In atentia mea

Legea atractiei: elibereaza duhul din lampa lui Aladin (partea I)

Cuprinsul seriei Legea atractiei

  1. Legea atractiei: elibereaza duhul din lampa lui Aladin (partea I)
  2. Legea atractiei: elibereaza duhul din lampa lui Aladin (partea II)
  3. Secretul din Legea Atractiei

Acum o saptamina am vazut prima data filmul documentar The Secret (Secretul). Citisem despre acest film si despre Legea Atractiei, prima data in blogul lui Steve Pavlina, apoi in cel al lui Ionut Ciurea.

Filmul e exceptional. Daca nu l-ai vazut, nu sta pe ginduri. O sa iti schimbe perceptia despre viata.

Vazind filmul, am avut senzatia ca pot sa privesc finalizat un puzzle la care lucram de mult. Majoritatea informatiilor din film le cunosteam din surse diferite, de la TV, de pe internet, din carti; multe din principiile Legii le aplicam in viata, cu un succes incontestabil. Pentru mine nu era ceva nou, era o eticheta pusa la un lucru pe care il stiam. M-a frapat o coincidenta: in film il gasisem, printre marile personalitati care cunostea Secretul, pe Henry Ford cu citatul sau celebru, care mie imi place atit de mult: Daca crezi ca poti sau daca crezi ca nu poti, ai dreptate.

Pentru cei care nu stiu numic despre acest subiect, in esenta (vulgarizind si simplificind), Legea atractiei spune ca gindurile noastre atrag, asemeni unui magnet, lucruri, persoane si situatii in concordanta cu ele: gindurile pozitive atrag lucruri bune, cele negative doar persoane si situatii neplacute. Este conceptul intentie-manifestare, conform caruia lumea este astfel alcatuita incit orice intentie mentala a unei persoana, bine exprimata, care se mentine o anumita perioada de timp, determina modificari de organizare a universului astfel incit sa se indeplineasca acea dorinta. Cu alte cuvinte, noi sintem creatorii propriei noastre realitati.

Subiectul este incitant, foarte generos, se aplica la toate fatetele vietii reale, de la succesul la servici, la atragerea bogatiei si a partenerului ideal.

Legea atractiei functioneaza. Ti-o spun cu tarie, apasat, cei care o aplica, mai ales personalitatile care apar in film.

La nivel personal, din alte surse de informare, cunosteam si aplicam metodele de atingere a telurilor prezente in The Secret (cere,vizualizeaza,actioneaza…) . Desi nu auzisem de Legea Atractiei, ii aplicam principiile, cu succes. Un motiv in plus ca tu sa crezi ca functioneaza.

Filmul, in anumite sectiuni, mi-a produs revelatii. Nu prin mesajul in sine, ci prin analiza unor simboluri sau concepte filosofice arhicunoscute, care erau privite intr-o lumina noua. Si daca spun lumina, voi incepe cu lampa lui Aladin.

In film se prezinta, ca analogie explicativa, povestea lui Aladin si a lampii fermecate. Exprimarea legii este esenta povestii. Aladin gaseste o lampa, o lustruieste pentru a o curata, elibereaza duhul lampii care il spune: Dorinta ta este porunca pentru mine. Duhul este Universul, gata sa ne indeplineasca orice dorinta.

Colosal, mi-am zis. Ce interpretare! Fantastic ce cunostinte aveau cei din vechime, secrete pe care le-au incriptat in povesti si alegorii.

Doua zile dupa ce am vazut filmul, am rumegat intelesurile, dedesupturile, mesajele, mai mult sau mai putin ascunse. Totusi, cum functioneaza Legea? Conceptul de a rearanja universul numai prin puterea gindului era destul de greu de digerat pentru mine. Un salt de credinta prea mare. Trebuie sa fie ceva mai simplu, mai pamintean, dar la fel de puternic.

Le-am luat pe etape. Care e prima?

1. Cere.

Orice vrei, indiferent cit de mare. Universul iti va da, cu aceiasi usurinta, chiar daca e o ceasca cu cafea sau bogatii inimaginabile.

