ca beneficiile acestei „legi” se rezuma la elemente psihoterapeutice (o stare de bine si de calm), care se transforma repede in dezamagire la constatarea faptului ca ai fost pacalit.

    Oare dintre toti cei care ti-au scris nemultzumitzi de lipsa de rezultate, nu a existat nimeni, dar chiar nimeni, care sa se fi gandit ca, poate, problema nu se afla in modul in care aplica ei „principiile” din The Secret, ci in faptul ca _tot_ ce se predica in filmul ala e o escrocherie menita sa ia banii oamenilor naivi?

    Ce se-ntampla daca 2 oameni vizualizeaza lucruri diametral opuse, de exemplu unu vizualizeaza Steaua ca invingatoare unul Dinamo. Iese egal? Castiga ala care a crezut mai tare? Dar daca cred amandoi la fel de tare?

    De ce autorii vor sa vanda ceva? Nu au nevoie sa vanda, pot sa foloseasca legea atractziei ca sa faca rost de bani. Sau poate si ei au intampinat anumite dificultatzi in aplicarea legii si drept urmare, au mai scos inca 11 amendamente?

    Daca ignori o persoana dispare din viatza ta? Asta e common sense si nu vad in ce fel demonstreaza existentza vreunei fortze supranaturale. In plus exista si coincidentze care pot fi incadrate gresit drept „dovezi”. Asta e unul din motivele pentru care experientza personala nu este luata in considerare in demonstrarea unei teorii stiintzifice.

    Orice afirmatzie extraordinara (iar legea atractziei este una dintre cele mai „extraordinare” afirmtii pe care le poti face) necesita argumente si dovezi pe masura pentru a fi credibila. In sprijinul legii atractziei nu exista argumente suficiente nici cat sa fie bagata in seama cu atat mai putzin crezuta.

    In final, oamenii raman profund iratzionali si alearga dupa lucrurile care le ofera placere sau confort psihologic, fie ca e vorba de religie sau de legea atractziei. Si eu m-am lasat pacalit de aceste escrocherii in trecut, si-mi pare rau sa vad aceleasi minciuni proliferate din nou si din nou sub diverse forme, care mai de care mai atragatoare in sperantza obtzinerii unui profit.

  6. titanium.fla zice:

    io cred ca la punctul 2, 3 si 4 se aplica regula „viata nu are reteta”. Fiecare face ce vrea si daca 2 persoane fac acelasi lucru si unu are succes si celalalt nu, e pentru ca viata nu are reteta, altfel succesul ar fi garantat pt amandoua acele persoane, si viata ar avea reteta. Sunt exceptii de la regula dar trebuie privite cu atentie si analizate bine de tot (primii la caritas au scos bani toti, aceiasi reteta). da in principiu, the secret asta da niste chestii abstracte pe care poti incerca sa la implementezi, cum ? asta numa tu poti sa descoperi cum. Intrebarea fireasca in continuare e in cazul asta, ce nevoie mai am eu de guideline-urile lu astia de la The Secret. Pai omu e o fiinta ce gandeste abstract prima data, da nu e neaparat nevoie, cam asta e ideea.

  7. Luca zice:

    sint perfect de acord cu „viata nu are reteta” dar e bine sa citesti retete, ca sa vezi cam cum se face „mincarea” 🙂
    dupa care poti sa-ti creezi tu reteta care se potriveste cel mai bine „gusturilor” tale.

  8. christhiana zice:

    Complicata mintea umana.Logic, uUniversul este constituit din gandurile noastre, noi emitem pe o anumita frecventa( ganduri), rezulta atragem situatii si persoane care corespund frecventei gandurilor noastre.Nu este suficienta numai vizualizarea( si asta se realizeaza in anumite situatii – a nu se confunda cu imaginatia) si trairea gandului respectiv prin toate simturile. Problema este ca ne-am invatat cam comozi si asteptam rezultate imediate( cu toate ca sunt cazuri in care rezultatele apar si imediat). O ideee introdusa corect in subconstient are sorti de izbanda. de fapt subconstientul este cel vcare lucreaza pentru noi. Incurcare sunt caile..mintii. Numai bine .

