Cartea care imbogateste, Carti, filme si evenimente

Recenzie: Profetiile tatalui bogat

, , , , 5 comentarii

 • Titlu: Profetiile tatalui bogat. De ce inca ameninta cea mai mare prabusire bursiera… si cum sa te pregatesti pentru a profita de ea!
 • Titlu original: Rich Dad’s Prophecy
 • Autori: Robert T. Kiyosaky si Sharon T. Lechter
 • Gen: educatie financiara
 • Se adreseaza: publicului larg

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.

Prezentare generala

La prima vedere ai crede ca Robert Kiyosaky se alineaza, cu aceasta carte, cirdului de scriitori catastrofisti care urla la luna (e mai dramatic, nu-i asa?), profetind macelul bursier care va veni nu peste mult timp, acompaniat de verisoarele lui: saracia, suferinta si amarul. Ce nu stie publicul larg este ca economia evolueaza in cicluri si este perfect normal sa existe urcusuri si coborisuri. O lege din batrini ne spune ca vei cadea cu atit mai tare cu cit te afli mai sus.

Iar bursa americana urca ” pe noi culmi de progres si civilizatie”. Din succese in succese, alimentata de propria decolare spre verticala, va apare momentul inevibabil cind proverbialul balon de sapun se va sparge.

Desi prea putin mediatizata (in comparatie cu caderea bursiera din anii ’30), caderea bursiera din 2000 a falimentat o multime de investitori de sufragerie, oameni care au crezut ca l-au luat pe Dumnezeu de picior aruncindu-si economiile de-o viata pe piata bursiera. Timpurile de astazi nu sint diferite. Cresterea bursei americane se datoreaza noului val de doritori-de-cistig-rapid-si-consistent, alimentati constant de reclamele agresive care promit imbogatirea peste noapte.

Astazi, mai mult decit in anii precedenti (e normal, asa o sa se intimple de fiecare data) , bursa se afla pe culmi si e posibil sa mai creasca. Istoria ne arata ca bursa va cadea, in ciuda eforturilor Federal Reserve (corespondentul bancii nationale, pentru USA) de a pune o perina economiei, pentru a amortiza prabusirea. Nu aceasta ar fi problema, ci situatia in care, concomitent cu o cadere bursiera ar apare si alte crize: criza petroliera, criza sistemului de pensii, criza sistemului de asigurari sociale.

Cartea este scrisa pe calapodul economiei americane. Noi sintem in Europa. Ce ne pasa daca americanii au o cadere?

Ne pasa. Economia mondiala este interconectata iar Euro este a doua moneda ca putere dupa dolar. Lucrurile se leaga, legaturile sint puternice. Nu va dura mult ca unda de soc americana sa ajunga pe celalalt tarm al oceanului Atlantic. In plus, daca stai sa te uiti atent la ce se intimpla in Romania, in plina etapa de avint economic, ti se ridica parul pe picioare. Statul paseaza problema asigurarilor sociale catre sistemul privat. In caz de cadere, statul poate spune : pensiile voastre sint la … si la …, mergeti sa-i strigeti pe ei cu usa, sa va dea banii.

N-am citit pina acum nici un articol care sa sesizeze acest aspect. E primul semn ca statul incearca sa se descotoroseasca de o obligatie ce ii revenea din punct de vedere istoric (de a avea grija de cetatenii lui care platesc taxe), plasind castana ce pe viitor ar putea sa devina fierbinte in miinile altora. Sint curios ce o sa se intimple cu asigurarile de sanatate.

Revenind la carte, e bine sa o cititi. Chiar daca urmatoarea criza nu va fi catastrofica, veti sti cam ce s-ar putea intimpla, pentru a va pregati din timp.

Zona alba

Te informeaza despre viitoarea cadere bursiera si iti da citeva sugestii cum sa te feresti de ea.
Pentru a cumpara Profetiile tatalui bogat dati un click aici.

 • Daca vizitezi pentru prima data Milionarul Mioritic, poate doresti sa stii mai multe despre acest blog.
 • In cazul in care iti place, iti recomand sa te abonezi prin RSS sau prin email.
 • Daca esti foarte ocupat, descarca un ebook pe care sa-l citesti mai tirziu.
 • Parerile tale sint importante. Lasa un comentariu sau trimite un email.

Iti multumesc pentru vizita!

Comentarii

comments

Standard

5 gânduri despre „Recenzie: Profetiile tatalui bogat

 1. pop ionescu zice:

  Ce pot sa spun e ca si eu am fost entuziasmat de Robert T. Kiyosaki si chiar m-am apucat sa citesc ceva de el, dar recent am dat peste un articol care il analizeaza pe acest personaj popular in mare detaliu si ce pot sa spun e ca individul e cel putin dubios:
  Adevartul despre Robert T. Kiyosaki

 2. Luca zice:

  @ pop ionescu

  parerea mea e ca mesajul conteaza, nu personajul

  dupa ce am citit cartile lui Kiyosaki viata mea s-a schimbat major in bine.

  daca vrei sa contesti, poti contesta orice. si mai e o chestie. exista servicii de informatii si exista servicii de contrainformatii. extrapolind, trebuie sa te uiti cine face antireclama. un bun exemplu este scandalul cu Dacia Logan, declansat de nemti. nu arunci la gunoi Loganul pentru ca are probleme cu jantele de aluminiu 🙂 pur si simplu pui jante de otel si merge excelent!

 3. Pingback: Robert Kiyosaki se ia de Suze Orman | Milionarul Mioritic ®

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.