In atentia mea

Cc: Cum sa faci rost de un barbat bogat

, 20 comentarii

Articolul de mai jos a aparut ca si guest-post in blogul lui Adrian Soare, Succes dublu

Viata bate filmul. Iar filmele sint pline de femei tinere care vaneaza barbati pentru banii lor.
Ce le indeamna? Cum abordeaza aceasta problema? Au un plan?
Trebuie sa recunosc ca subiectul m-a intrigat suficient incit sa scriu acest articol.

Cu cat disecam mai adinc, cu atat imi dadeam seama ca nu e usor sau comod pentru o femeie sa se casatoreasca din ratiuni pur financiare. Sunt multe de sacrificat pentru atingerea acestui tel (vezi Varianta 1). Plecand de aici, m-am gindit ca ar trebui sa existe o solutie alternativa, care sa nu aiba atitea dezavantaje. Ea este Varianta 2.

De ce sa va obositi ochii pentru a citi acest articol?
E un studiu in stil analiza de afaceri, care pune fata in fata doua variante, doua metode destinate atingerii aceluiasi tel. Un bun exercitiu pe care puteti sa-l aplicati altor sectoare ale vietii, in scopul de a lua o decizie calificata, de calitate.

Multe dintre femeile frumoase sau foarte frumoase cred ca merita un sot bogat care sa le asigure un trai fara griji. Ele vin in acest aranjament cu tineretea lor, cu frumusetea lor.
Ce inseamna frumusete?
A furniza barbatului cu care te casatoresti placere de ordin estetic si sexual. In plus, deloc neglijabil, aduci material genetic de calitate pentru perpetuarea familiei. Barbatii vor mostenitori de sex masculin care sa le continue numele si sa preia imperiul financiar personal.

Avantaje:
-primesti ce-ti doresti (avantaje financiare) imediat

Dezavantaje:
– trebuie sa fii pregatita pentru a ramine gravida; astfel iti cresti sansele ca barbatul in cauza te ia de nevasta
– barbatul poate fi batrin, intr-o forma fizica nu prea buna, poate chiar disgratios; trebuie sa faci sex cu el, sa treci peste sentimentele normale de repulsie si sa pretinzi ca-ti place
– intotdeauna ti se va reprosa ca esti intretinuta
– s-ar putea sa fii nevoita sa semnezi un contract prenuptial, de multe ori in conditii complet defavorabile
– cand frumusetea ta va pali (si inevitabil va veni acest moment), vei deveni mai putin atractiva
– barbatul va fi inclinat sa te insele, stiind ca esti legata de el printr-un avantaj financiar de care nu vrei sa te lepezi
– daca ajungi la divort, pregateste-te sa intri in mocirla; avind avocati special pregatiti pentru asemenea situatii, poti sa te astepti la multiple atacuri, sa beneficiezi de epitete pe care nici poetii de mahala nu au imaginatia sa le scorneasca; vei iesi din aceasta experienta cel putin sifonata si nu garantez ca vei obtine banii pe care ti-i doresti
– dupa divort te asteapta vremuri grele; ti-ai pierdut statutul social (nu mai esti sotia lui X), esti exclusa din cercul de high class; in plus, trebuie sa-ti administrezi finantele, lucru pe care nu il cunosti, pentru ca ai fost intretinuta; ai sansa sa falimentezi in citiva ani, din lipsa de know-how si experienta

Varianta 2 – gaseste un barbat cu potential enorm si ia-l de sot

Femeile au un talent extraordinar: stiu sa miroasa barbatii de calitate de la un kilometru. E de ajuns o privire, cateva vorbe schimbate cu ei si isi dau seama. Mai mult decit atit, ele evalueaza potentialul unui barbat, inainte ca acesta sa si-l cunoasca!
E o calitate esentiala pentru a obtine un sot bogat. Poti gasi un asemenea barbat, te poti casatori cu el si poti sa-l ajuti sa devina bogat. Foarte bogat.

Avantaje:
-chiar daca nu esti o frumusete, ai sanse reale sa te casatoresti; daca ai fi abordat un barbat bogat, probabil n-ai fi fost luata in considerare
-un bonus deosebit: ai parte de un barbat tanar, cu care iti face placere sa-ti imparti viata si patul
-daca il ajuti in drumul lui spre bogatie, daca esti pentru el un partener de afaceri, castigi mult mai mult decat crezi:
1.ca partener, prin expertiza ta, poti deveni indispensabila; in acest caz va fi foarte reticient sa divorteze, esti un asset al afacerii sale
2.cistigi know how; in eventualitatea unui divort, esti in stare sa-ti deschizi si sa conduci o afacere; ai cunostinte in domeniu, ai contacte, esti cunoscuta
3.devenind de la inceput partenera cu drepturi depline in afacerea lui, esti sigura ca, in cazul unui divort, vei obtine jumatate din companie si din banii lui. Va fi foarte greu unui avocat sa demonteze aceasta situatie in favoarea sotului.