  9. marius rich man zice:

    salut.

    sunt marius si as vrea sa gasesc persoane cu care sa shimb idei si pareri, sa vorbim vrute si nevrute despre legea atractiei-secretul.
    …i didn t believe how many knew the secret……

    id meu de msg este: prutmar654321 pe yahoo.com/. multam! 🙂

  10. Marilena zice:

    Buna!
    Pot spune ca la mine functioneaza. De 2 saptamini vizualizez multe lucruri cam generale, dupa parerea mea,si deja ies la suprafata lucruri care mi le doream de cind eram mica, care la ora aceea le vizualizam cu ardoare. Mi-am dat seama ca trebuie sa le vrei cu multa sinceritate , nu cu disperare, insa cu linistite si placere.
    Normal ca nu vi se intimpla nimic , sunteti sceptici. Persoanele care au facut milioane sau miliarde de dolari si-au urmarit visul pas cu pas, au facut tot posibilul sa ajunga unde au vrut. Nu vi se pare cunoscut din ce ati citit sau ati vazut?
    La toti cei care incercati metoda aceasta va urez succes, la ceilalti tot la fel , succes… pacat , ati ales calea mai lunga .

  11. Dorina zice:

    OK, eu cred ca Doamne – Doamne ne-a dat un creer ca sa-l folosim, nu doar sa ne insusim ceea ce ne spun altii ca e bine / sau nu e bine !
    In jurul nostru si in viata noastra, ( care e f. diferita de a celorlalti pentru fiecare persoana ), exista o multime de posibilitati, bune si rele, oportunitati sau pericole, capcane ,etc. precum un puzzle . ele sunt acolo, toate, nediferentiate ; in momentul in care se aprinde o lampa, – o poti numi SUBIECT CARE TE INTERESEAZA – aceasta detaseaza, evidentiaza, lumineaza acele piese din puzzle care au legatura cu subiectul; cu cat interesul e mai mare, cu atat piesele respective vor fi mai evidente ;
    E, acuma apare ceva care diferentiaza pe cei care vor reusi de cei care doar se uita la aceste piese : actiunea !
    ACTIUNEA !
    Sarguinta, daruinta, munca, si, de ce nu, inteligenta persoanei respective ;
    Pai asta e stiuta decand lumea, cei care vor ceva in mod concret, si cauta, si muncesc, si se straduiesc mult, si mai mult, si persevereaza, castiga !
    Nu stiu cine a spus : „succesul e construit dintr-o serie de esecuri pe care le depasesti !”
    Nu cred ca e nevoie de exemple concrete pentru demonstratie, dar daca cineva doreste, sa se uite cu atentie imprejur, si va gasi destule exemple ;

    Nimic nou sub soare,
    Legea atractiei ofera avantajul de a atrage atentia asupra acestor noutati vechi, mai ales daca vorbeste despre avantaje financiare, cel mai actual subiect in zilele noastre ;

