In atentia mea

Nu gresiti ca mine

3 comentarii

In urma cu doua saptamini, prin amabilitatea lui Bobby Voicu, a aparut in blogul sau un articol semnat de mine, „Blogul tau, o sursa de venit pasiv”. In urma cu citeva zile, am republicat acest post la mine pe blog.

Cind am venit cu o propunere de colaborare de acest gen, am cerut aprobarea bloggerului care primea guest-post-ul meu de a republica acest post la mine pe blog. De fiecare data am primit aceasta aprobare.

In cazul lui Bobby, am uitat sa deschid discutia despre acest subiect. Problema aparuta a fost de doua ori mai mare, pentru ca Bobby, la fel ca majoritatea bloggerilor, accepta guest-post-uri numai daca acestea vor apare doar in blogul lor.

Ca rezultat, articolul meu a fost sters de pe bobbyvoicu.ro si eu am primit o mare bulina neagra de la Bobby.

Am scris acest articol in speranta ca din greseala mea, in afara de mine, sa invatati si voi un lucru: orice colaborare trebuie sa se realizeze pe baza respectului reciproc fata de valorile morale ale fiecareia dintre parti. Aveti datoria sa descoperiti care sint aceste valori si sa le respectati.

Bobby, imi pare rau.

Comentarii

comments

Standard

3 gânduri despre „Nu gresiti ca mine

  1. Asta ti se trage de la entuziasm. 🙂

    Am patit si eu ca tine in trecut, cu prea mult entuziasm faceam prostii, uitand sa mai gandesc suficient. 🙂 Cred ca va intelege Bobby.

  2. Chiar la asta m-am gandit si eu cand am vazut ca republici articolul respectiv. Parca stiam ca o sa fie probleme. Dar mergem inainte. Mersi oricum ca ai impartasit cu noi. De acum incolo stiu sa nu fac asaceva.

  3. @Emil

    exista anumite reguli generale in blogging, ca in orice domeniu. dar si aici lucrurile nu sint batute in cuie si se discuta de la caz la caz.

    de exemplu trimit guest-post-uri la Adrian Soare pentru blogul lui, SuccessDublu. conform intelegerii noastre, acestea sint republicate la mine pe blog dupa doua saptamini, cu trimitere la blogul original unde a aparut articolul. in acest fel si el beneficiaza de vizitatori veniti de la blogul meu.
    nu este unicul loc unde unde am asemenea aranjamente.

    totul depinde de ce ai discutat cu cel cu care colaborezi. in cazul in care a aparut problema, efectiv am uitat sa deschid subiectul. a fost o greseala prin omisiune, nu a fost un act provocator.

    ce am vrut sa subliniez cu acest post este ca trebuie sa fii foarte atent. unele persoane sint foarte sensibile si poti strica o relatie chiar daca greseala ta nu a fost voita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.