In atentia mea

Pamintul e si al tau. Arata ca-ti pasa!

6 comentarii

Ora Pamantului 2008

Pe 29 martie, intre 20.00 si 21.00 ora Romaniei, ma voi alatura celor care arata ca le pasa. Voi stinge lumina in toata casa si voi privi spre cer, in cautarea stelelor.

Un astronaut a spus ca si-a dat seama de fragilitatea Pamintului numai dupa ce l-a vazut din spatiu. Parea atit de mic, de singuratic in imensitatea haului galactic. A realizat ca fiecare dintre noi am deveni mai atenti cu locul in care traim daca ne-am ridica cel putin pentru citeva clipe deasupra acestui graunte de nisip pe care-l numim Casa.

Ai crede ca tot ce ai putea face tu, unul din cei sase miliarde de oameni, este nesemnificativ. Prea multi sint cei care arunca gunoaie pe jos, cei care consuma fara sa le pese, cei care polueaza. Daca eu ma opresc, efectul nu se vede.

Trebuie sa incepi cu tine. Spune altora, actioneaza, alatura-te celor care gindesc ca tine. Daca iti pasa de Pamintul pe care traiesti, inchide lumina in casa pe 29 martie, intre 20.00 si 21.00 si priveste in jurul tau: vei vedea ca nu esti singur.

Si noua ne pasa. Sintem multi.

Comentarii

comments

Standard

6 gânduri despre „Pamintul e si al tau. Arata ca-ti pasa!

 1. anne marie neagu zice:

  MARE DREPTAE AI!..DAR CATI CITESC OARE ARTICOLUL TAU???!!!!…MACAR ACUM SA SE DEZMETICEASCA….
  PACAT CA NU STIM SA APRECIEM!!!

 2. Jules Verne zice:

  Eu citesc toate articolele… Da , asa e, de exemlpu totul e plin de pungi de plastic duse de vint, ar trebui sa nu mai primim pungi la magazin ca se umple tara de pungi nebiodegradabile.

 3. ali zice:

  este o idee buna, ma voi alatura celor care vor stinge lumina pe 29 martie.
  Eu incerc sa fac mult mai mult: sa consum mai putin decta am nevoie.
  Sunt sigura ca multi vor incerca sa faca ceva in urma acestei zile, ceea ce va conta.

 4. Feri zice:

  Pai nu mai lua pungi.

  Nu arunc pe jos, in rest consum normal, sincer, nu prea imi pasa ce va fi dupa ce mor, sper sa nu fie prea poluat in timpul vietii mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.