  12. Claudia zice:

    Pentru cei sceptici si asa zisi „realisti” sau „atotstiutori”, ar trebui sa incerce mai intai sa vada de fapt ce este in neregula cu ei insisi si totodata sa fie si cinstiti cu ei.Daca ai o stima de sine scazuta, daca esti orgolios, invidios , grabit sa obtii rezultate, nu vei obtine niciodata rezultatele dorite. Cand suntem copii ni se implinesc dorintele, pt ca inca nu cunostem invidia si orgoliul, si chiar ne imaginam in situatiile la care visam.
    Datorita influentelor externe-familie, societate, mediu-ne pierdem capacitatea de a ne imagina(vizualiza)in situatii pozitive, blocandu-ne singuri prin expresii de tipul „n-am…”,”nu cred”, „nu pot”, „mi-e frica”,”dar,daca?…”, „numai mie mi se putea intampla….(ceva rau)!” „intotdeauna am fost ghinionist”etc.
    Gresim si fata de copii nostri atunci cand stresati, obositi, nervosi si plini de griji, le spunem „imposibil” in loc de ai lasa sa fantazeze cat vor-ce rau poate face o fantezie a copilului?, de ce sa nu-si imagineze lumea lui in culorile pe care le vrea el? Ce se poate intampla?-. Mai gresim si cu expresii care formeaza o stima de sine negativa:”esti un prost, bolovan, dobitoc, puturos, neatent, zapacit…”, „nu esti in stare sa…”, „n-o sa iasa nimic din tine”, „vezi daca nu asculti, ce patesti?!”, „ti-am zis eu….?!”,etc.
    Si mai spunem ca ii iubim si ca am face orice pentru ei.
    De ce sa nu rasturnam propozitiile, si sa le spunem lucruri pozitive care sa le intareasca increderea in ei: „esti Fat-Frumos sau Ileana Cosanzeana”, „esti bun, cinstit, drept, destept…”,
    „esti in stare sa faci orice iti trece prin cap”, „o sa fi un om adevarat si vei face ce meserie sau profesie vrei, pt ca esti capabil”, atunci cand se aventureaza in actiuni periculoase cum ar fi suitul in pomi,mersul cu biciclete, rolele spuneti-i ce se poate intampla, si lasati-l pe el sa aleaga ce vrea sa faca, iar daca va alege situatia de risc stati langa el pt a-l proteja, nu pt a-l „cicali” cu interdictii, si daca se va rani va invata din propria experienta si va fi mai atent data viitoare, iar d-vstra ve-ti zambi, il ve-ti curata si-i ve-ti spune „asa se intampla uneori la joaca se ivesc situatii neprevazute si dureroase, dar trecatoare”
    Mi-am adus aminte de perioada cand eu impreuna cu fiul meu urmaream desenele animate preferate de amandoi „Pokemon” si „Naruto”. Mai ruleaza si acum aceste desene si puteti sa le urmariti impreuna cu copii, apoi discutati despre ele impreuna si ghidati-l pe copil daca sunt lucruri pe care nu le intelege.
    De ce credeti ca se pornise in urma cu niste ani, o campanie de denigrare a desenelor animate „Pokemon”? Pt ca aceste desene promoveaza puterea mintii-binenteles lupta dintre bine si rau exista, dar ca intotdeauna invinge personajul pozitiv cu puterea mintii, si nu conteaza marimea personajului,ci faptul ca el este bun, pozitiv- iar conducatorii nostri vor o populatie usor de manipulat.
    Daca ve-ti fi mai atenti la modul in care ganditi si va exprimati, va ve-ti da seama singuri cate bariere va puneti singuri atat voua, cat si celor pe care ii iubiti.
    In concluzie, reveniti la sufletul din copilarie, la dorintele pe care le-a-ti avut atunci si vedeti daca vi s-au implinit si daca nu cumva le-ati pus pe seama coincidentei(a coincide=a fi identic, a se potrivi intocmai conf.DEX), cand de fapt a functionat legea atractiei. Ganditi-va cum a-ti dorit lucrul respectiv , si la cat de entuziasmat erati in visele(imaginatia) d-vstra. Unele dorinte s-au implinit mai repede, altele mai tarziu, in functie de cum au fost prioritatile d-vstra, altele nu s-au implinit pt ca poate a-ti uitat de ele, sau poate urmeaza sa se intample.
    La mine am constatat ca dorintele de mai mare anvergura se implinesc la un ciclu de 7-10 ani, din cauza propriilor mele bocaje si a celor venite din exterior, dar mi s-au implinit toate dorintele fara nici o restrictie. Odata cu maturizarea , ceea ce inseamna uneori mai multe „bariere autoimpuse”, acestea confundandu-se foarte usor cu intelepciunea, am observat ca ne puturosim in ceea ce priveste imaginatia, ajungand sa fim aidoma unor roboti-servici, casa, copii, televizor…- dorintele se implinesc mai greu, cu mai multe „chinuri” decat in copilarie, adolescenta si in prima tinerete.
    Deci, visati(imaginati-va) ce doriti, caci este gratis, iar in propria d-vstra imaginatie nu va pune nimeni bariere sau reguli, asa ca ce rost ar avea sa vi le puneti singuri?
    Stiu ca este greu sa te detasezi de problemele de zi cu zi, dar nu imposibil.
    Eu apelez la un truc pt a ma detasa de grijile si gandurile negative: in diminetile cand ma trezesc prost dispusa sau neodihnita suficient, in drum spre serviciu, imi pun castile de la telefon pe urechi si ascult o muzica usor antrenanta, nu melancolica, din adolescenta mea,si dau drumul imaginatiei.Pana ajung la serviciu(fac o naveta de 45-50 minute) ma binedispun, chiar ajung vesela si pusa pe glume, dar si pe treaba. La mine treaba asta functioneaza.
    Creativa propriile d-vstra trucuri pt a va detasa si ve-ti fi uimiti de rezultate.
    Succes tuturor in realizarea dorintelor!