-mergind impreuna pe drumul spre bogatie, veti trece prin multe, bune, rele; aceste lucruri va leaga extraordinar de mult, va dau taria sa surmontati certuri si neintelegeri, ca niste adevarati parteneri de afaceri ce sunteti

Dezavantaje:
-nu obtii barbatul bogat din prima clipa, mai trebuie sa astepti.

Comparati avantajele si dezavantajele variantelor.
Diferenta se realizeaza printr-un element care a fost identificat ca esential in obtinerea bogatiei: amanarea recompensei. S-a observat ca persoanele care reusesc sa amine recompensa au sanse mult mai mari sa faca avere. De ce? Pentru simplul motiv ca atunci cand scad cheltuielile din venituri, obtin in totdeauna un rezultat pozitiv.

Folositi acest principiu si nu va mai fi necesar sa va casatoriti cu un barbat bogat!

sursa foto: sxc.hu

Comentarii

comments

Standard

20 de gânduri despre „Cc: Cum sa faci rost de un barbat bogat

  1. Foarte fain post. Subscriu si consider adevarate cele enumerate. Din pacate in viata de zi cu zi majoritatea femeilor, cu precadere cele frumaose, vor acum, cat mai usor si cat mai mult. O recompensa amanata… nu este considerata recompensa.

  2. Carmen zice:

    Este prima data cand imi permit sa fac un comentariu. Sper sa nu fac prea nulte gafe. In general citesc shi comentariile articolelor…nu intotdeauna sunt incantata de ele. De aceasta data cred ca pot spune shi eu ceva. Cred ca ” generalizarea ” care a cuprins in ultima vreme subiectele pe aceasta tema trebuie un pic…oprita. Am avut ocazia sa stau de vorba in ultimii ani cu foarte multe fete tinere shi frumoase , dar shi deshtepte , care spre mirarea mea au o alta perspectiva …Olimpiadele natzionale ( ma refer aici la cele shcolare ) sunt o adevarata oaza de frumusetzi. Sunt fete care deja nu au ca tzel casatoria cu un bogatash , vor sa elimine pe cat posibil mariajul la varste fragede , vor cariera in propriul sens al cuvantului . Ar fi mult mai multe de spus pe aceasta tema…Hai sa incercam sa nu rezumam totul la cele care au ca unic scop …shoping-ul(sper ca ma scris corect),distractzia oferita de cluburi,orele petrecute in saloanele de infrumusetzare etc.,etc….prea multe etc..

  3. Feri zice:

    Cam trist articolul, sigur nu toate femeile frumoase sunt asa ? Nu toate casatoriile sunt parteneriate de afaceri sau schimb de material genetic ? A ta de exemplu , ce e ?

    …ar fi interesant de analizat si partea cealalta : barbatul „bogat” care ia o sotie frumoasa si „saraca”, cum gandeste ?

    Desigur, eu sunt necasatorit. 🙂

  4. ME zice:

    sincer,mie nu prea mi-a placut articolul…adica.. e cumva fara sens.Exista prea multe subiecte financiare pe care nu le-ai abordat.Esti in lipsa de inspiratie?

  5. Luca zice:

    @ Carmen

    desigur, nu toate femeile vor sa se casatoreasca pentru bani. doar o parte din ele 🙂
    multe merg in ziua de azi pe cariera, altele vor sa devina bogate,

    nu absolutizez si nu generalizez. e doar o privire critica asupra unui fenomen care nu poate fi negat.

  6. Luca zice:

    @Feri

    desigur, nu toate. viata e mult mai complexa.

    ar fi interesant de vazut si reversul, adica barbatii care se casatoresc cu femei care sint bogate. poate o sa scriu un articol si despre asta…

  7. Luca zice:

    @ Jules Verne

    articolul suna asa pentru ca UNELE femei au abordari mecaniciste, pragmatice, darwiniste si pecuniare.

