In atentia mea

13, cifra cu ghinion pentru Bill Gates

, , , 5 comentarii

Bill Gates, fondatorul gigantului Microsoft, a fost detronat de pe prima pozitie a topului celor mai bogati oameni din lume. Dupa 13 ani.

Buffet - GatesCu o crestere a averii personale de la 52 la 66 de miliarde de dolari, Warren Buffet, vestitul investitor american, a preluat pozitia numarul unu. O crestere fantastica de capital, tinind cont ca in investitii e tot mai greu sa inmultesti banii pe masura ce urci in topul miliardarilor. Se aude ca Buffet ar fi sarit pe prima pozitie dupa ce si-a lichidat (o parte din ) investitiile din piata de capital chineza, incasind un profit de miliarde de dolari. Berkshire Hathaway Inc., compania de investitii a lui Buffet, care detinea 2, 34 de miliarde (!) de actiuni ale companiei PetroChina, le-a vindut dupa ce acestea s-au apreciat cu 64%.

Nu e singura miscare din care Buffet a scos bani. Investitorul are resurse creative inepuizabile. In 12 februarie anul acesta, am luat un stop loss pe Forex dupa ce Buffet a anuntat o oferta de reasigurare pentru bonduri municipale, detinute de trei companii de asigurari, oferta in valoare de 800 de miliarde de dolari. Bursa americana a saltat brusc iar cursul GBP/USD (pe care tranzactionez eu) a luat-o razna.
Aceasta miscare se datoreaza lansarii de catre Buffet, anul trecut, a unei companii de asigurare-reasigurare, menita sa profite de pe urma crizei subprime din SUA. Renumitul investitor stie sa faca bani si cind piata creste si cind economica e in criza.

In anii turbulenti care par sa ii avem in fata, marile concerne multinationale, cum este Microsoft vor fi afectate negativ. Detinatorii lor, situati in topul celor mai bogati oameni din lume, vor vedea cum averea li se micsoreaza, pentru ca valoarea companiilor in care detin actiuni scade la bursa. In schimb investitorii vor face cu atit mai multi bani cu cit bursele vor cadea mai tare. Vor fi miscari importante la virf. Afacerile bazate pe petrol vor creste pe masura ce pretul acestei materii prime va exploda, vor apare pe firmament noile stele ale energiilor neconventionale. Totul este in miscare.

Pentru a nu pierde bani in anii care urmeaza trebuie sa fiti adaptabili.Toata lumea va simti schimbarile. Unii vor pierde bani, altii vor cistiga bani. Fii pregatit sa cistigi!

Comentarii

comments

Standard

5 gânduri despre „13, cifra cu ghinion pentru Bill Gates

  1. Feri zice:

    Mi-am sters vreo trei comentarii, toate pareau fara rost.
    Nu-i inteleg pe oamenii astia, pentru ce atatia bani, probabil de aia nici nu sunt bogat.

  2. Luca zice:

    @ Feri

    Buffet si Gates sint doua cazuri diferite (stiu ca asta suna a la Basescu, gen „iarna nu-i ca vara”)

    Buffet e pur si simplu un investitor , cel mai de succes care exista (atentie, n-am spus „cel mai bun”, „cel mai imaginativ”…). la el nu se pune problema :”vreau sa ajung cel mai bogat om din lume”. pur si simplu acest lucru a aparut prin munca. el sustine ca s-a distrat tot timpul cit a facut afaceri. in plus, in cazul in care nu stii, a inceput sa doneze, pe parcursul a-nu-mi-amintesc-citi-ani jumatate din averea sa.

    Gates: un vizionar. a vrut sa aduca computerul in fiecare camin american (care ar dori asa ceva). si a reusit. a revolutionat lumea, transferind computerul din cercetare, invatamint si industrie in casa noastra. nu cred ca a vrut sa ajunga cel mai bogat om din lume.
    are o fundatie de binefacere foarte activa (Bill & Melissa Gates Foundation) care pompeaza miliarde de dolari in proiecte, incepind cu educatia si terminind cu sanatatea.

    ce au in comun cei doi?
    charity.
    Buffet va dona jumatate din averea lui …fundatiei Bill & Mellisa Gates, care, spune Buffet, este singura capabila sa gestioneze o suma asa de mare (zeci de miliarde de dolari)

    crezi ca pe oamenii astia i-au motivat banii? ma indoiesc. pentru ei banul este un mijloc, nu un scop in sine. nu multimea banilor i-a atras, ci capacitatea acestora de a te ajuta sa faci ceva. au facut ce au stiut mai bine si au ajuns unde au ajuns. pentru ca sint cei mai buni.

  3. Feri zice:

    Sunt foarte sceptic referitor la „charity” , se reduc taxele, da bine la PR, se poate da ca argument in articole cand cineva stramba din nas 😉 etc.

    Gates a creat ceva, sa zicem ca a revolutionat etc., dar Buffet ce naiba a facut ? Daca s-a distrat , e OK, asta e important.

  4. Luca zice:

    @Feri

    „Sunt foarte sceptic referitor la “charity” , se reduc taxele, da bine la PR”

    ai avea dreptate daca s-ar dona doar o mica parte din cistiguri, calculate la singe ca sa reduca impozitul, dar nu cind renunti la jumatate din avere !

  5. Feri zice:

    Un om n-are nevoie nici de o miime din averile alea, chiar tu ai spus ca nu e pentru bani…deci e „for the sport”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.