  13. Stefan Murgeanu zice:

    atentie: doar vizualizarea nu ajunge! in film se mentioneaza, dar nu se insista asupra unui factor important: ACTIUNEA

    la un moment dat Joe Vitale spune foarte clar `the universe likes speed` ceea ce inseamna ca trebuie sa actionezi, sa nu lasi momentul, oprtunitatea sa treaca pe langa tine

    desi nu se insista asupra acestui aspect, este foarte important de retinut ca vizualizarea nu trebuie sa fie urmata de o stare de expectativa, ci de actiune

    succes 🙂

  14. Gabriel zice:

    Salutari
    M-am gandit sa continui subiectul de ieri si sa adaug o lista a cuvintelor de contact, cuvinte care au fost, sa zic, inventate de James T. Mangan.

    Veti vedea ca mare parte dintre ele se repeta, dar sa stiti ca nu este o greseala. Cel mai important este sa credeti in ele, daca nu se intampla nimic dupa rostirea unui cuvant sa nu renuntati, repetati acel cuvant de mai multe ori si veti vedea ca veti reusi. Chiar azi am gasit un citat foarte interesant: ” Niciodata nu ti se da o dorinta fara sa ti se dea deasemenea si puterea sa o transformi in realitate. Va trabui totusi sa muncesti ca sa reusesti asta.” RICHARD BACH
    Asadar, sa incepem:
    Pentru a crea idei noi – MERGI
    Pentru a te lasa de fumat – NUMARA
    Pentru a gasi dispozitia necesara ca sa scrii – RAZI
    Pentru a ramane tanar sau pentru a parea mai tanar imediat – INVATA
    Pentru a fi un mecanic bun- ANALIZEAZA
    Pentru a scapa de un obicei rau – AFARA
    Pentru a respecta un termen – FACUT
    Pentru a suspina – OH
    Pentru a castiga o competitie – LUPTA
    Pentru a tulbura un adversar intr-o competitie – LUPTA
    Pentru a fi „infipt” si a capata brusc energie – MISCA
    Pentru a transforma un esec in avantaj – ENTUZIASM
    Pentru a-ti aduce aminte de ceva – INGRIJESTE
    Pentru a-ti aminti – OBTINE
    Pentru a regasi un obiect pierdut sau ratacit – OBTINE
    Pentru a rezolva o problema – OBTINE
    Pentru a inventa – OBTINE
    Pentru a impiedica o persoana sau o actiune sa supere pe cineva – ANULEAZA
    Pentru a alunga o grija – ANULEAZA
    Pentru a scapa de ganduri negre – ANULEAZA
    Pentru a vinde – DARUIESTE
    Pentru a dobandi pricepere – OBSERVA
    Pentru a redescoperi placerea lecturii – JUDECA
    Pentru a-ti mentine sanatatea – EXISTA
    Pentru a fi amabil – MIC
    Pentru a scapa de constipatie – RASUCESTE
    Pentru a vindeca o rana – SINGUR
    Pentru a scapa de darul betiei – ECONOMISESTE
    Pentru a duce la indeplinire o hotarare – FACUT
    Pentru a scapa de remuscari – MAINE
    Pentru a opri regretele – MULTUMESC
    Pentru a gasi un mijloc de transport – MERGI
    Pentru a zambi – NUMELE CUIVA RECUNOSCUT PENTRU FAPTUL CA ZAMBESTE MULT
    Pentru a sta drept – NUMELE CUIVA CARE ARE O TINUTA FRUMOASA
    Pentru a te entuziasma – NUMELE UNUI CUNOSCUT FOARTE ENTUZIAST
    Pentru a vindeca o hipersensibilitate – PRELUNGESTE
    Pentru a evita o suparare – AMANA
    Pentru a te ocupa de ceva neplacut – ADAPTEAZA
    Pentru a goni descurajarea – SUS
    Pentru a actiona sub un impuls bun – ACUM
    Pentru a nu mai critica – LAUDA
    Pentru a-ti construi o vointa ferma – FACUT
    Pentru a alunga singuratatea – EXISTA