  8. Luca zice:

    @ ME

    ok daca nu ti-a placut.

    oricum, articolul e legat de bani, de o modalitate de a-i obtine.

    cit despre lipsa de inspiratie, nu e cazul. mai am material pentru o groaza de ani. stai pe aproape si o sa te convingi.
    sa am putere si chef sa scriu.

    asta depinde si de voi, de reactia pe care o aveti fata de ce scriu. daca vad interes, continui. cel putin, la articolul acesta e interes, cu aprecieri pozitive sau negative. dar si o apreciere negativa e mai buna decit nici o apreciere 🙂

  9. Lia zice:

    Un articol foarte bun – si se pare – controversat. Merg pe a doua varianta. Iar cand e vorba de potential, cred ca majoritatea persoanelor pot excela in ceva insa nu isi dau seama. Sau nu stiu cum sa si-l puna in practica.
    Si da-i munca de convingere…

  10. sorina zice:

    Realitatea este ca femeile, sunt mai interesate de situatia sau potentialul financiar al viitorului sau actualului partener spre deosebire de barbati la care lista calitatilor primordiale este total diferita. Mesajul articolului este intelept si se potriveste femeilor care au initiativa si iubesc independenta (… printre altele). Va salut pe toti!

  11. sonia zice:

    nu stiu ce sa zic..de multe ori m-am gandit ca vreau alaturi de mine un barbat bogat..dar in omentul de fata sunt indragostita de un barbat nu tocmai cu situatie buna financiara , dar nici sarac nu este..mai sunt cativa ani pana vreau sa fiu deja la casa mea..pana voi fi pregatita..dar ma gandesc , daca aceasta relatia va dura mai mult decat cred?..voi putea fi fericita cu aceasta situatie materiala?

  12. popa eliza zice:

    nu sunt de acord cu articolul. Eu de exemplu nu sunt o persoana bogata , am abia 26 de ani si multe proiecte in fata de dus la sfarsit. sper ca in cativa ani sa fiu independenta in intregul sens al cuvantului. anyway ce vroiam sa spun este ca acum jumatate de an am cunoscut un barbat (35ani) cu o situatie mult mai buna decat a mea , ideea e ca eu chiar il iubesc pe tip , am mers de cateva ori la film si am preferat sa-mi cumpar biletul si popcornul.
    din pacate el crede ca eu il vreau doar pentru situatia lui materiala , nu luam cina impreuna doar daca platesc eu sau in cazul in care gatim acasa eu trebuie sa cumpar ingredientele, cand iesim in oras ma invita sa-mi cumpar singura ce consum. de ceva timp , foarte obosita fiind de situatie am renuntat la el , cu toate ca inca-l mai iubesc.
    ceea ce vroiam sa spun e un sfat pentru barbatii bogati uneori da-ti mai multa atentie persoanei de langa voi s-ar putea sa merite! :)good luck everyone:)eliza

  13. crisy zice:

    in primul rind ca sa ai un barbat bogat nu e atit de simplu,trebuie multe sacrificii,eu am16ani insa pot cuceri si un barbat de30de a ni:))pur si simplu trebuie sa ai o frumusete extraordinara si o figura de invidiat,trebuie mereu sa ai grija de tine,sa te duci la saloane de frumusete si sa poti comunica cu acerbat incit sa va fie pe plak la ambii,eu iubesc un barbat de25ani foarte bogat insa pina cind nu lam prins in capcana……bafta tuturor ……sfatul meu este ca e bine cu barbati bogati deorece au bani insa suntsi frumosi

  14. eiya zice:

    foarte bun articolul..eu am fost indragostita de un tip bogat si chiar tinerel…pur si simplu miam pierdut capu dupa el…numai ca unii cand se trezesc cu o anumita situatie financiara nu mai stiu ce e acela respect pentru genul feminin…e bine ca am trecut prin asta,din greseli inveti ! Iar eu am invatat ceea ce le sfatui tu pe fete in acest articol cu 2 ani inainte sa-l citesc! Deci il confirm din experienta proprie ! Ce caut acum la un baiat…: sa fie inteligent,respectuos,atent,istet adica si …cu potential ! vreau neaparat sa am satisfactia ca pot sa fac EU ceva , sa-mi dezvolt know-haw-ul ! am 20 de ani si suficiet timp*(adica cativa ani,pe urma o sa vreau o familie)*sa ”miros de la distanta”baiatul care merita! Pt. cele care au ceva mai mult de 20 de ani si au impresia ca timpul le preseaza…Oare se merita compromisul pt ”putina fericire”- zic putina pt ca nu o sa fie suficienta atat timp cat esti intretinuta ! ..stiti bine doar,ca femeile sunt atragatoare oricand,daca sunt ingrijite,aranjate…(nu neaparat in saloane scumpe) …punetiva intuitia la bataie…”MIROSITI ! ”…poate dati cu nasul de tipul ala cu potential ! bafta ! 😉