E clar. Daca nu ceri (sau nu vrei) n-ai cum sa obtii. Dar cum se rearanjeaza Universul?

Nu se rearanjeaza. El are pentru tine o infinitate de persoane, lucruri, materii prime din care se poate construi orice, interactiuni, oportunitati, variante nemanifestate, gata sa fie descoperite. Trebuie doar sa le cauti. Exista dar nu le vezi. Ca sa intelegi, iti dau un exemplu.

Toata lumea se plinge ca n-are bani. Ca salariile sint mici, patronii le mentin la nivel minim ca sa faca profitur mari, preturile cresc, economia mondiala e in criza, etc. NU AI CUM SA TRAIESTI BINE!
Da. Nu poti. Daca gindesti in felul acesta.

Daca iti schimbi optica e simplu. Usor. Te gindesti la un obiectiv (sa am un venit lunar de 1000 de euro). Iti faci timp in cursul zilei pentru acest gind. Zi de zi. Pina cind:
-intilnesti un prieten care s-a angajat la o firma care plateste bine si care iti spune ca se fac angajari
-citesti un anunt in ziar despre un curs de perfectionare intr-o meserie cu potential mare de cistig
-gasesti pe internet site-ul Milionarul Mioritic care te invata cum sa investesti 🙂
-alte milioane de variante pe care ti le ofera viata

Aceste oportunitati nu s-au creea prin rearanjarea Universului. Pur si simplu ele existau. Tu treceai in fiecare zi pe linga ele, ignorindu-le, pentru ca tu credea cu putere ca NU POTI CISTIGA MAI MULT.

2. Fii aliniat cu cererea (actioneaza si perfectioneaza-ti calea)

Apoi actionezi. Te duci la interviu/urmezi cursul de calificare/inveti cum sa investesti si pornesti investitiile/….

Nu-ti reuseste de la inceput? Reaminteste-ti Telul. Vizualizeaza. In consecinta perfectioneaza calea pe care ti-ai ales-o pentru a te duce spre telul tau. Nu te opri. Nu te descuraja.

Ce inseamna a perfectiona calea? Pur si simplu a alege calea cea buna.

Viitorul este format dintr-o infinitatea de variante in care se poate manifesta, plecind de la starea sa din prezent. Imagineaza-ti aceasta privind un copac, asa cum il vedem noi. Radacinile sint in pamint, nu ne intereseaza.

Te uiti doar la trunchi. El este situatia ta din prezent.
Trunchiul se ramifica, formind cele mai groase ramuri. Fiecare ramura se divide in mai multe subramuri, care la rindul lor se impart in ramurele. Si asa mai departe, la infinit. Undeva, la capatul unei dintre ramurelele de la marginea coroanei este obiectivul tau.

Trebuie doar sa alegi calea, pe cea buna, din aparentul haos al increngaturii coroanei.

Nu ma crezi? Cine ar fi crezut ca o tinara tarancuta (Jeanne d’Arc) va alunga armatele engleze dintr-o Franta epuizata de razboiul civil? Cine ar fi banuit ca patru baieti obisnuiti (trupa The Beatles) vor aduce Marii Britanii mai multe incasari decit industria otelului?

Universul are in el potentialitatea de a produce orice transformare. Trebuie doar sa ceri. Indiferent cit de nebunesc pare. Apoi sa gasesti calea.
Cum faci asta? Folosind cea mai puterica unealta pe care o ai, o avem toti: puterea subconstientului, geniul letargic ce se gaseste in fiecare din noi. Tine minte ce spunea Saint-Exupéry: In fiecare om doarme un Mozart.

Citeste continuarea articolului aici.

Daca vizitati pentru prima data Milionarul Mioritic, poate doriti sa stiti mai multe despre acest blog.
In cazul in care va place, va recomand sa va abonati prin RSS sau prin email.
Parerile voastre sint importante. Lasati un comentariu sau trimiteti un email.
Va multumesc pentru vizita!

Comentarii

comments

Standard