In atentia mea

Cc: Gratuit? Platit?

, 13 comentarii

Acest articol a aparut in blogul lui Adrian Soare, Succes Sublu

In urma cu citeva zile, intr-un articol despre proiectele de viitor indemnam cititorii Milionarul Mioritic sa ma ajute sa aleg care va fi viitoarea serie de articole pe care sa o scriu: despre credite sau despre primii pasi in trading. Marea lor majoritate au optat pentru trading. E de inteles, lumea doreste sa faca bani. Subiectul este de interes. Voi incepe sa scriu articolele in urmatoarele doua saptamini.

M-am uitat peste structura pe capitole a seriei, care se va transforma intr-un ebook gratuit si mi-am dat seama de citeva lucruri:

  • informatiile din aceasta lucrare vor fi structurate special pentru un incepator
  • scrierea articolelor beneficiaza de experienta mea de trader, care dupa ani de munca stie cu exactitate ce are nevoie un incepator
  • alegerile pasilor si informatiile sint rodul propriei mele documentari, a problemelor pe care le-am intilnit de-a lungul timpului si a rezolvarilor gasite pentru aceste probleme
  • acest gen de informatii, desi sint adaptate pentru publicul roman si sint de ultima ora, se regasesc (intr-o forma asemanatoare) in cursurile mentorului meu de trading, de la care “am invatat meseria”
  • toalitatea cursurilor si seminariilor cu mentorul meu m-au costat mii de euro

Un dracusor mic dintr-un colt al creierului nu-mi da pace si ma tot intreaba: ” bah, ce naiba, te-ai ramolit? tu ai dat o groaza de bani pe informatia asta, in plus ea e adusa la zi, o faci digerabila pentru romanul mioritic si o dai pe gratis? esti prost sau esti fraier? in plus, cine e incepator nu-si da seama de valoarea informatiilor, ca doar e incepator!”

Sint intrebari legitime la care trebuie sa-mi dau un raspuns. E prima data cind sint pus in situatia de a decide:

  • cit de mult trebuie sa dau gratuit
  • unde sa ma opresc
  • de unde sa continui cu cursuri platite

Numai eu pot sa decid. Din pacate sint putini cei care pot sa aprecieze in cunostinta de cauza valoarea materialelor pe care eu le pun la dispozitie publicului larg fara sa cer nici un cent. Este o dilema care ma preocupa si la care trebuie sa gasesc, singur, un raspuns.

Ce pot sa spun este ca:

  1. dupa cum am promis, Primii pasi in trading va fi un ebook gratuit
  2. recomandarile de brokeri, platforme de trading si metode de trading vor fi atent alese
  3. toate recomandarile vor fi de la firme/traderi cu care am contracte de afiliere
  4. din acest punct de vedere, recomand cititorilor ca in cazul in care opteaza pentru aceste programe, sa o faca prin intermediul link-urilor prezente in materialele mele

In acest fel voi fi cel putin partial rasplatit pentru efortul si cunostintele mele. Voi incerca sa mentin mare parte din materiale gratuite, in masura in care informatiile sint de interes general. Majoritatea tehnicilor de investitie, de stricta specialitate, in momentul in care le voi inchega intr-un material, vor fi disponibile doar cu plata.

Comentarii

comments

Standard

13 gânduri despre „Cc: Gratuit? Platit?

  1. irina reit zice:

    Buna dimineata,
    Eu sunt persoana, probabil cea mai „tanara” care va admira si va citeste si care,desi este foarte interesata si foarte activa, deocamdata asimileaza. Fac acest comentariu spre a va determina sa nu stati in dubiu in a publica in continuare gratuit sau nu, materiale foarte importante……..Stiu din experienta proprie ca, o parte foarte mica dintre cei care doresc: reusesc, din vari motive. Un exemplu esti chiar dumneata, foarte multe persoane instruite cauta zilnic pe internet cum sa faca bani; si desi cunosc bine limba engleza si Internetul, se ocupa de niste lucruri minore si ineficiente cum ar fi datul de clickuri etc. Concluzia: nu este destul sa fi instruit, iti trebuie CURAJ sa pornesti pe cont propriu ceva de anvergura.
    Asadar, publicand gratuit informatiile promise, pe de o parte ve-ti primi inmiit gandurile de recunostinta a celor ce cunosc „VALOAREA” lor si chiar au CURAJUL sa porneasca ceva, (dar intre noi fie vorba:nu stiu daca vor ajunge la 5% din cei abonati la Milionar) si va fi si o informatie poate utila in timp, pentru cei mai putini curajosi…….
    Sunt convinsa ca generozitatea va fi cea care va invinge !!!!!!!

    Cu multa stima si consideratie,
    Cel mai „tanar” cursant !!!!!!!!

  2. George Breban zice:

    In cartea „Copil bogat, copil istet”, Robert Kiyosaki povesteste o intamplare in care unul din cititorii cartilor sale, ii cere sa fie coach-ul lui, iar asta, in mod gratuit.
    Lectia pe care am invatat-o din acele pagini, a fost aceea ca: „atunci cand vrei sa obti ceva, trebuie sa fi dispus sa dai ceva in schimb”.
    Atunci cand ai ceva cu adevarat valoros de oferit, si cand iti propui sa inveti pe cineva sa traiasca mult mai bine decat a facut-o pana acum, astepti ca rasplata sa vina fie din interiorul tau, bucurandu-te enorm sa vezi ca atat de multi oameni apreciaza cu adevarat ceea ce faci, fie din exterior, fiind rasplatit intr-un cu totul alt mod (contracte valoroase, bani, actiuni, sau orice altceva). In general, atunci cand multumirea interioara nu isi mai face simtita prezenta, iti doresti sa obti ceva din exterior. Og Mandino, in „Cel ai vestit vanzator din lume”, evidentiava foarte bine faptul ca o vanzare, este cu adevarat o vanzare (ce va genera si altele la randul ei), atunci cand atat clientul cat si vanzator, se bucura de tranzactie. (Client: „A fost intr-adevar un chilipir. La bani astia era pacat sa nu cumpar, uite ce bine imi vine!” Vanzator: „Acest client chiar avea nevoie de asa ceva, ma bucur ca i-am dat si un discount.”)

    Concluzia: recompensarea materiala poate sa existe, sau sa nu existe, insa recompensarea spirituala nu reprezinta o alternativa.

  3. George Breban zice:

    chiar cel mai tanar cursant? In cazul acesta te felicit! Cred ca tocmai mi-ai luat locul. (19)

  4. George Breban zice:

    Si cum ma plimbam asa dintr-un colt in altul al blogului, am gasit ceva interesant:

    “Daruieste din cunoasterea ta. Este o cale de a atinge nemurirea.”
    Dalai Lama

  5. Luca zice:

    ca sa intelegeti mai bine despre ce e vorba:

    in acest spirit, din toamna toate ebook-urile gratuite in format pdf vor fi disponibile numai pe bani, la astronomica suma de 1 euro/bucata, bani din care voi alimenta proiectul de educatie financiara din scoli.

    in continuare vor exista seriile de articole din Milionar, cele care contin materialul ebook-urilor in format html. cine vrea sa le citeasca gratuit, va putea sa o faca pe net. cine vrea sa sustina financiar proiectul meu de educatie financiara sau doar sa aibe materialele in format pdf printabil, le va putea cumpara.

    poate acest exemplu ilustreaza cel mai bine filosofia mea.

  6. George Breban zice:

    Cred ca este o idee buna sa gasiti „o afacere” care sa finanteze acest proiect. Ca tot veni vorba de proiect, cred ca exista o serie de intrebari ce vor trebui sa isi gaseasca raspuns, sau si-au gasit si eu nu am citit articolul inca.