    Pentru a scapa de inertie – MISCA
    Pentru a evita saracia sau o datorie – ANULEAZA
    Pentru a-ti stimula ambitia – MERGI
    Pentru a scapa de intarzieri sau amanari – ACTIONEAZA
    Pentru a promova – PENTRU
    Pentru a face publicitate – SOCHEAZA
    Pentru a-ti asigura publicitatea – RIDICOL
    Pentru a pastra o impresie placuta sau o stare placuta – INTINDE
    Pentru a-ti asuma sau pentru a transporta o greutate – ADAPTEAZA
    Pentru a scoate un obiect din ochi – SCHIMBA
    Pentru a alunga o durere dintr-o parte a corpului – SCHIMBA
    Pentru a dirija personalitatea – RAZI
    Pentru a declansa politetea sau curtoazia – MIC
    Pentru a converti pe cineva – CUPLEAZA
    Pentru a risipi nervozitatea – BLUF
    Pentru a scapa de o spaima – BLUF
    Pentru a dobandi un surplus de indemanare personala – GHICESTE
    Pentru a-ti pastra securitatea personala – PAZESTE
    Pentru a fi frumos si simpatic – LAUDA
    Pentru a capata bun-gust – COPIAZA
    Pentru a pastra un secret – TOTDEAUNA
    Pentru a reprima agitatia interioara – ACOPERA
    Pentru a dormi – AFARA
    Pentru a construi – PUNE
    Pentru a te imbraca mai bine – CHELTUIESTE
    Pentru a gasi un procentaj – ADAUGA
    Pentru a afla un secret – ASTEAPTA
    Pentru a-ti ameliora telepatia mentala – INTRA
    Pentru a inota – CONTINUA
    Pentru a nu te lasa covarsit de nerabdare – INCET
    Pentru a manipula succesul – SUFERA
    Pentru a exploata prosperitatea – SUFERA
    Pentru a evita nepasarea – ATENTIE
    Pentru a imbunatati o perspectiva – IN JUR
    Pentru a construi un caracter – TINE
    Pentru a scapa de dezbinarea personalitatii atunci cand e tulburata de un factor negativ – UNCHIULE
    Pentru a dezvolta sau mari rezistenta – CONTINUA
    Pentru a fi avizat – INCET
    Pentru a realiza pacea constiintei proprii – EXISTA
    Pentru a construi, pentru a produce – MERGI
    Pentru a-ti dezvolta calitatile de sef – APUCA
    Pentru a aduna o avere – GASESTE
    Pentru a castiga bani – NUMARA
    Pentru a capata curaj – CANTARESTE
    Pentru a citi viitorul – ASCULTA
    Pentru a face miracole – GHICESTE
    Pentru a face orice – IMPREUNA
    Pentru a scapa de un complex de inferioritate – SUS
    Pentru a deveni orator – ACTIONEAZA
    Pentru a publica un jurnal de succes – PERSONAL
    Pentru a publica o revista de succes – SOFISTICAT
    Pentru a-ti face copiii ascultatori – ASAMBLEAZA
    Pentru a fi compatibil cu ceilalti – CU
    Pentru a fi ingaduitor cu ceilalti – DULCE
    Pentru a fi pios – ARATA
    Pentru a termina o treaba marunta – URMATOR
    Pentru a crea o atractie – SPARTURA
    Pentru a alcatui un proiect – SOCHEAZA
    Pentru a parea bogat – RISIPESTE
    Pentru a crea frumusete – CURBA
    Pentru a parea cultivat – CLASIC
    Pentru a-i ajuta pe ceilalti – DARUIESTE
    Pentru a ingropa propiile ranchiune – RASTOARNA
    Pentru a fi mai putin laudaros – CULCAT
    Pentru a scapa de meschinarie – GENEROZITATE
    si nu in ultimul rand un cuvant foarte important care pot sa zic ca le cuprinde pe toate este IMPREUNA

    Va doresc o zi din cele mai placute si calduroase 🙂 si …. pentru lucruri bune si frumoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.