Investitii la bursa

wall-street.ro a fost prinsa cu copiutza!

Un comentariu

A fost o intimplare.

Citind un articol din wall-street.ro, despre preluare Bear Sterns de catre J.P. Morgan, am dat de o informatie interesanta. Crahul lui Bear Sterns a fost determinat de retragea a 17 miliarde de dolari, in citeva zile, de catre traderi. Am zis ca aici e de sapat, pentru ca mirosea a masinatie.

Am cautat autorul articolului. Sursa articolului.
Nimic. Era o stire „spontana”, aparuta din neant 🙂

M-am intors la google. Dintr-o singura cautare dupa cuvinte cheie prezente in articol, pe care le-am tradus in engleza, am dat de articolul original prezent pe yahoo.com, dupa care s-a inspirat „autorul”.

Daca vei avea curiozitatea sa compari cele doua articole, vei vedea ca primul face o sinteza a articolului din yahoo.com si, pe alocuri, il traduce cuvint cu cuvint. Stirea pare sa fie de la Reuters. Yahoo specifica acest lucru (articolul incepe cu New-York- REUTERS).

Dezamagire totala. Nu ma asteptam ca wall-street sa foloseasca asemenea tactici ieftine de a produce material. E o lipsa totala de deontologie. Sursa trebuie citata iar cel care scrie articolul trebuie sa aiba curajul sa-si dea numele.

Cit despre cele 17 miliarde care au determinat prabusierea lui Bearn Sterns, o sa mai caut. Pina acum am gasit doar asta …

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „wall-street.ro a fost prinsa cu copiutza!

  1. Ovidiu Miron zice:

    Din pacate, in Romania verbul „a plagia” tinde sa devina sport national. Daca n-a si devenit deja 😀 .

    Vorba lui Eminescu, nu sunt decat niste epigoni! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.