Finante personale

Aplicatie de Android pentru evidenta banilor: Daily Expenses

7 comentarii

Evidenta fluxului de numerar (venituri si cheltuieli) este ESENTIALA pentru controlul banilor personali. Fara aceasta evidenta nu vei fi in stare sa-ti asiguri siguranta financiara si, mai apoi, prosperitatea financiara.

Cum sa faci sa-ti fie mai usor

Putina lume isi tine evidenta banilor personali si acest lucru se datoreaza mai ales faptului… ca este dificil. Daca strangi chitantele si bonurile fiscale si le introduci intr-un fisier excel sau intr-un program de computer, o data pe luna, acest lucru iti ia vreo doua ore (iti spun din experienta personala). Incercand sa gasesc o solutie la aceasta problema, am pornit prima data sa tin evidenta veniturilor si cheltuielilor o data pe zi. Ulterior, mi-a venit o idee si mai buna: sa tin evidenta pe telefon (smart phone), in timp real (cand cumpar si cand incasez bani).

Am cautat un program care sa raspunda la cateva cerinte:

  • sa fie simplu de utilizat (rapid in introducerea  datelor)
  • sa ofere posibilitatea de a exporta datele (la nevoie)
  • sa ofere statistici simple (volumul lunar al cheltuielilor pe categorii, in suma si in procente)

Dupa multe incercari, m-am oprit la Daily Expenses, realizat de Michel Carvajal.

Este un program popular, cu varianta in mai multe limbi (am ales engleza, pentru ca nu are varianta in romaneste) si cu note foarte bune (vezi imaginile de mai jos).

de1 de2

Varianta gratuita

Am testa prima data varianta gratuita. Din prima mi-a placut programul, pentru ca nu cere acces la multe functii din telefon, cum fac majoritatea programelor. Instalarea a fost simpla si rapida. Programul este extrem de intuitiv, nu am avut nevoie de tutoriale sau ceva asemanator pentru a-l folosi.

Iata ce stie sa faca:

  • inregistreaza veniturile si cheltuielile
  • setari (tipul datei, valuta, parola etc.)
  • ofera categorii de venituri si cheltuieli, care pot fi modificate (sterse cele prestabilite, adaugate categorii noi)
  • cheltuieli repetitive fixe- Frequent records (chirie, abonamente la utilitati etc.)
  • raport de cheltuieli pe categorii – movement list
  • raport de cheltuieli pe zile, luni- reports by date

Iata ecranele la aceste functii:

add_expenses home movement_list reports_by_date settings

Varianta PRO

Personal m-a atras varianta PRO, care are functii in plus care ma interesau pe mine:

  • export de date
  • raporturi detaliate pe categorii

Ce mi-a placut extrem de mult este posibilitatea de a face calcule matematice direct din program, cand introduci cheltuieli. De exemplu, cand merg la supermarket am pe bon diferite categorii de cheltuieli (de exemplu Igiena si Mancare). Pot aduna cu calculatorul incorporat cheltuielile de Igiena (sapun, detergenti), trec cheltuielile la categoria Igiena, apoi din valoarea totala a bonului scad valoarea de Igiena si imi da valoarea cheltuielilor de Mancare. Genial!

Mai sunt si alte functii pentru hobbisti:

  • conturi separate cash/carduri/conturi
  • agenda de cheltuieli
  • proiectii de venituri si cheltuieli (!)

Chiar si cu aceste functii, programul ramane intuitiv de folosit. Pretul e infim: 3 dolari, bani care se merita pe deplin.

Concluzie

Daca ai nevoie de un soft pentru Android,  simplu si rapid de folosit, pentru urmarirea fluxului de numerar din finantele personale, iti recomand Daily Expences.

P.S.

acest articol NU este un advertorial. Desi am primi licenta PRO de la Michel, pentru evaluarea programului, nu primesc procent din vanzari sau alte beneficii (financiare sau de alta natura). In traducere: este o recenzie impartiala.

Comentarii

comments

Standard

7 gânduri despre „Aplicatie de Android pentru evidenta banilor: Daily Expenses

  1. Luca, de la tine am aflat despre importanta urmaririi cheltuielilor si veniturilor. O fac de mai bine de doi ani. Primele doua luni am fost „pe minus” dar de atunci sunt pe plus in fiecare luna si reusesc si sa investesc un procent din venit. Am trecut si eu de la excel la o aplicatie si intr-adevar e mult mai usor. Eu folosesc Cashbase.
    Felictari pentru articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.