In atentia mea

Chestionar: ce ocupatie au cititorii Milionarului Mioritic? Primele concluzii.

, , , , , , , , Un comentariu

Sondajele pot produce, de multe ori, surprize. Acest lucru e valabil si in cazul de fata.

Chestionarul a fost completat de mai mult de o suta de vizitatori ai blogului, deci se pot trage primele concluzii, in ciuda faptului ca numarul participantilor nu este prea ridicat. Personal cred ca in timp nu vor exista rasturnari mari ale clasamentului.

Cistigator: angajatul.

Nici o surpriza. Cei mai multi oameni care vor sa-si imbunatateasca situatia financiara sint cei care lucreaza la patron. Patronii vor sa plateasca un salar cit mai mic, angajatii sa cistige cit mai bine (un slogan urban care are ceva simbure de adevar).

Angajatii sint oamenii cei mai bine integrati social, lotul statistic relevant. Iar repondentii mei reprezinta românul mediu.

Nimic peiorativ in asta. Din contra. Sint oameni onesti, care isi cistiga existenta cinstit. Toata lauda.

In plus mai merita o lauda. Nu se plafoneaza, vor sa cistige mai mult, poate chiar sa devina bogati. Pentru asemenea oameni am pornit Milionarul Mioritic.

Locul doi: studentii

Iarasi nu sint surprins. La angajati nu poti preciza gradul de cultura sau pregatire profesionala. Fiind vorba de studenti, obtii mai multe informatii, din acest punct de vedere. Cel putin teoretic, ei reprezinta pepiniera clasei de mijloc a tarii. Iar clasa de mijloc reprezinta forta unei natiuni. Prin pregatire profesionala, prin numar, prin idealuri.

Locul trei: elevii

Marea „supriza a emisiunii” sint elevii. Nu as fi crezut ca este un segment atit de puternic. La un moment dat erau pe locul doi.

Voi sinteti cititorii mei cei mai importanti. Daca problema financiara personala te preocupa inainte de 18 ani, ai un extraordinar potential de creste. Am mare respect pentru ei si ii invit sa-mi scrie fara nici o reticenta. Voi incerca sa scriu articole speciale pentru elevi, dar am nevoie de parerile lor pentru a alege subiectele. Dragilor, felicitarile mele!

Supriza totala

Numarul tinerilor (studenti plus elevi) se bate la egalitate, uneori depaseste numarul angajatilor.

Este un fapt mai mult decit imbucurator ca tinerii reprezinta un sector atit de important dintre cititorii blogului.

Dezamagirea: somerii

Banuiam ca sint mult mai multi. Ori tara asta n-are someri, ori sint cu adevarati pierduti pentru societate. Nu mai stiu ce sa cred. Astept comentariile voastre pe acest subiect.

Patronii, liber profesionistii,meseriile liberale la coada listei

Sint aceste categorii atit de bine realizate financiar ca nu mai au nevoie de idei proaspete? Ce parere aveti?

Investitorii: aproape inexistenti

Sint ori prea putini, ori plictisiti de articolele mele. Il rog pe investitorul care a raspuns chestionarului sa-mi scrie un email si sa-mi spuna parerea despre blogul meu.

Ce nu spune sondajul este citi dintre voi doresc doar sa-si imbunatateasca situatia financiara si citi vor sa se imbogateasca. Poate acesta va fi subiectului urmatorului chestionar.

  • Ti-a placut articolul? Iti recomand sa te abonezi la Milionarul Mioritic prin RSS sau prin email.
  • Daca vizitezi pentru prima acest blog, poate doresti sa stii mai multe despre el.
  • Daca esti foarte ocupat, descarca un ebook pe care sa-l citesti mai tirziu.
  • Parerile tale sint importante. Lasa un comentariu sau trimite un email.

Iti multumesc pentru vizita!

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „Chestionar: ce ocupatie au cititorii Milionarului Mioritic? Primele concluzii.

  1. Ovidiu Lamasanu zice:

    Cred ca unii din cei care s-au declarat angajati, sunt in acelasi timp si investitori. A fi investitor nu e o ocupatie care sa-ti ocupe tot timpul, prin urmare, cred ca ocupatia principala a fost cea pe care au declarat-o respondentii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.