  15. eiya zice:

    La fel ca si barbatii,femeile vor sa aiba si de aia ,si de aia,si inca ceva in + ! E ceva rau daca femeile vor tot mai multa proprietate/bani???….. O femeie care zice ca nu vrea sa aiba bani*(poate decat pentru intretinerea personala)*ori e limitata ori nu-i femeie (e copilita)!Cert e ca toti vrem sa -o ducem bine- . Iar toate astea au un ritm natural.Mai intai banii de la taticut pt.bomboane… apoi vrem banii nosrtri,vrem independenta..dar fara know-haw,nu prea mg… si uite asa apare tendinta de a incerca varianta”ajutatoare” -intodeauna de scurta durata :)).marea majoritate o incearca…de aici apar alte 2 variante:1.faci tot posibilul sa te dezvolti personsal prin fortele proprii si sa poti avea o familie fericita…2.incerci incontinuare variante”ajutatoare”.
    *sau bei laptic din frigider de la ai tai si astepti sa se intample o minune-glumesc 😉

  16. Claudiu Catargiu zice:

    Am citit o anecdota (adevarata, se pare) care se potriveate de minune cu articolul de mai sus – ea, necasatorita dar dorindu-si un sot bogat, scrie pe un forum:

    (EA) „Sunt o fata foarte frumoasa de 28 ani. Sunt inteligenta si am cu adevarat clasa. As vrea sa ma casatoresc cu cineva care câstiga minim jumatate de milion $ pe an. Exista pe site-ul asta vreun barbat care sa câstige atât? Sau sotii ale unor milionari care pot sa-mi dea sfaturi pe aceasta tema? Am avut deja relatii cu barbati care câstigau 200 sau 250 mii $, dar acest lucru nu-mi permite sa locuiesc în Central Park West. Cunosc o doamna care face yoga cu mine, care s-a casatorit cu un bancher bogat si traieste la Tribeca; nu e atât de frumoasa ca mine si nici macar atât de inteligenta. Asa ca ma întreb, ce a facut ca sa merite acest lucru si de ce eu nu reusesc? Cum pot sa ajung la nivelul ei?”

    (EL) „Am citit postul dvs cu mult interes, m-am gândit profund la cazul dvs si am elaborat un prospect al situatiei dvs. Va asigur ca nu va fac sa pierdeti timpul, deoarece câstig peste 500 mii $ pe an. Clarificat acest lucru, consider faptele în urmatorul mod:

    Ceea ce dvs oferiti, vazut din perspectiva unui barbat ca acela pe care-l cautati e pur si simplu o afacere foarte proasta din urmstoarele motive: ceea ce dvs oferiti e o negociere foarte simpla: oferiti frumusetea dvs fizica iar eu ofer banii mei. Propunerea este foarte clara, dar exista o mica problema: în mod sigur frumusetea dvs se va diminua putin câte putin si într-o zi va disparea, în timp ce contul meu în banca e foarte probabil sa creasca progresiv.

    Asadar, în termeni economici dvs sunteti un activ care sufera depreciere, în timp ce eu sunt un activ care produce dividende. Dvs nu numai ca sunteti supusa deprecierii, dar aceasta e progresiva.

    Va explic mai bine: azi dvs aveti 28 de ani, sunteti frumoasa si veti continua sa fiti pt urmatorii 5/10 ani, dar din ce în ce mai putin. Si într-o zi, când veti observa o poza a dvs de azi va veti da seama ca ati devenit o pruna uscata. Acest lucru înseamna, în termeni de piata, ca azi sunteti bine cotata, în faza ideala de a fi vânduta, nu cumparata.

    Utilizând un limbaj Wall Street, cine v? posed? azi trebuie s? v? pun? în ?i nu , cum se pare c? sugera?i. A?adar în termeni comerciali, c?s?toria (buy and hold) cu dvs nu e o afacere bun? pe termen mediu/lung. În schimb, închirierea pe o anumit? perioad? poate fi chiar ?i din punct de vedere social o afacere în?eleapt? ?i am putea s-o lu?m în calcul. Am putea s? avem o rela?ie pt. o anumit? perioad?. Dar, dac? m? gândesc bine ?i ca s? m? asigur de cât sunte?i de inteligent?, cu clas? ?i frumoas?, eu, poten?ial , cer ceea ce este corect: s? facem un test drive. V? rog s? stabili?i data ?i ora. Cu stim?, investitorul dvs (…)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.