In atentia mea

Cc: Lipsa de organizare sau lipsa de bun simt?

5 comentarii

Acest articol a aparut ca si guest post in blogul lui Adrian Soare, SUCCESDUBLU

Sint in plin proces de cautare si de organizare a materialelor informative pentru CD-ul pe care am sa-l distribui gratuit in cadrul proiectului meu dedicat tinerilor de liceu. Am triat zeci de materiale care ar putea sa fie alese si le-am selectat pe cele la care am crezut ca pot obtine cel mai usor dreptul de difuzare: cele care sint sau banuiesc eu ca sint disponibile gratuit.

Am inceput sa scriu detinatorilor drepturilor pentru unele materiale:

  • lui Annie Leonard pentru documentarul „The Story of Stuff”
  • la thedebtpenalty.co.uk pentru documentarul cu acelasi nume
  • lui Janik Silver pentru doua interviuri pe care le-a luat unor personalitati

In scrisorile de adresare m-am prezentat, le-am spus de blogul meu, citeva idei despre proiect si le-am propus sa-mi acorde dreptul de a reproduce materialele pe CD. In acest fel vor deveni furnizori de continut ai proiectului si vor beneficia, in aceasta calitate, de prezenta pe blogul proiectului si in materialele prin care promovam proiectul.

Au trecut doua saptamini si n-am primit nici un raspuns. Un prieten mi-a sugerat ca n-am procedat bine pentru ca am folosit adresa de email de la yahoo. M-am conformat, mi-am facut o adresa de email sub domeniul meu (milionarulmioritic.com) si am trimis din nou email-uri. Aceiasi tacere.

Am abordat problema altfel. Cautind mai atent, am descoperit ca documentarul „The Debt Penalty” este finantat de o companie de servicii financiare. Am scris directorului executiv al companiei, cerindu-i permisiunea de a folosi documentarul. La fel.

Sint sigur ca aceste persoane sint asaltate zilnic de sute de email-uri, le e greu sa filtreze continutul si sa raspunda. In cadrul firmelor exista personal specializat care se ocupa de acest lucru. Daca esti o persoana publica si iti dai adresa de email, sint modalitati de a face fata acestei probleme. Poti construi raspunsuri-tip pentru fiecare gen de mesaj ce il primesti. M-as fi multumit si cu doua rinduri care contin un refuz. Dar n-am primit nici macar atit.

De aceea stau si ma intreb daca e vorba de lipsa de bun simt sau doar de lipsa de organizare in situatia de fata. Ce parere aveti?

Acest post va este oferit de :
librarie.net – cea mai mare librarie romaneasca pe internet

Comentarii

comments

Standard

5 gânduri despre „Cc: Lipsa de organizare sau lipsa de bun simt?

  1. Leo ;) zice:

    In plus trimite-le si ceva profesional prin snail mail. Stii tu, cu antet, chestii. Pana la urma trebuie sa vrea.

  2. Razvan zice:

    Atunci cand am scris la richdad.com in legatura cu o comanda cele 2 emailuri au fost sterse fara a fi citite (folosesc outlook).
    Poate e o „politica”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.