In atentia mea

Nasterea cursului „Guerilla fiscala” sau cum sa colaborezi cu oameni ocupati

, , 4 comentarii

Acest articol continua povestea spusa in articolul anterior, „Guerilla fiscala, de la carte la curs” (click aici pentru articolul anterior).

Imagine: peba, freeimages.com

Imagine: peba, freeimages.com

Pentru cine e cursul?

Desi cartea este adresata publicului larg, am fost nevoit sa aleg publicul cursului, tintind persoanele care „au firma” tocmai pentru ca, din punct de vedere legal, doar acest sector are posibilitatea sa foloseasca la maximum prevederile legale, pentru a plati mai putine taxe si impozite. Iata unul din cele mai bune motive sa-ti deschizi o afacere!

Din pacate, angajatii sunt impozitati rigid si nu pot sa-si deduca cheltuieli din venituri, decat in mica masura. Mai mult, dintre toate categoriile, impozitul, taxele si contributiile pe care le plateste un angajat, sunt cele mai mari. Concluzia era clara: cursul trebuia sa se adreseze liber profesionistilor si detinatorilor de afaceri.

Inceputul

Am inceput… de la inceput: l-am contactat pe Horatiu Sasu, referentul de specialitate al cartii „Manual de guetilla fiscala” si i-am spus ideea mea. A acceptat imediat. Ramanea ca pe „spatele lui” sa cada formarea echipei de specialisti si coordonarea realizarii continutului, pe cand eu sa ma ocup de toate celelalte aspecte: marketing, management si livrarea de continut, adica site-ul de inscrieri pentru cursul gratuit, site-ul de prezentare a cursului platit, sistemul de promovare online (autoresponder), secventa de promovare (mesaje publicitare), afiliati si livrarea continutului (asamblarea materialelor educationale si livrarea acestora cu ajutorul platformei de curs leducativ.com).

Colaboratorii

Horatiu a strans initial o echipa mai mare, cu care am organizat un webinar de explicare a conceptului cursului. Ulterior, in echipa au mai ramas doar trei specialisti: Horatiu, Adrian Benta si Luciant Tatu.

De la inceput am inteles doua lucruri:

  1. era vorba de specialisti extrem de bine pregatiti in domeniile lor, ceea ce insemna un lucru foarte bun pentru calitatea materialelor din curs
  2. oamenii de calitate sunt foarte ocupati… cei trei viitori traineri ai cursului nu faceau exceptie de la aceasta regula

Colaborarea

A produce materiale pentru cursuri online reprezinta o activitate cu care niciunul dintre cei trei specialisti nu se mai intalnise. Si ca lucrurile sa stea si mai rau, realizarea materialelor necesita cunostinte si experienta multimedia (inregistrare si editare audio si montaj video). Evident, nivelul de expertiza in domeniul multimedia era diferit, ca atare, timpul de realizare a cursului a fost diferit.

Cand e vorba de timp, trebuie sa spun ca existau doua probleme:

  1. rezerva infima de timp liber pentru alte proiecte, pe care o aveau cei trei experti
  2. rezerva infima de timp liber pentru a invata abilitati de realizare de materiale multimedia

Mai mult, viteza cu care lucra fiecare trainer era diferita, datorita stilului de munca: intre ei exista un perfectionist (nu spun cine), care are tendinta sa faca imbunatatiri continue la materialul educational, pentru a fi „perfect”, ceea ce inseamna ca primeam variante dupa variante la acelasi material.

Cred ca ti-ai dat seama: timpul de realizare a materialelor de curs s-a intins pe parcursul a mai bine de jumatate de an. Sigur, in final am strans toate materialele, dar gandeste-te ca e vorba de:

  • 30 de prezentari video pentru curs plus inca trei prezentari pentru mini-cursul gratuit
  • 30 de materiale in format text, apartinand celor 30 de prezentari video
  • 30 de materiale audio, de la fiecare material video in parte
  • resurse bibliografice (zeci de carti recomandate pentru studiu aprofundat)
  • peste o suta de linkuri catre resurse online, pentru aprofundare imediata
  • 6 baterii de teste multiple choice  cu cate 10 intrebari

Toate trebuiau preluate, verificate si asamblate. Te asigur ca e o munca foarte atenta si consumatoare de timp.

In esenta, colaborarea a insemnat un respect continuu fata de:

  • timpul specialistilor
  • stilul lor de munca
  • viteza de realizare a materialelor, pentru ca acestea sa fie de calitate maxima

Finalizarea

Desi eu am inceput sa construiesc logistica cursului inainte de primirea materialelor (site-ul cursului gratuit si site-ul de prezentare a cursului patit), pana nu am primit toate materialele de curs, am fost blocat. De atunci a inceput nebunia:

  • contactarea afiliatilor
  • realizarea kitului de afiliat
  • structurarea secventei de lansare (prin email si FB)
  • conceperea mesajelor promotionale si de follow up
  • conceperea celor 10 bannere si a textelor pentru campania platita pe FB
  • lucru zilnic cu afiliatii in timpul campaniei de promovare
  • si cate si mai cate

Tot acest efort este pentru tine, pentru a ajunge la materiale de calitate, materiale de optimizare fiscala cu ajutorul carora sa poti sa reduci povara fiscala a firmei tale.

Momentul adevarului

A venit momentul final: cursul este gata. E timpul sa vezi cursul gratuit, pentru a aprecia calitatea informatiilor si modul de prezentare. Iar daca cursul gratuit te-a convins, te invit sa participi la cursul platit!

Pentru a participa la cursul gratuit, da click pe linkul de mai jos:

http://gratuit.lucadezmir.com

Lasa in formular adresa ta de email pe care o folosesti zilnic si numele mic si apasa butonul “Trimite”, dupa care fa pasii pentru a finaliza inscrierea la curs.

Ne vedem la curs!

P.S. daca ai probleme cu inscrierea la curs, lasa un comentariu mai jos si te voi ajuta

 

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „Nasterea cursului „Guerilla fiscala” sau cum sa colaborezi cu oameni ocupati

  1. Raluca zice:

    Buna,

    As dori sa particip la cursul de optimizare fiscala oferit gratuit. Am incercat sa ma inscriu, dar nu reusesc. Cand incepe cursul si cum pot sa ma incriu?

    O zi buna,
    Raluca

  2. Luca Dezmir zice:

    Raluca,

    acel curs a avut loc in martie, in deschiderea cursului online „Guerila fiscala”. Cursul nu mai este disponibil.

Lasă un răspuns