Eveniment

Simti primavara in aer?

Lasa un comentariu

In 2007, in plin avant al cresterii economice si financiare, in apogeul bulei imobiliare de pe piata romaneasca, simteam ca e cazul sa fac ceva.

Investitiile la Forex mergeau excelent, aveam profit de doua cifre. Pe piata imobiliara adunasem deja o experienta de 6 ani si cateva cicluri de investitie incheiate, de la flipuri cu parcele de case (cumparam parcelele direct de la cel care crease PUZ-ul si le vindeam dupa cateva luni, pe o piata in crestere), pana la proiecte de dezvoltare imobiliara (cumparam parcele de case, construiam o unitate imobiliara, pe care o vindeam la rosu sau la cheie).

Totul era roz. Parea ca nu se mai termina, credeam ca va continua, nedefinit.

Dincolo de betia rezultatelor, spectaculoase pentru noi, ca familie (Simona se ocupa de proiectele imobiliare, eu de investitiile pe pietele financiare) si de rezultatele pe plan personal (in acea perioada ne-am construit casa in care stam acum), simteam ca e cazul sa dau mai departe, sa ajut alti oameni, sa le spun cum am reusit sa profitam de aceasta perioada exceptionala de pe pietele de investitii. In octombrie 2007 am deschis primul blog de finante personale si investitii din Romania (cel pe care citesti acest articol), si la scurt timp, in mai putin de doi ani, am scris prima carte dedicata integral finantelor personale si investitiilor, scrisa de un autor roman (Iesi din labirint)

Timpul a trecut, am supravietuit socului caderii tuturor pietelor pe care investisem, am inceput sa ne revenim. Am deschis firma de educatie financiara si am vazut cum, pe langa pionierii educatiei financiare din Romania, apare o noua generatie. Ne inmulteam de la an la an, apareau voci distinte, care se completau unele pe altele.

Apoi, in 2017, lucrurile au explodat: in 12 luni numarul celor care faceau educatie financiara intr-o forma sau alta s-a dublat. Atunci, ca in 2007, am simtit ca trebuie sa fac ceva. Tot dintr-o intuitie de moment, am inteles ca a venit momentul de a organiza o intalnirea a educatorilor financiari din Romania, pe care am denumit-o Money Forum. Dupa zeci de emailuri si telefoane, dupa luni de tatonare si pregatiri, in 2018 a avut prima editie e forumului educatorilor financiari din Romania.

Intalnirea noastra a avut un succes peste asteptari. Lumea era entuziasmata, ne-am facut planuri mari, am pornit plini de energie, pentru a transforma educatia financiara independenta din Romania. Pe parcursul lunilor viitoare, efervescenta initiala s-a dizolvat. Cu toate acestea, spre sfarsitul anului 2018, cand am intrebat daca se doreste o noua editie a Money Forum, raspunsul a fost aproape unanim.

Ne-am intalnit din nou la Maggie’s Ranch, langa Rasnov, cu un efectiv crescut cu mai mult de 50% din participantii de anul trecut, intr-o atmosfera calda, de parca s-ar fi  adunat prieteni vechi. Atunci am rediscutat, la initiativa lui Valentin Nedelcu si Dan Sulica, o idee aparuta in prima editie a Money Forum: aceea de a realiza un eveniment national. Proiectul a prins contur si, dupa mai multe variante, care s-au imbunatatit de la o saptamana la alta, s-a nascut conceptul de Money Days : Conferinta nationala de finante personale si investitii.

Noi, ca si organizatori, simteam ca e momentul pentru o asemenea manifestare. Aveam nevoie de o confirmare, care a venit imediat ce proiectul a fost prezentat unor potentiali sponsori. Acestia au reactionat instantaneu, pozitiv, la aceasta idee. Atunci am inteles ca proiectul a venit la momentul oportun.

A doua confirmare a sosit in momentul deschiderii inscrierilor. Biletele au inceput sa se vanda. Dupa un varf de vanzari initiale, care era absolut normal, ne asteptam ca vanzarile sa stagneze. Spre uimirea noastra, biletele se vindeau in fiecare zi, constant, indiferent daca trimiteam sau nu de articole pe bolguri sau postari pe internet. In acest moment, dupa doua saptamani de la lansare si cu mai mult de 3 saptamani inainte de eveniment, avem ocupata jumatate din capacitatea salii.

Dupa aceasta a doua confirmare am inteles ca, la fel ca acum 10 ani, cand am deschis acest blog, este momentul potrivit de a realiza cel mai mare eveniment de educatie financiara si investitionala din Romania, prin participarea exclusiva de traineri romani. Publicul este pregatit, furnizorii de servicii financiare si investitionale din Romania sunt pregatiti. Momentul este prielnic.

Ma simt ca si cum as fi un agricultor in plina primavara. Pamantul este reavan, dupa zapezile de peste iarna, care s-au topit, brazdele sunt calde, sub firava dogoare a soarelui care devine tot mai fierbinte, de la o zi la alta. E verde peste tot, semn ca semintele puse in pamant cu ceva timp in urma au avut cele mai bune conditii de a germina si a creste in plante vigurase.

Daca stai si te uiti in jur, daca te incarci cu energia pozitiva a anotimpului, daca iti deschizi narile si inspiri cu putere aerul proaspat. simti primavara printre moleculele de oxigen. In aceiasi etapa suntem si cu educatia financiara independenta in Romania: verdele crud si plin de energie al proiectelor noi se revarsa si aduce promisiunea unor recolte viitoare.

Daca simti si tu aceasta energie pozitiva in aer, vino la Money Days. Doar azi mai poti beneficia de discountul de 300 de lei la bilet. Foloseste codul

LUCASPECIAL

ln campul „Cupon” prezent la cosul de cumparaturi si pregateste-te pentru cel mai important eveniment de educatie financiara din Romania: Money Days.

Ne vedem la conferinta!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.