    Lista intrebarilor mele cuprinde:
    – Cum putem face noi, cititorii blogului sa amplificam fenomenul, astfel incat sa gasim un numar cat mai mare de voluntari care sa se implice in proiect?
    – Stiu ca se acorda finantare europeana pentru proiecte asemanatoare, ONG-urilor. Am un prieten, student in Timisoara, ce si-a infiintat un ONG, si are activitate. A-ti fi de acord sa ne ajute sa obtinem acele fonduri prin ONG si un numar relativ mare de voluntari totodata? Daca da, va trebuii sa ne intalnim si sa discutam asupra planului ce trebuie facut.
    – Daca e sa fie, de ce doar un ONG? Voluntarii tuturor ONG-urilor, asemeni cititorilor milionarului mioritic, sunt dornici sa invete „cum sa faca un milion de dolari” (Inca mai exista persoane care vor sa invete sa faca bani si nu au accesat milionarul mioritic), motiv ce i-ar determina sa inteleaga ca accelerarea economiei este in avantajul tuturor celor ce urmeaza sa profite de acest fapt (ei, noi, toti…)
    – Cum anume se va desfasura, la modul concret, acest proiect?

  7. Luca zice:

    George, esti victima unor mituri financiare. banii sint ultimul lucru de care ai nevoie si e bine sa intelegi asta. daca pricepi, esti la jumatatea drumului spre bogatie.

    nu banii sint problema. deci n-am nevoie de finantare de la comunitatea europeana sau de la guvern.

    in proiectele mele ma voi ghida dupa citeva principii (intr-o ordine aleatorie):
    1.independenta totala fata de structuri (nu voi face un ONG, nu voi cauta sprijin de la institutiile statului sau supranationale, gen UE)
    2.voluntariat: poate contribui oricine, ramine cine doreste
    3.responsabilitate: actiunile vor avea un cadru bine stabilit
    4.networking: stimularea aparitiei de retele pentru orice activitate, de la promotion, voluntariat la finantare
    5.transparenta: desi n-ar trebui sa dau socoteala nimanui, voi incerca sa exersez o transparenta cit mai mare a proiectului

  8. Luca zice:

    am nevoie de voluntari nu la distributie (acolo am atitia ca nu pot sa produc eu atitea CD-uri cit ar fi nevoie) ci la traducere si subtitrare de filme (din engleza in romana).

    nu se ofera nimeni? nu stiti pe nimeni?

  9. Luca zice:

    deocamdata, daca nu puteti sa ma ajutati cu traducere si subtitrare, puteti duce vorba.

    spuneti la prieteni si cunoscuti despre milionar. cu cit stie mai multa lume cu atit mai bine. participati la discutii, puneti comentarii. scriind va veti clarifica propriile idei si principii, vor apare altele noi, va apare acea efervescenta de idei, veti gasi intrebari la care ma voi stradui sa raspund.

  10. Razvan zice:

    Pentru irina reit:

    5% este procentul oamenilor de succes! te-ai intrebat de ce „%” este pe tasta „5”?

  11. George Breban zice:

    Ei bine, daca acest procentaj este unul dat de statisticile actuale, cred ca pe viitor acest procentaj va creste semnificativ. Oamenii sunt orientati catre progres.

  12. Razvan zice:

    George, asa cum vad, aici sunt multi care au avut acces la scierile lui Kiyosaki. In ultima carte aparuta in Romania scrisa impreuna cu Donld Trump spune altceva….
    Acest procent a fost descoperit ~ 1900 si s-a pastrat. Conform scrierilor lui Trump & Kiyosaki o sa se pastreze indiferent de progresul inregistrat

  13. George Breban zice:

    Statistici nu poti sa faci pentru viitor… statistici poti sa faci doar pe baza unor informatii din trecut. Eu doar CRED ca din moment ce fenomene ca si: „dezvoltare personala” „educatie financiara” „coaching”, etc, au luat amploare in ultima perioada… va urma si o perioada (peste vreo 20 de ani) in care acel procentaj va fi mult crescut. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.