Carti, filme si evenimente

Eveniment: Powerful Business Writing Seminar

, Lasa un comentariu

Zilele trecute am primit un email de la Dan Luca, cu invitatia de a participa la seminarul Powerful Business Writing. Sincer sa fiu nu stiam cine este Dan Luca, desi e din Timisoara. Cind am vazut ca liderul seminarului era Andy Szekely, am decis sa citesc mai departe.

Propunerea parea foarte interesanta. Seminarul se adreseaza tuturor celor care isi livreaza mesajul prin scris, fie ca e vorba de angajati intr-o firma (manageri, specialisti in vinzari, resurse umane sau relatii publice) fie ca e vorba de „neinregimentati” (freelanceri, formatori de opinie…)

Fiind un seminar despre mesajul scris, m-am oprit la… scriitura si am ramas impresionat. Cel care a trimis emailul cunostea regulile. Atit continutul cit si formatarea textului erau profesionist realizate. Un singur lucru era usor deranjant: lungimea textului. La urma urmei, publicul tinta al seminarului il reprezinta oameni cu timpul dramuit la maxim. Ori ii convingi in citeva seturi de propozitii, ori nu. Daca ii intereseaza, vor cauta informatii suplimentare sau vor da un telefon,  trimite un email.

Trecind peste aspectul comunicarii, seminarul mi se pare o oferta extrem de tentanta. Se axeaza pe doua elemente esentiale pe care trebuie sa le aibe un seminar: furnizarea de informatii si achizitionarea deprinderilor.

Furnizarea de informatii

Din prezentare pare a fi un curs extrem de dens, plin de metode si tehnici cu aplicabilitate imediata. Organizatorii ne propun urmatoarea lista de aptitudini care le vei obtine dupa curs (avantajul tau…):

  • Scrii mesaje convingatoare si de impact pentru mediul de afaceri
  • Întelegi importanta claritatii scrisului
  • Analizezi rapid mesaje de la furnizori, clienti sau concurenti si pot citi “printre rânduri” semnificatia lor
  • Raspunzi profesionist la propunerile scrise ale partenerilor de afaceri
  • Te exprimi fluent, clar si concis în scris
  • Folosesti tactici de persuasiune prin scris
  • Cunosti abordarile tipice în comunicarea de business
  • Detin strategii pentru diverse tipuri de mesaje scrise (oferte, rapoarte, propuneri de afaceri, emailuri , anunturi de recrutare, materiale promotionale de tip text,  etc.)

Achizitionarea deprinderilor

Mi-a atras atentia un paragraf din prezentare:

„Participantii sunt invitati si vina cu mesaje scrise pentru mediul de afaceri pe care le-au produs si vor afla cum le poti imbunatati pe loc ! Pe toata durata celor doua zile echipele de lucru scriu si analizeaza texte tematice pentru vânzari, rapoarte, oferte si anunturi. Fiecare concept din stiinta persuasiunii în scris este aplicat de mai multe ori în sala de curs.”

Acesta este unul din avantajele extrem de importante ale unui seminar: poti face exercitii sub supravegherea celui care iti preda informatia, lucru care nu poate fi furnizat de nici un material scris, audio sau video, indiferent de calitatea sa.

Agenda cursului

Cursul se desfasoara pe parcursul a doua zile, in patru sectiuni pe zi. Pentru detalii aveti la dispozitie un document pdf

Unde, cind…

Timisoara, CCIAT, 22-23 noiembrie 2008

Pret

Tinind cont de durata, densitatea materialului si aspectele practice, pretul cursului (550 RON fara TVA) nu mi se pare ridicat. In plus, el se adreseaza profesionistilor care din start au o anumita consolidare financiara. Organizatorii s-au gindit si la celelalte categorii de cursanti (ONG-uri, studenti, masteranzi, doctoranzi) pentru care exista discount-uri generoase (300 RON fara TVA)

Detalii suplimentare

Mai multe despre acest eveniment puteti gasi pe persuasiune.ro

Concluzii

Sincer imi pare rau ca nu am fost contactat mai devreme pentru a face prezentarea acestui eveniment. Mi se pare unul dintre cele mai profesioniste cursuri de care am auzit pina in acest moment. In plus, ati fi putut beneficia de un discount din partea organizatorilor (18%  pentru inscrierile pina 7 noiembrie si 10%  pentru cele pina in 15 noiembrie).

La final

Pentru cei care nu cunosc persoana, Andy Szekely este, dupa parerea mea, unul dintre cei mai carismatici traineri din Romania. Are o bogata activitate in domeniul Programarii Neuro-Lingvistice, Analizei Tranzactionale si a Gandirii creative. Mai multe detalii pe site-ul sau.

Va propun un scurt clip video cu Andy pentru a intelege despre ce vorbesc…

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.